Call of the Wild

Pinetree Lodge

Ideale reis voor

Actief
Avontuurlijk
Back-to-basic
Beleving
Koppels
Ongerepte natuur
Ontspanning
Uitgebreide kennismaking

Tijdens deze 8-daagse reis maak je een unieke huskytocht van 2 dagen door Zweeds Lapland! Er staan tijdens deze reis verschillende activiteiten op de planning. Zo maak je een lange sneeuwscootertocht, leer je langlaufen en trek je er op uit met de sneeuwschoenen. Er is tussendoor ook voldoende ruimte voor eigen invulling en ontspanning. Zo kan je heerlijk relaxen in de sauna of jacuzzi of gezellig bijpraten in de bar van de lodge.

Je verblijft in de charmante en comfortabele Pinetree Lodge. Hier heb je keuze uit verblijf in een tweepersoonskamer of een chalet. Vanaf 3 personen kan je ook kiezen voor een luxe chalet met privésauna. Je kan je verblijf upgraden met een overnachting in een Aurora Hideaway. Stap naar buiten en spot vanaf hier al het noorderlicht! De kansen om het noorderlicht te zien bij de Pinetree Lodge zijn erg groot vanwege de ligging tussen de uitgestrekte landschappen. Je overnacht ook één nacht in een echte Lapse trappershut tijdens de tweedaagse huksytocht, hier overnacht je meestal in een gedeelde slaapruimte.

Gedurende je verblijf mag je gebruik maken van de warme winterkleding.

Vertrekdata

01.01.2022 tot en met 12.03.2022

Hoogtepunten van de reis

 • Tweedaagse huskytocht met gedeelde hondenslee
 • Verblijf in een wildernishut
 • Dagtocht met de sneeuwscooter
 • Unieke natuurbeleving tijdens afwisselende activiteiten
 • Verblijf in de comfortabele Pinetree Lodge
 • Zeer hoge noorderlichtkansen
 • Uitstekende volpension formule
 • Sauna en jacuzzi mogelijkheden

01. Dag per dag

Vandaag vertrek je naar winters Lapland! Aansluitend op de vlucht word je opgehaald door de transfer, deze brengt je naar de Pinetree Lodge (2u).

Je checkt in bij de lodge en neemt vervolgens het programma van de week door. Daarna pas je de warme winterkleding waar je tijdens je verblijf gebruik van mag maken.

Geniet van wat vrije tijd waarna je 's avonds geniet van een heerlijk diner in de lodge.

— Lees meer —

Ben je klaar voor een bijzondere sneeuwscootertocht? De excursie duurt 5 uur en je deelt met zijn tweeën een slee. Dit is hét Lapse transportmiddel bij uitstek. Je rijdt langs bevroren meren en rivieren en door de betoverende taiga. De gids leert je de kneepjes van het vak en al snel geniet je volop van de snelheid en van de adembenemende uitzichten. Adrenaline gegarandeerd!

— Lees meer —

Aan het begin van de middag maak je samen met de gids een prachtige tocht op sneeuwschoenen door dik besneeuwde oeroude dennenwouden, een must in Lapland! Deze tocht duurt in totaal 2 uur. Je ervaart tijdens deze wandeling de onwezenlijke stilte van het Hoge Noorden.

Bij terugkomst lunch je in de lodge. In de namiddag pak je de langlaufski's: Je langlauft een rondje, of meerdere voor de sportievelingen, in de bossen. Ook deze tocht duurt in totaal 2 uur.

— Lees meer —

Je start de dag met een huskywandeling door het dik besneeuwde woud onder begeleiding van een hele roedel Alaskan husky’s. 's Middags lunch je in de kota (een Laps houten huisje) op het eilandje op het grote bevroren meer. Hier proef je échte Lapse Suovass, heerlijk licht gerookt rendiervlees.

De dag sluit je af in stijl met ice buggydriving op een speciaal racetrack op een bevroren meer!

— Lees meer —

Ben je klaar voor de tweedaagse huskytocht? Je brengt vandaag een bezoek aan de huskykennel en maakt kennis met de huksy's en de verzorgers. Hierna ga je op pad met de husky's voor de tweedaagse tocht. Je legt ongeveer 35 à 40 km per dag af en je deelt met zijn tweeën een slee. Geniet van de voorbijglijdende taiga en de eindeloze stilte.

De tocht brengt je naar een afgelegen wildernishut, back to basic! Zonder elektriciteit of stromend water, maar uiteraard wel mét houtsauna. Je overnacht tijdens deze nacht meestal in een gedeelde slaapruimte.

Dankzij de desolate ligging heb je hier extra veel kans op het zien van het noorderlicht!

Na deze unieke overnachting keer je samen met de husky's terug naar de lodge. Samen met de gids maak je de honden klaar voor vertrek om vervolgens te beginnen aan de tocht.

— Lees meer —

Vandaag kan je invullen naar wens. Kies je bijvoorbeeld voor een optionele activiteit of trek je er op uit met het beschikbare materiaal? Je kan de hele week gratis gebruik maken van de langlaufski's en/of sneeuwschoenen, perfect om de Lapse omgeving te ontdekken!

— Lees meer —

Vandaag vlieg je terug naar huis. Je wordt opgehaald door de transferbus, deze brengt je naar de luchthaven voor de terugvlucht.

— Lees meer —
Single trip quote icon

Het was een geweldige reis, alles klopte. Genoten van de tochten onder leiding van een geweldige groep jonge mensen die met hun enthousiasme ons een fantastische reis bezorgde. Ook de accommodatie en het restaurant waren top.

Jolanda Beentjes

02. Je verblijf

03. Prijzen

Vertrekdata Prijs per persoon
01.01.2022 € 2976
08.01.2022 2469 (laatste plaatsen)
15.01.2022 VOLGEBOEKT
22.01.2022 2469
29.01.2022 VOLGEBOEKT
05.02.2022 VOLGEBOEKT
12.02.2022 2726 (laatste plaats)
19.02.2022 2674
26.02.2022 VOLGEBOEKT
05.03.2022 2524 (laatste plaatsen)
12.03.2022 2524

Prijs per persoon op basis van standaard tweepersoonskamer. Kinderkorting 12 t/m 14 jaar, 30% op de lokale prijs.

Upgrade accommodatie Verschil per persoon/basisprijs
Single kamer € 364 toeslag
Familiekamer 4-5 personen € 63 korting
Kleine chalet 2 personen € 125 toeslag
Luxe chalet 3 personen € 95 toeslag
Luxe chalet 4 personen € 42 toeslag
Luxe chalet 5-6 personen € 55 korting

Inbegrepen

 • Rechtstreekste retourvluchten vanaf Amsterdam
 • Alle lokale transfers aansluitend op de vlucht
 • Vluchten inclusief 20 kg ruimbagage, 1 stuk handbagage 8 kg en luchthavenbelastingen
 • Overnachtingen in de Pinetree Lodge met privé sanitair
 • 1x overnachting in de typisch Lapse wildernishut met gedeeld sanitair
 • Alle maaltijden vanaf diner op de eerste avond (ontbijtbuffet, lunch, 2-gangen diner)
 • Koffie, thee en bessensap kan je gedurende de dag drinken in het restaurant.
 • Alle excursies zoals omschreven in het programma
 • Kleine, exclusieve Nordic-groepen van max. 12-14 deelnemers
 • Professionele begeleiding door Engels- en Nederlandstalige gidsen
 • Gebruik warme winterkleding, winterboots, handschoenen en muts
 • Bij de chalets zijn ook handdoeken, bedlinnen en eindschoonmaak inbegrepen
 • Vrij gebruik van sneeuwschoenen en Langlaufski's
 • BTW, bijdrage Garantiefonds Reizen en toeristenbelasting
 • Uitgebreide reisinfo na boeking
 • De Noorderlicht app met real-time voorspelling

Niet inbegrepen

 • Optionele Lapse activiteiten
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen, meer informatie vind je op onze pagina: verzekeringen
 • Lokale verzekering voor het verlagen van het eigen risico bij schade. Verzekering enkel ter plaatse af te sluiten: €6 per persoon, per dag. Het eigen risico bedraagt standaard ongeveer €1200,- met de verzekering verlaag je dit bedrag naar €200,- voor sneeuwscooter en ijsbuggy. Het eigen risico voor de huskytochten, kleding en ander materiaal koop je met deze verzekering geheel af.

Opmerkingen

 • Deze reis is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.
 • Voeg bij vertrek vanaf Amsterdam een gratis overnachting toe in het Corendon Village Hotel op de dag voor vertrek van jouw reis. Ook is het mogelijk om de auto gratis te parkeren bij Quick Parking nabij Schiphol. Laat het onze Travel Designers weten indien je hier gebruik van wenst te maken.
 • De volgorde van de activiteiten kan afwijken van het dag-tot-dag programma dat je hierboven ziet.
 • Let op: om een sneeuwscooter te mogen besturen dien je 18 jaar of ouder te zijn en in het bezit te zijn van rijbewijs B.
 • Per boeking (tot 9 personen) draag je €2,50 af aan het Calamiteitenfonds.

04. Excursies

€190,- per persoon – shared driving

Tijdens deze dagtocht trek je de natuur in met je eigen husky’s en gedeelde slee. Een persoon is de bestuurder, terwijl de ander rustig kan genieten van de omgeving. Onderweg kan er gewisseld worden. Er zal voldoende gestopt worden en als lunch maakt de gids een heerlijke outdoor maaltijd klaar.

Kinderen t/m 14 jaar genieten van 30% korting.

Maximaal 12 personen/ 6 sledes.

Single driving op aanvraag.

— Lees meer —

€220,- per persoon – shared driving

Tijdens deze dagtocht rij je met de sneeuwscooter naar de mooiste en meest afgelegen toppen van Zweeds Lapland. Onderweg stop je ook eens bij de rendieren. Er zal voldoende gestopt worden om te wisselen van bestuurder. Of kies voor je eigen scooter als single driver. Geniet van een heerlijke outdoor lunch bij het kampvuur.

Geldig rijbewijs B is verplicht voor bestuurders.

Kinderen t/m 14 jaar genieten van 30% korting.

Single driving op aanvraag.

Enkel mogelijk na 6 december.

— Lees meer —

€160,- per sessie

Heerlijk genieten van de sauna in alle rust? Of wil je met je hele reisgezelschap in de jacuzzi? Tijdens een privé sessie kan je de sauna in combinatie met de jacuzzi afhuren voor 2 uur. Er mogen maximaal 5 personen in de jacuzzi. De prijs is per sessie.

— Lees meer —

€160,- per nacht

Ruil je kamer voor een nachtje in en slaap onder de sterren in de Aurora Hideaway. Deze kegelvormige hut beschikt over een glazen wand, biedt uitzicht over de natuur en is geschikt voor maximaal 2 personen. De prijs is per nacht.

— Lees meer —

€90,- per persoon

Trek er na het diner op uit met de huskyslee. Je deelt de slede met je medereiziger en kan onderweg van bestuurder wisselen. Hopelijk kan je van uiterste stilte genieten van het noorderlicht aan de hemel! Prijs is per persoon.

Kinderen t/m 14 jaar genieten van 30% korting.

— Lees meer —

€90,- per persoon

Trek er na het diner op uit met de sneeuwscooter. Hopelijk kan je vanaf de sneeuwscooter genieten van het noorderlicht aan de hemel (2 pers./scooter). Onderweg kan je van bestuurder wisselen als de gids een stop maakt. Prijs is per persoon.

Rijbewijs B is verplicht voor bestuurders.

Kinderen t/m 14 jaar genieten van 30% korting.

— Lees meer —

€70,- per persoon

Trek er na het diner op uit en neem plaats in de slee achter de sneeuwscooter. De gids zal naar een open plek rijden, vanaf daar kan je sterren en wie weet ook noorderlicht spotten. Prijs is per persoon.

Kinderen t/m 14 jaar genieten van 30% korting.

— Lees meer —

€95,- per persoon

Tijdens deze excursie kan je plaatsnemen op de sneeuwscooter, steeds per 2 op de sneeuwscooter. De gids zal je naar een verderop gelegen plek brengen waar een voederplaats is voor rendieren. Hier is het mogelijk om de rendieren zelf te voederen.

Kinderen t/m 14 jaar genieten van 30% korting.

— Lees meer —

€130,- per persoon

Ben jij een echte hondenliefhebber? Dan is dit de perfecte excursie voor jou. Je start de dag met een huskywandeling met de jongste honden van de roedel. Vaak gaat ook een oudere husky mee, deze ‘leert’ hoe de jonge honden zich moeten gedragen. Na de wandeling neemt de gids je mee naar de lavvu, een typische Sami tent. Hier maakt hij Lapse Suovas klaar; licht gerookt rendiervlees. Na een lekkere maaltijd is het tijd om plaats te nemen in de slee achter de sneeuwscooter. De gids brengt je naar een bevroren meer. Hier leert hij je een gat te maken in het ijs waarna je zal gaan ijsvissen.

Kinderen t/m 14 jaar genieten van 30% korting.

— Lees meer —

05. Extra info

Vertrek elke zaterdag vanaf 01.01.2022 tot en met 12.03.2022

Heenvlucht met rechtstreekse vlucht CD661

Vertrek Amsterdam 07:00 uur - aankomst Kittilä 11:05 uur

Terugvlucht met rechtstreekse vlucht CD662

Vertrek Kittilä 12:00 uur - aankomst Amsterdam 14:20 uur

Vluchttijden zijn de lokale tijden en onder voorbehoud

Het is ook mogelijk om vanuit Brussel te vertrekken, vraag ons naar de mogelijkheden.

Wandelende mensen tussen de bergen in Lapland
Nordic Stories

De beste wandelingen in Lapland

Lapland staat bekend om haar indrukwekkende landschappen, ongerepte natuur en veel ruimte en rust. Daarmee is het gebied ook een paradijs voor wandelliefhebbers. Tijdens elk seizoen zijn er eindeloze mogelijkheden om te voet al het moois van Lapland te ontdekken. Je vindt er wandelingen door bossen, wandelingen over bergtoppen, zware en gemakkelijke wandelingen, korte en lange..; kortom: voor ieder wat wils! Wij geven je alvast een aantal van onze persoonlijke favorieten mee.

Lees meer
Rijden op een huskyslede door winters Lapland
Nordic Stories

Alles wat je wilt weten over husky’s

Tijdens een reis naar Lapland mag een ritje met de huskyslede eigenlijk niet ontbreken. Wil jij meer weten over deze schattige honden? Lees dan waarom ze zo van rennen houden, goed tegen de kou kunnen en waarom een husky absoluut geen goede waakhond zou zijn.

Lees meer
Zweden-Meer-Uitzicht-Relax-Nordic
Nordic Stories

Het cultureel erfgoed dat natuur heet

De Zweden beseffen maar al te goed dat de natuur van hun land een van hun grootste hoogtepunten is. Ze vinden dan ook dat iedereen vrij moet zijn om die mooie natuur te ontdekken. Zo is het allemansrecht (Zweeds: ‘Allemansrätten’) ontstaan, het recht om van de vrije natuur te genieten.

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox