Praktische info Finland zomer

Zomerreis naar Finland: praktische info

Hoe kom ik in Finland?

Naar Finland reizen kan op 2 manieren:
  • Fly & Drive: Vlieg naar Helsinki en pik je huurauto op.
  • Eigen auto + ferry: Vanuit het Duitse Travemünde kan je dagelijks de ferry naar Helsinki nemen. Alternatief kan je naar Stockholm rijden en daar de overvaart naar Helsinki nemen. Dit is vooral leuk voor wie beide landen wenst te combineren!

Reisperiode – Wanneer kan ik het best naar Finland reizen?

Het zuiden van Finland is perfect bereisbaar vanaf midden april, wanneer de sneeuw smelt en het land ontwaakt. Hoewel sommige restaurants en bezienswaardigheden beperktere openingsuren hebben, geniet je van lange, insectenvrije en vaak zonnige dagen. In het noorden ontluikt de lente in het begin van juni.

De start van de zomer wordt uitbundig gevierd tijdens het midzomerfeest rond 20 juni. Dan start ook het hoogseizoen en openen alle restaurants, toeristische attracties en bezienswaardigheden. De havens bruisen en de zomerfestivals gaan van start. Dankzij de enorme oppervlakte en de pure natuur combineer je deze zomersfeer moeiteloos met het “alleen op de wereld” gevoel. De zomervakantie eindigt rond half augustus. De zomerdrukte gaat liggen en het land bereidt zich voor op de herfst. De herfst start in september en gaat gepaard met bossen die oranje en rood kleuren en noorderlicht in het noorden van het land.

Weer en temperatuur

Het zuiden en het midden van Finland kennen een gematigd landklimaat met warme zomers. Gewoonlijk liggen de temperaturen tussen de 20°C en 24°C. In het zuiden kan het in de zomer ook erg warm worden, temperaturen boven de 30°C zijn er niet abnormaal. En de neerslag? Die heb je zo nu en dan, maar een stuk minder dan bij ons.
In het noorden heerst een toendraklimaat met koele zomers en meer neerslag. Tijdens de zomermaanden liggen de gemiddelde temperaturen tussen de 15°C en 20°C.

Zomerreizen Finland

Lapland Zweden Noorwegen Finland Zomer 15 dagen

Noors, Fins en Zweeds Lapland via blokhutten

Ontdek kleurrijke Noorse vissersdorpen op Lofoten en Malangen, het Pallas Nationaal Park in Finland en de uitgestrektheid van Zweeds Lapland…

Lapland Zweden Noorwegen Finland Zomer 15 dagen

Velkommen I Nord

Ontdek zowel Fins Lapland, De Noordkaap en de Lofoten in Noors Lapland en het Abisko Nationaal Park in Zweeds Lapland.……