Photography trip

Fotografeer de prachtige kleuren van de herfst in Lapland

Ideale reis voor

Beleving
Moeilijkheidsgraad = licht actief
Ongerepte natuur
Ontspanning
Wandelen
Wildlife

De herfst in Lapland staat garant voor een prachtig kleurenspel. 's Nachts kan je, met wat geluk, het helderste noorderlicht bewonderen en overdag staat de natuur als het ware in vuur en vlam, door de fenomenale herfstkleuren. Een droom voor elke fotograaf! Je verblijft in de Pinetree lodge, midden in de uitgestrekte bossen van Lapland en vlak aan een mooi meertje. Deze locatie is het ideale decor om de 'ruska' of herfst van de Lapse wildernis te ervaren. Je reist met enkele andere fotografie liefhebbers en je wordt begeleid door een jonge Nordic fotograaf en lokale gidsen. Zij nemen je op sleeptouw voor de mooiste foto's door de natuur, in het dorp en natuurlijk ook 's avonds op zoek naar noorderlicht. Tijdens de vrije momenten maak je gratis gebruik van mountainbikes, kajaks, SUP's en visgerei.

Vertrekdata

09.09.2023 - 16.09.2023

Hoogtepunten van de reis

 • Fotografeer de herfstkleuren en het noorderlicht
 • Reis in een kleine groep van maximaal 8 personen
 • Begeleiding door een jonge fotograaf / Nordicer: Nikolaas Aelbrecht
 • Fotografie workshops van landschappen tot macro
 • Eindeloze natuur en rustgevende landschappen
 • Perfecte reis voor zowel beginnende als gevorderde fotografen
 • Mooie wandeltochten in Zweeds Lapland
 • Beste kansen op het noorderlicht
 • Verblijf in een prachtige lodge

01. Dag per dag

Je vliegt samen met een jonge fotograaf van Brussel naar Rovaniemi in het hart van Zweeds Lapland. Onze lokale partner pikt je op en brengt je naar de Pinetree Lodge die op 3,5 uur rijden ligt. Onderweg maak je al kennis met de prachtige herfstkleuren en uitgestrekte natuur. De Pinetree Lodge is een kleinschalige Lodge die aan een meertje, midden in de Lapse bossen gelegen is. Actief zijn, lekker en gezond eten, comfort, gastvrijheid en ontspanning gaan hier hand in hand. Van hieruit gaan we de komende dagen op stap om de prachtige natuur te ontdekken.

— Lees meer —

‘s Morgens staat een workshop macrofotografie op het programma. Je krijgt heel wat tips over hoe je alle kleine aspecten van het bos mooi in beeld kan brengen.

Na deze workshop is het tijd om de theorie in praktijk te brengen. Samen met een lokale gids en jullie fotograaf trek je het bos in op zoek naar 'de smaken van het bos'. Je zoekt bessen, paddenstoelen en eetbare planten. Ondertussen krijg je ook de kans om de kleurrijke bosbodem mooi in beeld te brengen. Vervolgens maken we samen een heerlijke maaltijd van alles wat we in het bos gevonden hebben.

Na het diner maak je je klaar voor een eerste noorderlicht avondactiviteit. Als de voorspellingen goed zijn gaan we op zoek naar het noorderlicht. Op een mooie open plek houden we de hemel in de gaten, voor je het weet maakt “Lady Aurora” haar opwachting en heb je de perfecte foto! Ondertussen krijg je hulp bij het instellen van je camera en compositie voor een mooi beeld.

— Lees meer —

Na een stevig ontbijt trekken we er, samen met een lokale gids, op uit door een prachtig oerbos. De gids geeft uitleg over het leven in deze bossen en de rijke flora. Ondertussen is er tijd voor het maken van prachtige beelden met de mooie herfstkleuren. De natuur in dit gebied is volledig ongerept zonder enige menselijke invloed. Je leert er bij over compositie, wat in deze bossen erg belangrijk is. Onderweg stoppen we voor een lunch op een mooie plek. De wandeling gaat heel rustig en met voldoende tijd om te fotograferen. Tegen de latere namiddag komen we terug bij de Lodge.

— Lees meer —

Vandaag trek je er opnieuw op uit met een gids. 's Ochtends vroeg stappen we in de minibus met als hoofddoel de koning van het woud spotten: de eland. Onderweg kan je ook andere dieren spotten: rendieren, sneeuwhazen, auerhoen, korhoen en natuurlijk arenden die boven deze wildernis rondcirkelen. We voelen de spanning door ons lijf razen wanneer we van dichtbij kennis maken met de inwoners van dit paradijs.

In de nammidag kan er nog een wandeling gedaan worden waar we de omgeving van de Lodge in beeld brengen. We kijken wat er op ons pad komt en nemen zowel landschaps als macro foto's. Wie wil kan ook rustig ontspannen bij de prachtige lodge.

— Lees meer —

Na het ontbijt trek je de natuur in op zoek naar mooie plaatjes. Samen met je reisbegeleider wandel je door het bos en langs meren. Het landschap is een afwisseling van dichte bossen en open stukken. Onderweg leer je van alles over het maken van mooie landschapsfoto's om alles perfect in beeld te brengen.

In de namiddag trek je samen met een lokale gids naar het dorpje Kangos. Hier leer je hoe de mensen leven in dit afgelegen gebied en leer je bij over de geschiedenis van deze regio. Natuurlijk maken we hier ook enkele leuke foto's van dit kleine dorpje.

‘s Avonds is er tijd om de voeten te laten rusten na een toch wel pittige dag. De sauna staat vrij ter beschikking om de spieren te laten ontspannen en je kan genieten van een rustige avond. Maar leg je camera niet te ver weg, want voor je het weet verschijnt “Lady Aurora” voor je neus!

— Lees meer —

De laatste dag kan je volledig zelf indelen. Je kan je inschrijven voor een van de optionele activiteiten of er zelf te voet op uit trekken om je nieuw aangeleerde vaardigheden uit te testen.

Of wat dacht je van een bezoekje aan de huskykennel? De honden staan te popelen om je te verwelkomen! Wie weet kan je ook deelnemen aan een echte huskytraining. De honden worden in deze periode getraind voor de aankomende winter en zijn vol energie en enthousiasme om erop uit te trekken.

Je kan ook samen met de begeleider de natuur intrekken om weer mooie plaatjes te maken en te genieten van de mooie natuur.

Na het diner trekken we er met een minibus op uit om hopelijk nog enkele laatste beelden te maken van het magische noorderlicht! Met het busje rijden we naar locaties waar de kansen het grootst zijn, ver weg van alle lichtbronnen.

— Lees meer —

Wie wil kan vandaag weer vroeg uit de veren om voor het ontbijt een wandeling te maken rond de lodge. Je gaat samen met de reisbegeleider op zoek naar dieren rondom de lodge. Terwijl de zon opkomt boven de vele meertjes maken we ook gebruik om wat mooie landschappen te fotograferen. Hopelijk komen we wat mooie vogels en dieren tegen. Na het ontbijt worden de foto's bekeken en kan iedereen even bekomen van de vroege wekker.

Na de middag gaan we opnieuw op stap om leuke beelden te maken van de lokale natuur. Wie wil kan ook één van de optionele activiteiten boeken, zoals een huskytraining. Je kan ook steeds vrij gebruik maken van mountainbikes, kajaks, SUP's en visgerei. In de latere namiddag gaan we met een lokale gids vissen en bereiden we een gezellige barbecue in 'Swedish Style'.

— Lees meer —

Tijd om afscheid te nemen van de prachtige Zweedse natuur, de husky’s en het geweldige team. De transfer brengt je naar de luchthaven van Rovaniemi en daarna vlieg je naar huis via Helsinki.

— Lees meer —
Single trip quote icon

Niets is zo leuk als je te laten inspireren door de uitgestrekte natuur en de prachtige herfstkleuren om unieke beelden te maken.

Nikolaas Aelbrecht - Reisbegeleider Photography Trip

02. Je verblijf

03. Prijzen

Prijzen 2023 per persoon
Verblijf in dubbele of gedeelde kamer € 2245
Verblijf in single kamer 2795

Inbegrepen

 • Vluchten Brussel-Rovaniemi-Brussel in "T" klasse met Finnair
 • Vluchten inclusief 23 kg ruimbagage, 1 stuk handbagage en luchthavenbelastingen
 • Transfers van en naar de lodge
 • 7 overnachtingen in een kamer van de Pinetree lodge
 • Halfpension van de eerste avond tot de laatste ochtend
 • Nederlandstalige begeleiding en instructies van een Nordic fotograaf
 • Alle excursies zoals beschreven in het programma:
  • Arctic Flavour wandeling
  • Avond workshop over noorderlichtfotografie
  • Ochtend workshops over natuurfotografie (macro, landschappen, wildlife)
  • Culturele dorpswandeling
  • Dagtocht in het natuurgebied
  • Noorderlichtwandeling
  • Wildlife zoektocht met minibus
  • Noorderlichthunt met minibus
  • Barbecue 'Swedish style'
 • Gebruik van mountainbikes, kajaks, SUP's en visgerei
 • BTW, bijdrage Garantiefonds Reizen en toeristenbelasting
 • Onze travelapp met uitgebreide reisinformatie
 • CO2-compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Optionele excursies, versnaperingen en dranken (ter plaatse te boeken en betalen)
 • Gebruik van de sauna, en jacuzzi
 • Upgrade naar een kleine chalet voor 2 personen in de Pinetree Lodge, open leef- en slaapruimte en open haard: prijs op aanvraag
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen (Allianz Global Assistance), meer informatie over de verzekeringen vind je op onze pagina: Verzekeringen Nordic
 • Brandstof Bescherming Programma: €40,- per persoon

Opmerkingen

 • Kleine groep van 8 deelnemers

04. Extra info

Placeholder map image

AY1542 09.09.2023 Vertrek Brussel 11:40 uur - aankomst Helsinki 15:15 uur

AY 535 09.09.2023 Vertrek Helsinki 16:00 uur - aankomst Rovaniemi 17:15 uur

***

AY 534 16.09.2023 Vertrek Rovaniemi 14:15 uur - aankomst Helsinki 15:30 uur

AY1545 16.09.2023 Vertrek Helsinki 16:40 uur - aankomst Brussel 18:15 uur

Dit reisprogramma werd tot stand gebracht binnen het kader van het Interreg Nord programma.
Dit is een programma van de Europese Unie die samenwerking over de landsgrenzen promoot en zo economische en sociale ontwikkeling bevordert.

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox