Goed voorbereid op reis gaan, hoe doe je dat?

Interview met Shanna, buitenexpert bij Bever

Bever is dé expert als het gaat om outdoorgear. Hier vind je het grootste assortiment voor wandelen, kamperen, klimmen, reizen, wintersport en nog veel meer. Als je goed voorbereid op reis naar het Hoge Noorden wil gaan, is deze winkel the place to be. Je kunt zowel online als in verschillende winkels door Nederland terecht. De Buitenexperts van Bever geven je graag persoonlijk en professioneel advies, zodat jij de juiste spullen mee naar huis neemt. Wij spraken met Shanna, Buitenexpert bij Bever.

Shanna tijdens een van haar vele wandeltochten

Shanna is één van de Buitenexperts bij Bever. Ik ben benieuwd wat dit precies inhoudt en heb veel vragen over goed voorbereid op reis gaan. Wat houdt dit precies in en wat zijn haar beste tips voor avontuurlijke reizigers? “Als je als klant bij een Buitenexpert om advies vraagt, kom je niet zomaar bij een medewerker terecht. Een Buitenexpert heeft namelijk echt kennis van zaken. Je moet precies weten wat iemand nodig heeft tijdens zijn avonturen. Dat kan dicht bij huis zijn, maar vaak is het voor een reis wat verder weg”, legt Shanna uit.

Doordat zij zelf een fervent solo hiker is, weet Shanna als geen ander hoe je goed voorbereid op (meerdaagse) wandeltochten vertrekt. Dit is dan ook de afdeling waar zij bij Bever vooral mensen van advies voorziet.

De vrolijke Shanna vertelt honderduit over de tochten die zij heeft gemaakt en hoe ze mensen graag helpt om goed voorbereid op reis, en dan vooral langere trektochten, te gaan. Ze is gecertificeerd hike & survivalinstructeur en heeft hier, naast haar werk voor Bever, zelfs een eigen bedrijf in opgericht. Iemand die jou perfect van professioneel advies kan voorzien!

 

 

"Als je als klant bij een Buitenexpert om advies vraagt, kom je niet zomaar bij een medewerker terecht. Een buitenexpert heeft écht kennis van zaken."

Shanna
Shanna tijdens het bewandelen van de Kungsleden in Zweden

Het buitenleven zat er al vroeg in

“Vroeger werd ik al door mijn moeder meegenomen op het Pieterpad. Allicht dat daar de zaadjes geplant zijn voor mijn huidige bestaan!” Van de bekendste langeafstandswandeling van Nederland, hiket Shanna nu dagenlang over de mooiste routes over heel de wereld. “Als puber deed ik ook graag mee aan survivalruns, maar tijdens mijn studie werd dit minder. Later heb ik dit wel weer opgepakt.” Het actieve buitenleven heeft er dus altijd al een beetje in gezeten.

Inpak blunders, het overkomt iedereen

Wie is nu niet zijn tandenborstel wel eens vergeten op vakantie? Of een zonnebril, nog zoiets dat op het lijstje met meest vergeten spullen op vakantie staat. Een tandenborsten of zonnebril zijn vaak vrij eenvoudig te vervangen. Maar wat als je de verkeerde tent inpakt voor een trektocht? Het overkwam Shanna lang geleden een keer. Tijdens een trektocht in Zweeds Lapland leverde de keus voor een lichtgewicht tent vooral een veel te koude tent op, waardoor een warmere tent opgestuurd moest worden om de tocht goed af te kunnen maken. Oeps, maar het kan de beste dus overkomen!

"Stop een hardshelljas in je rugzak als je een bergwandeling maakt. Zo kan het temperatuurverschil op de top het uitzicht niet verpesten!"

Shanna

Zo ga je wél zo goed mogelijk voorbereid op reis

Iedere vakantie naar het Hoge Noorden ziet er anders uit. Ga je de wonderlijke wereld in winters Lapland verkennen? Het laagjesprincipe en goede thermokleding is dan onmisbaar. Ga je naar IJsland of Noord-Noorwegen? Dan is de kans groot dat je de mooiste wandelingen gaat maken, door bergachtige gebieden met wisselende ondergronden. Pak dan vooral goede wandelschoenen in! Maar houd ook rekening met temperatuurverschillen als je een klim maakt. Een hardshelljas is licht, makkelijk in een dag rugzak te stoppen en het maakt het een stuk aangenamer om na een klim van een welverdiend uitzicht te genieten. Een handige navulbare drinkfles van RVS is ontzettend handig op vakantie, deze kan je namelijk ook bij koude nachten als kruik gebruiken en Shanna’s tip voor zomers Scandinavië: een muggennetje! Licht, makkelijk in te pakken en het maakt je reis een stuk comfortabeler.

Zo is er voor ieder type reis wel iets te zeggen. Reis je met Nordic? Dan deelt jouw Travel Designer alle inpaktips. Wil je professioneel advies over bijvoorbeeld thermokleding, wandelschoenen of handige reisgadgets? Bij Bever staan de professionele buitenexperts klaar om jou te adviseren. Misschien kom je Shanna wel tegen!

Ontdek alle reizen naar het Hoge Noorden

Zuid-Noorwegen Winter 8 dagen

Hafjell Ski Week

Avontuurlijke en actieve wintersportreis in Hafjell…

Zuid-Noorwegen Winter 5 dagen

Hafjell Ski Break

Avontuurlijke shorttrip met skimogelijkheden in Hafjell…

Zuid-Noorwegen Winter 5 dagen

Beitostølen Ski Break

Actieve 5-daagse wintersportvakantie in Beitostølen…

Zuid-Noorwegen Winter 8 dagen

Geilo Ski Week

Avontuurlijke 8-daagse ski week in Geilo…

Zuid-Noorwegen Winter 8 dagen

Kvitfjell Ski Week

Actief 8-daags ski-avontuur in Kvitfjell…

Zuid-Noorwegen Winter 5 dagen

Kvitfjell Ski Break

Actief 5-daags ski-avontuur in Kvitfjell…

IJsland Winter 5 dagen

Tussen kerst & nieuw op IJsland

Een 5-daagse citybreak speciaal samengesteld voor de periode tussen kerst & oud en nieuw. Bij deze reis kan je kiezen uit twee centraal gelegen hotels in Reykjavík. Daarbij maak je een keuze over de formule waarop je wenst te reizen. De wijde omgeving ontdekken met een huurauto of liever met begeleide busexcursies? Jij bepaalt wat het meest geschikt is.…

Fins Lapland Winter 8 dagen

Lapland Fjell Week

Actieve 8-daagse reis naar Fins Lapland waarbij je geniet van een spectaculair uitzicht vanuit het hotel.…

Fins Lapland Winter 4 dagen

Arctic Short Break

Avontuurlijke shortbreak waarbij je Fins Lapland verkent…

Zweeds Lapland Winter 8 dagen

Call of the Wild

8-daags avontuur met 2-daagse huskytocht door Zweeds Lapland.…

Zweeds Lapland Winter 8 dagen

The Last Trapper

8-daagse Laplandreis met 3-daagse huskytocht.…

Zweeds Lapland Winter 8 dagen

Top of Lapland week

8-daagse reis naar Zweeds Lapland met verblijf in de Lapland View Lodge…

Fins Lapland Winter 5 dagen

Pyhä Holiday Break XL

Een ideale 5-daagse shortbreak voor reizigers die graag typisch Lapse activiteiten willen combineren met skiën, en dat allemaal vanuit een gezellige cabin in Fins Lapland!…

Fins Lapland Winter 4 dagen

Pyhä Holiday Break

Een ideale 4-daagse shortbreak voor reizigers die graag typisch Lapse activiteiten willen combineren met skiën, en dat allemaal vanuit een gezellige cabin in Fins Lapland!…

Fins Lapland Winter 8 dagen

Pyhä Snow Week

Een ideale weekreis om Lapse activiteiten te combineren met skiën, en dat allemaal vanuit een gezellige cabin in Fins Lapland!…