Citytrip Oslo, Bergen & Trondheim

Bezoek de drie belangrijkste steden van Noorwegen

Ideale reis voor

Families
Koppels
Openbaar vervoer
Sightseeing

Ontdek de Noorse “Gouden Driehoek” met het openbaar vervoer! Deze reis brengt je van de moderne hoofdstad Oslo, via de kroningsstad Trondheim naar de gezellige hanzestad Bergen en weer terug naar Oslo. Tussen Oslo en Trondheim, en Bergen en Oslo geniet je van de mooiste treinritten ter wereld: Dovrebanen en Bergensbanen. Deze route is echt adembenemend! Je verblijft tijdens deze reis ook een nacht aan boord van één van de schepen van Havila. Wil je na deze variatie aan steden en landschappen ontspannen op een prachtige locatie? Dan is het mogelijk om jouw reis te verlengen met verblijf in het Solstrand Hotel & Bad, zeker een aanrader!

Vertrekdata

Prijzen bekend vanaf oktober.

Hoogtepunten van de reis

 • Steden Oslo, Bergen en Trondheim
 • Excursie Noorwegen in een notendop
 • De prachtige scherenkust met Havila
 • Bergensbanen en Dovrebanen

01. Dag per dag

Na aankomst in Oslo begeef je je met de luchthaventrein ‘flytoget’ naar het centrum. Je verblijft 2 nachten in het nieuwe Clarion hotel The Hub (kamer met ontbijt) nabij het centraal station. Het is een goed gelegen hotel nabij het prachtige operagebouw. Vanuit je hotel ben je te voet meteen in het centrum van de stad en met het openbaar vervoer kan je vlot alle hoogtepunten van Oslo bereiken: het Vigeland beeldenpark, de nieuwe wijk Aker Brygge of het museumeiland Bygdøy waar een aantal interessante musea verzameld liggen.

— Lees meer —

Laat je vandaag imponeren door het wondermooie Noorse sneeuwlandschap tijdens de treinreis van Oslo naar Trondheim: de Dovrebaan. Eerst spoor je langs de steden Hamar en Lillehammer. Daarna gaat het langs het nationale park Rondane en door het nationale park Dovrefjell. Uiteindelijk kom je aan in de kroningsstad Trondheim. Breng er zeker een bezoek aan de gotische Nidaros kathedraal! Je verblijft hier 2 nachten in het uitstekende Thon Hotel Nidaros.

— Lees meer —

Vandaag ga je naar de haven voor de inscheping aan boord van een van de majestueuze Hurtigrutenschepen rond 9:00 uur. Een uurtje later kiest het schip het ruime sop en kan je genieten van de rust van de oceaan en de pracht van de voorbijglijdende landschappen. Langs de eilanden Munkholmen en Hitra gaat de zeereis al snel over open zee naar Molde, die dankzij haar vruchtbare ligging aan de golfstroom ook wel ‘rozenstad’ genoemd wordt. In de verte schitteren de spitse bergtoppen van de Romsdal Alpen. De stad Kristiansund ligt op een minder gunstige plaats, aan de door de wind geteisterde rotskust van de Noord-Atlantische Oceaan. Ook gekend als ‘stokvisstad van Noorwegen’ was Kristiansund lange tijd de belangrijkste exporthaven van deze gezouten en gedroogde vis. Je logeert een nachtje op het schip. De volgende dag kom je rond 14:45 uur aan in Bergen.

— Lees meer —

Voordat je aankomt in de Hanzestad Bergen, vaar je nog heel wat zeemijlen langs fantastische landschappen. De vaart verloopt nu vooral tussen de indrukwekkende kustlijn en de duizenden eilanden voor de Noorse kust, ook wel de ‘scherentuin’ genoemd. Rond 14:30 uur komt het Hurtigrutenschip aan in Bergen. Je hebt de hele namiddag en avond om deze mooie stad te bezoeken. Je begeeft je op eigen houtje van de haven naar het centraal gelegen hotel. Je overnacht de komende 2 nachten in het Clarion hotel Admiral, op basis van een kamer met ontbijt. Je hebt de rest van de dag en de volgende dag om deze mooie stad te bezoeken. Bergen heeft een enorm rijk cultureel en historisch erfgoed en biedt de ideale mix tussen cultuur, natuur en het gezellige stadsleven. Zet alvast de oude havenwijk “Bryggen” met zijn typische gekleurde huizen (Unesco) op het programma. Bezoek een aantal interessante musea in de stad of neem de Fløibanen naar een uitzichtpunt waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt op de stad.

— Lees meer —

Als ideale afwisseling tussen 2 steden voorzien we vandaag de excursie “Noorwegen in een notendop”, bestaande uit de wereldberoemde treinrit van Bergen naar Oslo: de Bergensbanen. Op het programma staat tevens de unieke bergtrein van Flåm naar Myrdal en een fjordcruise op de Nærøyfjord (Unesco). Deze excursie duurt een hele dag en zit vol met een variatie aan de prachtigste landschappen! Bagagetransport (1 koffer per persoon) wordt tijdens deze excursie voorzien. In Oslo overnacht je nog 1 keer in Clarion Hotel The Hub, inclusief ontbijt. De volgende dag kan je in de ochtend Oslo verder bezoeken.

— Lees meer —

Kan je echt genieten van gastronomische maaltijden en uitgebreide wellness faciliteiten? Dan is deze verlenging in het Solstrand hotel iets voor jou! In Os, zo’n 30 km ten zuiden van Bergen, te midden van de natuur vind je deze parel onder de Noorse hotels. Het hotel is eenvoudig te bereiken per taxi, bus of expressboot. In het Solstrand Hotel heb je een uitgebreide wellness-afdeling met binnen- en buitenzwembad, whirlpool, 3 sauna’s, stoombad en fitnessruimte. Gastronomisch geniet je in het uitstekende restaurant met uitzicht op de fjord en de bergen. Je kan ook genieten van de rust in één van de lounges of de prachtige tuin die grenst aan de Bjørnafjord.

Indien je deze verlenging neemt, reis je op dag 9 naar Oslo via de excursie 'Norway in a Nutshell' en vlieg je op dag 10 van Oslo naar Amsterdam.

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

Prijzen bekend vanaf oktober.

Inbegrepen

 • Internationale lijndienstvluchten met KLM vanaf Amsterdam naar Oslo en vanaf Bergen naar Amsterdam.
 • Vluchten inclusief 23 kg ruimbagage, 1 stuk handbagage en luchthavenbelastingen.
 • 7 hotelovernachtingen o.b.v. kamer ontbijt.
 • Zeereis met Havila van Trondheim tot Bergen in een seaview superior double kajuit op basis van volpension (fluctuerende prijs).
 • Treinrit Oslo – Trondheim in 2e klasse.
 • Excursie “Noorwegen in een notendop” (trein van Bergen tot Voss – bus tot Gudvangen – premium boot tot Flåm – trein tot Myrdal – trein tot Oslo) tussen Bergen en Oslo.
 • Bagagetransport tussen Bergen en Oslo: 1 koffer per persoon.
 • BTW, bijdrage Garantiefonds Reizen en toeristenbelasting.
 • Onze travelapp met uitgebreide reisinformatie.
 • CO2-compensatie van deze reis.

Niet inbegrepen

 • Transfers in Oslo, Trondheim en Bergen.
 • Overige maaltijden.
 • Optionele excursies.
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen (Allianz Global Assistance), meer informatie over de verzekeringen vind je op onze pagina: Verzekeringen Nordic

Opmerkingen

 • Prijzen voor kamers met uitzicht op aanvraag.
 • Per boeking (tot 9 personen) draag je €2,50 af aan het Calamiteitenfonds.
 • Bij een vertrek op 29.06 wordt Clarion The Hub vervangen door Thon Opera.

04. Extra info

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox