Lapland Comfort Break XL

Rovaniemi

Ideale reis voor

Koppels
Ontspanning
Soft adventure

Tijdens deze 5-daagse reis naar Lapland verblijf je in het moderne Lapland Hotel Sky Ounasvaara. Het hotel is onlangs gerenoveerd en biedt veel comfort tijdens jouw verblijf in Lapland. Vanuit de grote ramen die je in het hotel kan vinden heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.

Er zijn een aantal typisch Lapse activiteiten bij de reis inbegrepen om jouw ervaring in het Hoge Noorden compleet te maken. Ga op pad met de enthousiaste husky's door de Lapse natuur en neem deel aan een rendiertocht. Lapland heeft veel te bieden, met een beetje geluk spot je zelfs het noorderlicht!

Vertrekdata

24.12.2022, 31.12, 28.01, 04.02, 11.02, 18.02 & 25.02.2023

Hoogtepunten van de reis

 • Vlakbij Rovaniemi & Santa Claus Village
 • Moderne kamers, soms met eigen sauna
 • Mooi uitzicht op de omgeving
 • Typisch Lapse activiteiten
 • Optionele activiteiten naar wens

01. Dag per dag

Vandaag vertrek je naar winters Lapland! Aansluitend op de vlucht word je opgehaald door de transfer naar Sky Hotel Ounasvaara (ongeveer 15 minuten).

Je checkt-in bij het hotel waarna je in je comfortabele kamer even tot rust kan komen. Vervolgens neem je het programma van de komende dagen door en geniet je 's avonds van een heerlijk diner.

— Lees meer —

Vandaag breng je een bezoek aan de typisch Lapse dieren, de rendieren! Je bezoekt een rendierboerderij en neemt deel aan een rendiertocht van ongeveer 1u. Achteraf geeft de rendierhoeder met veel plezier meer uitleg over het dagelijkse leven en de geschiedenis van de rendierboerderij. Ondertussen kan je jezelf opwarmen met een drankje en lekkere snack. De transfer brengt je terug naar het hotel. Kom na afloop helemaal tot rust in de sauna!

— Lees meer —

Na een stevig ontbijt breng je een bezoek aan de huskykennel. Na de nodige instructies neemt de gids je mee voor een tocht van ongeveer 1 uur en 15 min (afgelegde afstand van zo’n 10km). Met zijn tweeën deel je de huskyslede met vier tot zes husky's. Afwisselend kan je ‘mushen’ - de hondenslee besturen - en op de slede genieten van de voorbijglijdende landschappen. Vergeet niet om foto's te maken!

Geniet van een vrije namiddag. Indien de huskytocht in de namiddag ingepland wordt, geniet je eerst van een vrije ochtend.

— Lees meer —

Deze dag kan je naar eigen wens invullen. voeg bijvoorbeeld nog een extra activiteit toe om de reis intensiever te maken. Zorg er wel voor dat je ’s avonds nog voldoende energie hebt om mee te gaan op de zoektocht naar het noorderlicht! Voor reizen die plaatsvinden voor 07.01.2023 zal deze avondtocht per bus plaatsvinden, na 07.01 met de sneeuwscooter (2 pers./scooter). Je rijdt richting een afgelegen kamp, weg van de lichtvervuiling om hopelijk het magische noorderlicht te spotten.

Aan het kamp vind je een kleine sneeuwiglo waar je binnen een presentatie over het noorderlicht kan volgen. Vergeet niet naar buiten te kijken! Om op te warmen krijg je een warm drankje en een snack.
Om zelf met een sneeuwscooter te mogen rijden moet je beschikken over een geldig rijbewijs B.

— Lees meer —

Het Lapse avontuur komt vandaag tot een eind.
De transferbus neemt je mee naar de luchthaven, waarvandaan je met de mooiste herinneringen terug naar huis vliegt!

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

Prijs per persoon op basis van 2 volwassenen per kamer.

Moderne kamers met tweepersoonsbed (180x205cm) of twee eenpersoonsbeddden (90x205cm), eigen sauna (enkel in Mystique Deluxe room), TV en Wi-Fi.

Vertrekdatum Prijs per persoon o.b.v.
2 volwassenen in een kamer
24.12.22* € 2625 (Mystique Deluxe room)
31.12.22* € 2485 (Northern Comfort Twin room)
€ 2590 (Mystique Deluxe room)
28.01.23, 04.02.23 & 11.02.23 1695 (Northern Comfort Twin room)
€ 1760 (Mystique Deluxe room)
18.02.23 & 25.02.23 € 2050 (Northern Comfort Twin room)
€ 2115 (Mystique Deluxe room)

*: Voor reizen die plaatsvinden vóór 07.01.2023 zal de avondactiviteit in het programma met met de bus zijn, voor reizen die plaatsvinden na 07.01.2023 met de sneeuwscooter.

Prijzen voor verblijf in de Lapland Suite of voor single reizigers zijn op aanvraag.

Inbegrepen

 • Rechtstreekse retourvluchten vanaf Amsterdam
 • Alle lokale transfers aansluitend op de vlucht
 • Vluchten inclusief 20kg ruimbagage, 1 stuk handbagage 8kg en luchthavenbelastingen
 • Overnachtingen in Sky Hotel
 • Maaltijden op basis van halfpension
 • Gebruik van hotelsauna
 • Alle activiteiten zoals omschreven in het programma
 • Activiteiten onder begeleiding van professionele Engelstalige gidsen
 • Gebruik warme winterkleding tijdens de excursies
 • BTW, bijdrage Garantiefonds Reizen en toeristenbelasting
 • Uitgebreide reisinfo na boeking
 • De Noorderlicht app met real-time voorspelling
 • CO2 compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Maaltijden: lunch
 • Optionele Lapse activiteiten
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen (Allianz Global Assistance), meer informatie over de verzekeringen vind je op onze pagina: Verzekeringen Nordic
 • Het eigen risico voor materiaalschade bij een sneeuwscootertocht bedraagt ca. €1000,- per sneeuwscooter. Met de afkoop eigen risico verzekering van Allianz kan je dit eigen risico tot maximaal €1000,- afkopen. De kosten van deze verzekering bedragen €13,31 per sneeuwscooter per dag.
 • Brandstof Bescherming Programma bij vertrek vanaf Amsterdam en Brussel

Opmerkingen

 • Deze reis wordt aanbevolen voor volwassenen.
 • Voeg bij vertrek vanaf Amsterdam een gratis overnachting toe in het Corendon Village Hotel op de dag voor vertrek van jouw reis. Ook is het mogelijk om de auto gratis te parkeren bij Quick Parking nabij Schiphol. Laat het onze Travel Designers weten indien je hier gebruik van wenst te maken.
 • Voor reizen die plaatsvinden voor 07.01.2023 gebeurt de avondexcursie met de bus, voor reizen die plaatsvinden na 07.01 met de sneeuwscooter.
 • Niet alle kamertypes beschikken over een eigen sauna
 • De volgorde van de activiteiten kan gewisseld worden
 • Let op: om een sneeuwscooter te mogen besturen dien je 18 jaar of ouder te zijn en in het bezit te zijn van rijbewijs B.
 • Kinderen groter dan 140cm mogen achterop de sneeuwscooter zitten indien ze de prijs voor volwassenen betalen. Kinderen die kleiner zijn zitten in de slede achter de sneeuwscooter van de gids. Kinderen t/m 14 jaar zitten in de slede van de gids bij een huskytocht.
 • Per boeking (tot 9 personen) draag je €2,50 af aan het Calamiteitenfonds.

04. Excursies

Shared driving: € 168,- per persoon - Single driving: € 213,- per persoon

Deze sneeuwscootertocht neemt je mee langs de bevroren rivier Ounasjoki recht de heuvels in, waar je de besneeuwde bossen en wildernis van Lapland kan bewonderen. We blijven dit pad volgen en komen uit aan een klein wildernismeer. Ervaar de stilte terwijl de gids de nodige voorbereidingen treft om te kunnen ijsvissen. Tijdens de tocht is een snack voorzien. Wie kan een vis vangen om hem nadien te roosteren boven het kampvuur? Na het ijsvissen keer je met de sneeuwscooters terug. Geldig rijbewijs B is verplicht voor bestuurders.

Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.
Kinderkorting 4 - 14 jaar € 42,- in de periode van 01.12.2022 tot 06.01.2023
Kinderkorting 4 - 14 jaar € 84,- in de periode van 07.01.2023 tot 02.04.2023

— Lees meer —

Shared driving: € 216,- per persoon - Single driving: € 301,- per persoon

Geniet van deze prachtige sneeuwscootertocht waarbij je echt midden in de natuur zit! De tocht doorkruist de heuvels en smalle valleien, bevoren meren en rivieren. Gedurende de dag maken we ook een korte wandeling met de sneeuwschoenen en leer je ijsvissen. Geniet van een heerlijke lunch bij het kampvuur. Deze activiteit is mogelijk vanaf 18 jaar en je dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs B.

Opgelet : In de periode van 07.01.2023 tot 02.04.2023 is de prijs van deze excursie: €212 per persoon (shared driving) - €297 per persoon (single driving)

— Lees meer —

Shared driving: € 146,- per persoon - Single driving: € 191,- per persoon

Ervaar de magie van een poolnacht tijdens deze tocht door het besneeuwde bos richting de bevroren rivier. Met een beetje geluk en een heldere hemel, verlicht door de maan en de sterren, kan je misschien het noorderlicht waarnemen. Geniet van een warm drankje en hapje bij het kampvuur. De gids vertelt je wat meer over het noorderlicht en de schoonheid van Lapland.

Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.
Kinderkorting 4 - 14 jaar € 36,- in de periode van 01.12.2022 tot 06.01.2023
Kinderkorting 4 - 14 jaar € 73,- in de periode van 07.01.2023 tot 31.03.2023

— Lees meer —

€ 119,- per persoon

De transfer brengt je naar het midden van de Lapse natuur, aan de rivier waar je geniet van het prachtige uitzicht en de stilte. We gaan nog wat dieper de natuur in zodat we de perfecte plaats bereiken om het noorderlicht te kunnen aanschouwen. Wees vooral geduldig, want het dansende noorderlicht speelt graag verstoppertje! Je weet nooit exact wanneer het zal verschijnen. Tijdens het wachten kan je een worstje bakken boven het kampvuur. Mocht het noorderlicht verschijnen, dan kan je gebruik maken van tripods tijdens het fotograferen van het noorderlicht. Nadien brengt de transfer je terug (50 km enkele rit).

Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.
Kinderkorting 4 - 14 jaar € 30,- in de periode van 01.12.2022 tot 06.01.2023
Kinderkorting 4 - 14 jaar € 59,- in de periode van 07.01.2023 tot 31.03.2023

— Lees meer —

€ 88,- per persoon

Het Sky Kitchen & View restaurant is al vaak bekroond als het beste restaurant in Lapland. Het is beroemd om zijn moderniteit en Lapse keuken. Het is gelegen op de top van de Ounasvaara-heuvel, met de panoramische ramen en een dakterras geniet je van prachtig uitzicht! Nadat je hebt kunnen genieten van een 3-gangen diner, kan je naar het dakterras gaan waar je een heerlijk warme bessensap krijgt. Als je geluk hebt kan je van hieruit het noorderlicht waarnemen.

Duur: 2,5 uur
Enkel mogelijk in de periode van 07.01.2023 tot 03.04.2023.

— Lees meer —

€ 123,- per persoon

De transfer (60 min enkele rit) brengt je naar het Ranua Wildlife park, hier ontmoet je met uitsterven bedreidge diersoorten op de noordpool, zoals: de ijsbeer, de poolvos, de sneeuwuil en de muskusos. Deze zijn sterk bedreigd door de klimaatverandering. Leer hoe die diersoorten worden beschermd en ook hoe het Wildlife park gewonde dieren verzorgen en ze uiteindelijk weer in de natuur terugzetten. Het Ranua Wildlife park is een dierentuin maar ze zetten zich ook in om bedreidgde diersoorten te beschermen en te helpen en ze willen de mensen aanmoedigen om deel te nemen aan beschermingsprogramma's. Je hebt ook nog tijd om de souvenir- en wijnwinkels te bezoeken voordat je terugkeert naar Rovaniemi.

Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.
Kinderkorting 4 - 14 jaar € 31,- in de periode van 01.12.2022 tot 06.01.2023
Kinderkorting 4 - 14 jaar € 61,- in de periode van 07.01.2023 tot 02.04.2023

— Lees meer —

€ 145,- per persoon

Ben je op zoek naar een onvergetelijke ervaring met je familie, dan is deze sportieve rit met de huskyslede (20 min) een echte aanrader! Deze tocht neemt je mee door de Lapse natuur. Je brengt ook een bezoek aan de huskykennel. Vergeet na de tocht niet even te knuffelen met de husky's en geniet van een warme bessensap waarbij de gidsen met veel plezier wat meer vertellen over de husky's. Transfers zijn voorzien.

Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Jonge kinderen zitten bij de ouders in een grote slede (max 2 volwassenen en 2 kinderen per slede).
Kinderkorting 4 - 14 jaar € 36,-

Duur: 1 uur en 45 minuten

— Lees meer —

€ 81,- per persoon

Ervaar de sensatie van skiën in het bos! Tijdens dit avontuur geniet je van een rustige skitocht door het stille besneeuwde bos. Tijdens de pauze geniet je van een warm drankje. Je hoeft geen ski-ervaring te hebben voor deze activiteit. De gemakkelijk te gebruiken bosski's combineren de beste eigenschappen van een sneeuwschoen en een traditionele ski waardoor dit zelfs voor beginners een plezier is!

Deze activiteit is mogelijk vanaf 12 jaar.
Kinderkorting 12 - 14 jaar € 41,-

Enkel mogelijk vanaf 07.01.2023

— Lees meer —

€ 87,- per persoon

Maak een bijzondere tocht met de sneeuwschoenen, geniet van het pittoreske besneeuwde landschap van Lapland en ervaar de stilte een schoonheid van de winterse bossen. Tijdens de tocht geniet je van een snack aan een kampvuur. Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Kinderkorting 12 - 14 jaar € 22,- in de periode van 01.12.2022 tot 06.01.2023
Kinderkorting 12 - 14 jaar € 43,- in de periode van 07.01.2023 tot 02.04.2023

— Lees meer —

€ 84,- per persoon

Tijdens deze activiteit heb je de kans om uit te testen hoe goed je met een elektirsche fiets kan rijden in het noordpoolgebied. Je tocht start vanuit het centrum van Rovaniemi, hier fiets je langs de met ijs en sneeuw bedekte rivier 'Kemi' rechtstreeks naar de beroemde Ounasvaara heuvel. Daarna nemen we de skilift en stoppen we op de top van de heuvel. Op het dakterras van het Sky Hotel geniet je van een warme chocolademelk en van een prachtig uitzicht over Rovaniemi. Na de pauze nemen we een besneeuwd offroad pad dat je terugbrengt naar Rovaniemi.

Deze activiteit is mogelijk vanaf 12 jaar (minimum 150 cm groot).
Kinderenkorting 12 - 14 jaar € 42,-

Enkel mogelijk vanaf 07.01.2023.

— Lees meer —

€ 105,- per persoon

Geniet van een traditioneel Kota diner bij de open haard! Na een korte transfer kom je aan bij een gezellige wildernis Kota. Ga bij het vuur zitten en geniet van een traditionele koude en warme gerookte zalm als voorgerecht. Als hoofdgerecht heeft de chef een traditioneel Fins hoofdgerecht voorzien, een Karelische hotpot (stoofschotel met gemengd vlees en gemende knolgewassen en aardappelpuree). De pannenkoeken mag je zelf maken bij het open vuur. Indien er kinderen mee zijn kunnen ze zelf hun worstjes bakken boven het vuur. Nadien brengt de transfer je terug naar de stad.

Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.
Kinderkorting 4 - 14 jaar € 26,-

— Lees meer —

Shared driving € 99,- per persoon - Single driving € 144,- per persoon

Dit is de beste manier om de prachtige natuur te ontdekken. Tijdens deze sneeuwscootertocht langs bevroren rivieren en door besneeuwde bossen geniet je van het prachtige uitzicht op de riviervallei vanaf de heuveltoppen. Tijdens de pauze kan je even opwarmen met een warm drankje. Geldig rijbewijs B is verplicht voor bestuurders.

Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.
Kinderkorting 4 - 14 jaar € 24,- in de periode van 01.12.2022 - 06.01.2022
Kinderkorting 4 - 14 jaar € 49,- in de periode van 07.01.2023 - 02.04.2023

Duur: 2 uur

— Lees meer —

€ 189,- per persoon

Tijdens deze sneeuwscootertocht (1 pers./scooter), geeft je een extra gevoel van vrijheid doordat je alleen kan rijden, zonder passagier. Ervaar de prachtige uitzichten over de uitgestrekte Lapse wildernis. Tijdens de pauze kan je genieten van een warme bessensap. Deze activiteit is mogelijk vanaf 18 jaar indien je in het bezit bent van een geldig rijbewijs B.

Enkel mogelijk vanaf 07.01.2023

— Lees meer —

€ 105,- per persoon

Op deze magische grens van Lapland met de poolcirkel ervaar je een speciale overgang van het nieuwe jaar! Vuur, ijs, duisternis, sneeuw, licht, dans en muziek. Al deze elementen samen creëren een magische gebeurtenis voor het hele gezin. Mysterieuze waarzeggers voeden de atmosfeer als het nieuwe jaar nadert, zelfs de Kerstman komt op bezoek. Een gigantische sneeuwdisco, sneeuwbars, een prachtig vuurwerk en een spectaculaire nieuwjaarsdansshow maken van de jaarwisseling een fantastisch feest! Het evenement vindt plaats aan de besneeuwde oevers van de rivier de Ounas in een idyllische winterse omgeving. Transfers zijn inbegrepen.

Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.
Kinderkorting 4 - 14 jaar € 26,-

Enkel mogelijk op zaterdag 31.12.2022 om 22:30 uur.

— Lees meer —

05. Extra info

Vertrek vanaf Amsterdam op 24.12.2022, 31.12, 28.01, 04.02, 11.02, 18.02 & 25.02.2023

Rechtstreekse heenvlucht met Corendon Airlines
Vertrek Amsterdam 15:30 uur - aankomst Rovaniemi 19:35 uur

Rechtstreekse terugvlucht met Corendon Airlines
Vertrek Rovaniemi 17:00 uur - aankomst Amsterdam 19:15 uur

De vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen

Winters Lapland met Nordic - ©Henk Dujardin
Nordic Stories

Winters Lapland door de lens van Henk Dujardin

Henk reisde in 1994 voor het eerst naar Noorwegen, een land dat meteen een speciaal plekje in zijn hart veroverde. In 2019 was de tijd aangebroken om ook de winter in Scandinavië te ontdekken. Zijn reis naar Lapland, met verblijf in de Aurora Mountain Lodge, is hem zo goed bevallen dat hij in het winterseizoen van 2021-2022 terugkeerde. Ontdek zijn verhaal en droom weg met zijn prachtige foto's.

Lees meer
Wandelende mensen tussen de bergen in Lapland
Nordic Stories

De beste wandelingen in Lapland

Lapland staat bekend om haar indrukwekkende landschappen, ongerepte natuur en veel ruimte en rust. Daarmee is het gebied ook een paradijs voor wandelliefhebbers. Tijdens elk seizoen zijn er eindeloze mogelijkheden om te voet al het moois van Lapland te ontdekken. Je vindt er wandelingen door bossen, wandelingen over bergtoppen, zware en gemakkelijke wandelingen, korte en lange..; kortom: voor ieder wat wils! Wij geven je alvast een aantal van onze persoonlijke favorieten mee.

Lees meer
Nordic Stories

Zeehonden in het Saimaameer

In het grootste meer van Finland, het Saimaameer, zwemmen nog maar een paar honderd Saimaarobben rond. Dit zijn kleine zeehonden die enkel in dat meer te vinden zijn. Ze hebben zich aangepast aan het zoetwater en kunnen wel 20 minuten onder water blijven.

Lees meer
Rijden op een huskyslede door winters Lapland
Nordic Stories

Alles wat je wilt weten over husky’s

Tijdens een reis naar Lapland mag een ritje met de huskyslede eigenlijk niet ontbreken. Wil jij meer weten over deze schattige honden? Lees dan waarom ze zo van rennen houden, goed tegen de kou kunnen en waarom een husky absoluut geen goede waakhond zou zijn.

Lees meer
nagenieten van de sauna aan de Finse meren
Nordic Stories

Saunacultuur: toegangspoort naar het geluk?

Finland is dé ultieme saunakampioen. Reis je binnenkort naar Finland en wil je letterlijk ondergedompeld worden in de cultuur? Dan kan een saunabezoek niet ontbreken. In deze blog vertellen we je hoe zo’n ritueel verloopt en aan welke etiquetteregels je je moet houden.

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox