Fins Lapland door de ogen van Ingrid de Jager

Ingrids belevenissen in magisch Lapland

Een fotoverslag van dag tot dag

Instagram is het perfecte kanaal om mooie (reis)foto’s te delen. Wij struinen het platform vaak of op zoek naar de mooiste vakantiekiekjes van het hoge Noorden. Met de hashtag #TravelWithNordic vinden we de foto’s van Nordic-reizigers gemakkelijk terug en door de hashtag te gebruiken maken onze reizigers iedere maand kans op een leuke prijs! Eerder deelde Henk Dujardin bijvoorbeeld zijn foto’s van een bijzondere reis naar winters Lapland. Nu werden we omver geblazen door de foto’s van Ingrid de Jager.

Ingrid deelde haar belevenissen tijdens haar reis in de Valkea Lodge op Instagram en zo wij konden haar hele reis meegenieten. Hiermee won zij een ontzettend handige Hydro Flask. Omdat wij niet konden kiezen welke foto’s we wilden laten zien, vind je hier haar fotoverslag van dag tot dag.

Vanaf het moment dat je aankomt in Fins Lapland, beland je bijna in een sprookje. Het uitgestrekte witte landschap belooft al heel veel goeds voor de komende reis. Ingrid was al eerder op reis naar Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland geweest en nu was het Finse winterwonderland aan de beurt.

 

 

“Wat een geluk dat wij het noorderlicht met eigen ogen boven ons konden zien!”

Dag 1 stond in het teken van een sneeuwschoenwandeling door een adembenemend mooi landschap.

Warm ingepakt stond dag 2 een sneeuwscootertocht op het programma. Vlot gleden ze over de mooiste paden.

Als kers op de taart eindigde dag 2 met een spectaculaire noorderlichtshow aan de hemel.

Een bezoek aan een rendierboerderij in Lapland

Op de derde dag van Ingrids reis werd er een bezoek gebracht aan een rendierboerderij. “We mochten eerst een ritje maken met de rendieren. We kregen een lekker warm kleed over ons heen en we hadden uitzicht op het meest schattige kontje ooit!” Daarna vertelde een local onder het genot van een heerlijke maaltijd meer over het leven in Finland.

"Een duik in het ijswak was héél koud, maar echt een topervaring."

Een typisch Finse traditie mocht natuurlijk niet ontbreken tijdens deze reis. Daarom begon de vierde dag met een bezoekje aan de sauna. Meer Fins wordt het bijna niet! Alhoewel… een duik in een ijswak maakt deze ervaring wel echt helemaal compleet. Dus daar ging Ingrid: “We noemen het een duik in het wak, maar ik ben hier natuurlijk rustig ingestapt, dat wordt aangeraden. En het was koud! Maar echt een top ervaring, heel bijzonder ook om te zien hoe je lichaam op deze situaties reageert.”

Huskytocht van de bucketlist gestreept

Dag vier stond in het teken van het afstrepen van een activiteit op Ingrids bucketlist: een huskytocht! “Fantastisch hoe fanatiek deze dieren zijn, de kracht die ze hebben en hoe mooi ze zo’n tocht vinden.”

Tijdens een ‘vrije’ dag werden de sneeuwschoenen onder gebonden en ging ze nog eens op pad in de omgeving van de Valkea Lodge. Met een waterketel en chocoladepoeder op zak trok ze de wildernis in, op zoek naar sporen van dieren. Halverwege werd er een kampvuurtje gemaakt om lekker bij op te warmen en warme chocolademelk te maken.

Het ijsvissen was ook een heel bijzondere ervaring. In een slee achter een sneeuwscooter werden we naar het meer gebracht. “Hier mochten we zelf een gat boren in het ijs, dat op dat moment wel 30 centimeter dik was! Vrij lastig, zou je zeggen, maar dat viel reuze mee! Onze haren en wimpers bevroren helemaal, maar koud hebben we het niet gehad. Het zoeken naar goede plekjes om te vissen en het boren van gaten hield ons warm.”

 

De laatste avond stond Ingrid nog een laatste verrassing te wachten: boven de Valkea Lodge verscheen een vleugje magie: het noorderlicht was wéér te zien!

Heb je ook mooie foto’s gemaakt tijdens je reis die je graag met ons wil delen? Of wil je ons meer vertellen over jouw ervaringen? Deel jouw foto’s op Instagram met #TravelWithNordic (wij kunnen de foto’s alleen zien als je profiel openbaar is) en je kan hiervoor ook altijd een e-mail sturen naar onze content marketeers via marketing@nordic.be.

Ontdek alle reizen naar winters Lapland

Fins Lapland Winter 8 dagen

Luxe Silver Pine Levi Week

Geniet van Fins Lapland vanuit een gezellige boomstammenchalet in Levi…

Fins Lapland Winter 8 dagen

Lapland Fjell Week

Actieve 8-daagse reis naar Fins Lapland waarbij je geniet van een spectaculair uitzicht vanuit het hotel.…

Fins Lapland Winter 8 dagen

Pyhä Snow Week

Een ideale weekreis voor mensen die graag typisch Lapse activiteiten willen combineren met skiën en dat allemaal vanuit een moderne cabin in Fins Lapland!…

Fins Lapland Winter 8 dagen

Discovering Pyhä Week

Actieve 8-daagse reis in Fins Lapland waarbij je geniet van luxe en de Lapse wildernis.…

Fins Lapland Winter 5 dagen

Discovering Pyhä Shortbreak

Actieve 5-daagse reis in Fins Lapland waarbij je geniet van luxe en de Lapse wildernis.…

Fins Lapland Winter 5 dagen

Pyhä Snow Break XL

Een ideale 5-daagse shortbreak voor mensen die graag deelnemen aan typisch Lapse activiteiten en dat willen combineren met skiën, en dat allemaal vanuit een gezellige cabin of kamer in Fins Lapland!…

Fins Lapland Winter 8 dagen

Holiday Snow Week

Weekreis in de vakantieweken (Kerst, Krokus) inclusief enkele typisch Lapse activiteiten, mogelijkheid tot skiën/snowboarden, vanuit een gezellige cabin aan het Pyhä-Luosto Nationaal Park in Fins Lapland!…

Lofoten en Noors Lapland Zuid-Noorwegen Winter 12 dagen

Noorderlichtreis met Hurtigruten, een wereldklassieker 2024

Geniet van de schitterende kustlijn van Noorwegen tijdens je reis van Bergen naar Kirkenes en weer terug. De prachtige natuur trekt aan je voorbij terwijl je op het panoramadek zit of ontdek één van de havens tijdens een stop. Met als hoogtepunt de kans op het spotten van het bijzondere noorderlicht. Blijf ook zeker alert voor het spotten van wildleven.…

Fins Lapland Winter 8 dagen

Levi Alpine Apartment

Beleef de combinatie van skiën en Lapse activiteiten vanuit een comfortabel appartement in Fins Lapland…

Fins Lapland Winter 8 dagen

Levi Comfort Pine Week

Geniet van Fins Lapland vanuit een comfortabel chalet in Levi…

Fins Lapland Winter 5 dagen

Northern Lights Ranch Shortbreak

Comfortabel verblijf en grote kans op noorderlicht bij de Northern Lights Ranch.…

Fins Lapland Winter 8 dagen

Frozen Fells Week

Verblijf in de unieke chalets met eigen sauna en haardvuur in Äkäslompolo, Fins Lapland. Kies zelf de typische Lapse activiteiten uit. Je kan hier zelfs een aantal dagen gaan skiën.…

Fins Lapland Winter 8 dagen

Arctic Adventure Week

Actieve 8-daagse reis vanuit een comfortabel chalet in Fins Lapland…

Fins Lapland Winter 5 dagen

Santa Multi Adventure

Actieve 5-daagse reis in Fins Lapland met bezoek aan de Kerstman…

Fins Lapland Winter 8 dagen

Supreme Adventure Week

Avontuurlijke weekreis vanuit een chalet in Fins Lapland met Lapse activiteiten.…