De mooiste Laplandactiviteiten

De mooiste Laplandactiviteiten

Huskytocht

Op je reis naar Lapland mag een tocht met de hondenslee niet ontbreken. Of je nu voor een lange of een korte tocht kiest, het is ongetwijfeld een unieke natuurervaring. Je glijdt door magische sneeuwdecors met bevroren meren en feeërieke bossen. Op het getrappel van de honden en het geruis van de slee na, is het muisstil. Je deelt de slee met z’n tweeën en stuurt afwisselend. Een hondenslee besturen is niet zo moeilijk, de honden volgen immers automatisch de slee voor je. Je slee haalt 10 tot 15 km/u en wordt met veel enthousiasme getrokken door vriendelijke Alaskan en Siberische husky’s. Dat kan je ter plaatse zelf nagaan!

Sneeuwscootertocht

Een tocht met de sneeuwscooter geeft je een groot gevoel van vrijheid. Het is het vervoermiddel bij uitstek om grotere afstanden af te leggen en zoveel mogelijk te zien. Met een snelheid van gemiddeld 30km/u rij je door bossen en over bevroren meren. De landschappen die zich onderweg uitvouwen zijn adembenemend. Om een sneeuwscooter te mogen besturen, heb je een rijbewijs nodig. Als je een wagen goed kan besturen, heb je het besturen van een sneeuwscooter ook snel onder de knie. Ook de sneeuwscooter deel je met z’n tweeën. Tijdens de tocht kan je afwisselend sturen.

Sami en rendieren

Rendieren vind je overal in Lapland in de vrije natuur. Met wat geluk spot je een kudde tijdens een sneeuwscootersafari of huskytocht. Ze verplaatsen zich, in tegenstelling tot elanden, immers altijd in groep. Voor wie van zekerheden houdt, zijn er ook rendiervoederplaatsen waar je hen kan voederen en aaien. De rendieren in Lapland zijn allemaal eigendom van de Sami, de inheemse bevolking van Lapland die in nauw contact met de natuur leeft. Ook met de Sami en hun boeiende cultuur kan je nader kennis maken tijdens je verblijf in Lapland.

Wandeling met sneeuwschoenen of langlaufski’s

Een wandeling op sneeuwschoenen (een soort tennisrackets onder je schoenen) of langlaufski’s biedt je de kans om de natuur van heel dichtbij waar te nemen. Onderweg ontdek je mossen en verse sporen van onder andere elanden, rendieren, vossen, sneeuwhazen en verschillende vogels. Andere dieren zijn intussen bezig met hun winterslaap in een hol diep onder de grond. Denk maar aan de bruine beer. Of je nu de paden volgt of de diepsneeuw trotseert, een wandeling op sneeuwschoenen of ski’s verrijkt je zintuigen. Geschikt voor zowel beginnende wandelaars als ervaren stappers.

Noorderlichtexcursies

Tijdens de avondexcursies ga je op een afgelegen plek midden in de wildernis op zoek naar het noorderlicht. Een unieke ervaring omdat je in een klein groepje bent en er helemaal geen strooilicht is. Ook als het noorderlicht zich niet laat zien, is dit de activiteit bij uitstek om te genieten van de Lapse avonden. Hier vind je nog echt donkere nachten en staan er op heldere avonden duizenden sterren aan de hemel. Magie verzekerd!
Je kan kiezen uit een excursie op sneeuwschoenen, met de sneeuwscooter, of in een slee die getrokken wordt door een sneeuwscooter of husky’s.

Santaformules

Geen betere plaats om de magie van kerst te beleven dan in het land van de Kerstman! In de kerstvakantie bieden we programma’s met extra kerstsfeer aan. Zowel voor koppels als gezinnen met kleine en grotere kinderen.
Husky

10  andere unieke activiteiten in Lapland:

 1. Bezoek een sneeuw- of ijshotel
  Altijd al eens willen rondkuieren in een hotel dat volledig opgebouwd is uit sneeuw en ijs? In Lapland kan het.
 2. Icedriving met buggy’s
  Voor wie van karten en snelheid houdt, maar dan in een wondermooie ijzige setting.
 3. IJsvissen
  Je boort een gat in het meer en gaat aan de slag met het aas en de vislijn. Met wat geluk vang je een “arctic char”! (zalm) Misschien bereiden de koks van je accommodatie hem wel voor je.
 4. Huskywandeling
  Zin om de husky’s uit te laten in de sneeuw? Tijdens een huskywandeling ga je op pad met de sneeuwschoenen en husky’s, plezier verzekerd!
 5. Barbecueën in een tipi
  Beslist een aanrader voor wie op zoek is naar een unieke lunch in een typische wildernissetting.
 6. Origineel overnachten
  In Lapland kan je overnachten in een glazen suite midden in de natuur, in een hotel op het water, of op rendiervellen in een ijshotel bij -5 °C. Bekijk alle boutique locaties.
  Of ga helemaal back to basics en kies voor een oergezellige wildernishut tijdens een meerdaagse safari.
 7. IJsklimmen
  Beklim een muur van ijs tijdens een verblijf in het Finse dorpje Pyhä.
 8. Amethist mijn
  Nabij het dorpje Pyhä kun je een amethist mijn bezoeken en zelf op zoek gaan naar een bijzonder juweel als souvenir.
 9. Fatbiken
  Thuis laten we de fiets liever staan als het gesneeuwd heeft, maar in Lapland gaan we het avontuur aan op de fatbike. Fiets door magisch witte landschappen.
 10. Skiën en snowboarden
  Til jouw wintersport naar een hoger niveau: verken de verschillende skigebieden die Lapland rijk is en combineer bovenstaande activiteiten met uren op de piste!
Ice buggy driving in Zweeds Lapland
ijsvissen in Lapland

Hoe lang duurt een activiteit?

Je kiest voor activiteiten van een halve dag, een dag of meerdere dagen. Alle activiteiten worden begeleid door een ervaren en toegewijde gids met uitstekende kennis van de omgeving.

Halve dag

Je trekt er in de voormiddag of namiddag enkele uren op uit. Normaal gezien is dit 2 tot 3 uur, afhankelijk van de activiteit. Ideaal om kennis te maken.

Volledige dag

Bij dagactiviteiten trek je er 5 tot 6 uur op uit.  Het tempo ligt wat hoger en de tocht is intensiever. Je luncht op rendiervellen rond een kampvuur. Na de soepmaaltijd krijg je koffie of thee aangeboden. Zweden en Finnen slaan koffie na de maaltijd immers nooit over, zelfs niet in de wildernis.

Meerdere dagen

Na een dagtocht met lunch kom je aan bij een trappershut midden in de wildernis waar je de avond en nacht doorbrengt. In de wildernishut is er vaak geen elektriciteit of stromend water en ga je terug naar de essentie. Het haardvuur en de authentieke houtsauna zorgen ervoor dat je ondanks het gebrek aan elektriciteit allesbehalve koud hebt. Na het ontbijt trek je er de volgende dag terug op uit en kom je in de namiddag aan bij de lodge.

Bekijk ons aanbod

Fins Lapland Winter 8 dagen

Luxe Silver Pine Levi Week

Geniet van Fins Lapland vanuit een gezellig boomstammenchalet in Levi.…

Fins Lapland Winter 5 dagen

Arctic Adventure Break

Avontuurlijke shortbreak waarbij je Fins Lapland leert kennen…

Fins Lapland Winter 8 dagen

Pyhä Snow Week

Een ideale weekreis voor mensen die graag typisch Lapse activiteiten willen combineren met skiën en dat allemaal vanuit een moderne cabin in Fins Lapland!…

Fins Lapland Winter 8 dagen

Discovering Pyhä Week

Actieve 8-daagse reis in Fins Lapland waarbij je geniet van luxe en de Lapse wildernis.…

Fins Lapland Winter 5 dagen

Pyhä Snow Break XL

Een ideale 5-daagse shortbreak voor mensen die graag deelnemen aan typisch Lapse activiteiten en dat willen combineren met skiën, en dat allemaal vanuit een gezellige cabin of kamer in Fins Lapland!…

Fins Lapland Winter 8 dagen

Aava Sky Village Week

8-daagse reis vanuit Aava Sky Village, op een heuveltop in Fins Lapland, met prachtige uitzichten en enkele typisch Lapse excursies zoals een huskytocht, sneeuwscootertocht en het maken van je eigen Kuksa!…

Fins Lapland Winter 8 dagen

Holiday Sky Village Week

Bezoek de Kerstman in een cabin op de Aavasaksa-heuvel tijdens deze 8-daagse reis vanuit Aava Sky Village, met prachtige uitzichten en typisch Lapse excursies zoals een huskytocht en sneeuwscootertocht.…

Fins Lapland Winter 8 dagen

Holiday Snow Week

Weekreis in de vakantieweken (Kerst, Krokus) inclusief enkele typisch Lapse activiteiten, mogelijkheid tot skiën/snowboarden, vanuit een gezellige cabin aan het Pyhä-Luosto Nationaal Park in Fins Lapland!…

Lofoten en Noors Lapland Winter 8 dagen

Lights over Lapland

Combineer de ongerepte Lofoten met een verblijf in Abisko STF en Narvik; stad tussen bergen en fjorden.…

Fins Lapland Winter 8 dagen

Levi Alpine Apartment

Beleef de combinatie van skiën en Lapse activiteiten vanuit een comfortabel appartement in Fins Lapland.…

Fins Lapland Winter 8 dagen

Levi Comfort Pine Week

Geniet van Fins Lapland vanuit een comfortabel chalet in Levi.…

Fins Lapland Winter 8 dagen

Panorama Hotel Levi

Ski-in en ski-out hotel in Fins Lapland met mogelijkheid voor typische Lapse excursies zoals husky- en sneeuwscootertochten. In het hotel, die bovenop een heuvel ligt, vind je een sauna met geweldig panoramisch uitzicht.…

Fins Lapland Winter 5 dagen

Northern Lights Ranch Shortbreak

Comfortabel verblijf en grote kans op noorderlicht bij de Northern Lights Ranch.…

Fins Lapland Winter 8 dagen

Frozen Fells Week

Verblijf in de unieke chalets met eigen sauna en haardvuur in Äkäslompolo, Fins Lapland. Kies zelf de typische Lapse activiteiten uit. Je kan hier zelfs een aantal dagen gaan skiën.…

Fins Lapland Winter 8 dagen

Arctic Adventure Week

Actieve 8-daagse reis vanuit een comfortabel chalet in Fins Lapland…