Reykjavík fly & drive – zomer

Ideale reis voor

1ste kennismaking
Beleving
Ongerepte natuur
Sightseeing

Een citytrip met de allures van een rondreis; zo zou je dit programma het best kunnen omschrijven!

Met Reykjavík als basiskamp beleef je op jouw eigen tempo de grandeur van de IJslandse natuur.
Met een huurauto en gewapend met onze gedetailleerde dag-aan-dag beschrijving trek je er iedere ochtend op uit om de vele hoogtepunten in deze speeltuin voor fotografen en natuurliefhebbers te bezoeken.

Iedere dagtocht is totaal verschillend en zodanig opgemaakt dat je alles op een rustig tempo kan beleven. Er is zeker tijd om af en toe een wandeling in te lassen.
Tijdens deze reis krijg je een duidelijk beeld van de impacten van de oerkrachten die het eiland hebben gevormd en nog steeds vormgeven.

's Avonds keer je terug naar de hoofdstad en geniet je van de faciliteiten die deze stad op mensenmaat te bieden heeft.

Vertrekdata

vanaf 01.05.2023 tot 30.09.2023

Hoogtepunten van de reis

 • Trendy Reykjavík
 • Golden Circle: Þingvellir, Geysir, Gullfoss
 • Vulkanisch schiereiland Reykjanes
 • Seljalands- en Skógafoss waterval
 • Basaltgrot en -zuilen van Reynisdrangar
 • Vulkanisch strand bij Kaap Dyrhólaey
 • Walvissafari

01. Dag per dag

Vandaag gaat je reis naar IJsland beginnen! Met Icelandair vlieg je naar de IJslandse luchthaven: Keflavík.
Nadat je geland bent, haal je de huurauto op en kan de korte rit naar Reykjavík beginnen. Tijdens deze rit krijg je al een korte impressie van het IJslandse natuurschoon. Dit maakt je zeker nieuwsgierig voor de aankomende dagen!

Je overnacht in het oude centrum van de stad.

— Lees meer —

Een perfecte dag om de 3 bekendste locaties van Zuidwest-IJsland te ontdekken!

Een bezoek aan het þingvellir Nationaal Park mag je zeker niet overslaan. Dit nationaal park ligt pal op de aardbreuk tussen 2 tektonische aardplaten; de aardplaten van het Noord-Amerikaanse en Europese continent. Het is één van de weinige plaatsen op onze planeet waar je een dergelijk fenomeen als dit boven de zeespiegel kan bezoeken. In het nationaal park kan je, in de Almannagjá kloof, letterlijk tussen de twee continenten wandelen.

Doordat IJsland bovenop een hotspot ligt, waarbij er zich een grote hoeveelheid magma net onder het aardoppervlak bevindt, is het één van de meest vulkanisch actieve gebieden op onze planeet met allerlei, typische fenomenen. Eén van deze fenomenen is duidelijk zichtbaar in het Geysir gebied waar grondwater wordt verhit door de aardwarmte. De ondergrondse druk die hierdoor ontstaat, zoekt een uitweg en wordt ‘ontladen’ in spuitgaten: de geisers.

Nog meer water krijg je te zien bij de Gullfoss waterval. Een verzakking in het landschap zorgt ervoor dat het gletsjerwater van de Hvítá rivier in een breed watergordijn naar beneden dondert. Het stuifwater zorgt bij zonnig weer voor een constante regenboog, waaraan de waterval zijn naam dankt.

— Lees meer —

Je scheept ‘s morgens in voor een circa 3 uur durende walvistocht in de enorme Faxafloí baai.

Daarna is het tijd om kennis te maken met een stukje ‘vergeten’ IJsland.
Het vulkanische Reykjanes laat misschien niet onmiddellijk een belletje rinkelen, maar is zeker de moeite waard om een dag voor uit te trekken. De Blue Lagoon is dé topattractie van het schiereiland en trekt jaarlijks duizenden toeristen, maar overstemt helaas de rest van het gebied.

Vandaag kan je de meest karakteristieke plaatsen, zoals hete brongebieden, kleurrijke meren, verlaten vogelkliffen en dramatische rotskusten tegenkomen. Aan jou om te oordelen of we ons vergissen in deze vergeten uithoek.

— Lees meer —

De zuidkust is één van de mooiste kustlijnen ter wereld met een snelle opeenvolging van diverse landschappen, fotogenieke locaties en kleine dorpjes.

Je ontdekt vandaag een deel van deze boeiende kust die gedomineerd wordt door het vulkanenmassief van de Eyjafjalla en de Katla vulkaan. Deze vulkanen liggen beiden verscholen onder een metersdikke ijslaag, maar dit belette de Eyjafjalla vulkaan niet om in 2010 uit te barsten.

Aan de rand van de beruchte vulkaan vind je de Seljalandsfoss, een sierlijke waterval waarvan je bij de juiste weersomstandigheden ook de achterkant kunt bezoeken. Ook de statige Skögafoss waterval is een must-see. Deze markeert tijdens de zomermaanden het begin van het ‘pad der watervallen’.

Het vulkanenmassief ligt aan de rand van de Atlantische Oceaan en wordt afgeboord met zwarte stranden en kliffen, waar de branding de natuurlijke brug van Kaap Dyrhólæy uithakte. Zeer bijzonder om te zien!

Zin om een stevige wandeling te maken? Ook dat vind je terug in ons routeboek.

— Lees meer —

De laatste dag van jouw reis in IJsland is aangebroken. Na het inleveren van de huurauto op de luchthaven kan de terugvlucht naar huis beginnen.

— Lees meer —
Single trip quote icon

Mooi uitgeschreven routes. Heel correct en vriendelijk hotel, aangenaam personeel, nette kamers. super ontbijt.Voor de rest, doe zo verder. Wij blijven zeker klant!

Caroline Vanbelleghem

02. Prijzen

PRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 2 PERSONEN - autotype B
PERIODE PRIJS
01.05.23 t/m 31.05.23 €1.225,-
01.06.23 t/m 25.08.23 €1.705,-
26.08.23 t/m 30.09.23 €1.565,-

PRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 4 PERSONEN - autotype S
PERIODE PRIJS
01.05.23 t/m 31.05.23 €1.135,-
01.06.23 t/m 25.08.23 €1.550,-
26.08.23 t/m 30.09.23 €1.475,-

De prijs van vliegtickets is sterk afhankelijk van de beschikbaarheid. Al onze prijzen zijn opgemaakt op basis van realistische tarieven.
Je ontvangt een korting indien we toch goedkopere vluchten kunnen reserveren. Als de lagere klasses zijn volgeboekt, moeten we een toeslag vragen.
Hoe sneller je reserveert, hoe meer kans op een voordeliger tarief.

Inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Keflavik (retour) in de voordeligste klasse
 • 23 kg bagage (1 stuk) en 10 kg handbagage per persoon
 • Luchthavenbelasting
 • 4 overnachtingen in een centraal gelegen 3* hotel in Reykjavík op basis van logies en ontbijt
 • Huurauto volgens het aantal reizigers, van en tot de luchthaven in Keflavík. Inclusief onbeperkt aantal km’s.
  • Verzekering huurauto waarbij Nordic als extra service de franchise (eigen risico) reeds verlaagde tot max. €400,- en gravel protection. In tegenstelling tot andere bestemmingen zijn op IJsland de banden en de onderkant van de auto nooit verzekerd.
  • Tweede bestuurder
 • Walvissafari vanaf de haven in Reykjavík
 • Uitgebreid Nederlandstalige NORDIC-reisapp met algemene informatie en tips, routebeschrijvingen en bezienswaardigheden
 • Wegenkaart en Dominicus reisgids
 • IJslandse belastingen
 • BTW, reserveringskosten, bijdrage Garantiefonds reizen (GFG)
 • CO2 compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Lunch en avondmaaltijden
 • Optionele excursies en toegangen
 • Niet vermelde diensten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (vrijblijvend aanbod bij offerte)

Opmerkingen

 • Bij reservering wordt meteen nagekeken of de vermelde vluchtklasse nog beschikbaar is. Indien niet meer beschikbaar, kan er enkel gereisd worden mits betaling van een toeslag.
 • Per boeking (tot 9 personen) draag je €2,50 af aan het Calamiteitenfonds

03. Excursies

€90,- à €110,- per persoon (naargelang beschikbaarheid) / transfer vanaf Reykjavík op aanvraag

Op 15 minuten van de internationale luchthaven kan je baden in het Blue Lagoon warmwatermeer. Het bad, eigenlijk een kunstmatig meer, ligt in een oud met mossen begroeid lavaveld.
Het water heeft een temperatuur van 39°, bevat ongeveer 2,5% zout en is rijk aan mineralen, silicaten en blauwwieren die het een lichtblauwe, opaalachtige kleur geven. Ze zeggen dat het een heilzame werking heeft.

Wanneer? Dagelijks, het hele jaar door (op basis van beschikbaarheid).
Waar? Reykjanes schiereiland.
Hoe? Individueel of met een bustransfer vanaf jouw hotel in Reykjavík.

— Lees meer —

Snorkelen: €150,- p.p. / Duiken: €250,- p.p.

Laat je onderdompelen in de wondere onderwaterwereld van de Silfra kloof. Het is de enige plek ter wereld waar je kan snorkelen en duiken tussen twee continenten. De Euraziatische en Noord-Amerikaanse plaat drijven jaarlijks 2 cm verder uiteen. In het glasheldere water heb je een zichtbaarheid tot wel 120 m en ontdek je een kleurrijke wereld met indrukwekkende rotsformaties die enkel onder het wateroppervlak te zien zijn.

Wanneer? Dagelijks het hele jaar door
Waar? Silfra kloof, Þingvellir Nationaal Park
Hoe? Onder gespecialiseerde begeleiding in groep. Mogelijk met transfer vanuit Reykjavík. Snorkel- en duikmateriaal wordt ter plaatse voorzien.

— Lees meer —

04. Extra info

Met Icelandair vlieg je in ongeveer 3 uur naar Reykjavik en land je in een totaal andere wereld!

Vanaf Amsterdam zijn er het hele jaar door dagelijkse vluchten.

De paarse lupine bloeit op IJsland
Nordic Stories

De lupine die IJsland paars kleurt

Tijdens de lente- en zomermaanden wordt IJsland een waar paradijs voor fotografen. De lupine staat in bloei en de grote, paarse velden zijn een favoriet onder de toeristen. Onder de IJslanders daarentegen, is de lupine een controversiële plant.

Lees meer
Papegaaiduikers op IJsland
Nordic Stories

Papegaaiduikers op IJsland

Ongetwijfeld één van de leukste en schattigste vogelsoorten die je op IJsland kan vinden, zijn de papegaaiduikers. Met hun unieke uiterlijk en grappige manier van voortbewegen worden ze ook wel de ‘clowns der zeevogels’ genoemd. We vertellen jou de beste plekjes om deze vogels te spotten op IJsland!

Lees meer
Ijsgrotten-in-IJsland-naar-IJsland-in-de-winter-met-Nordi
Nordic Stories

IJsgrotten

IJsland, het land van vuur en ijs, verrast je telkens weer. Aan de rand van de Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer, kan je tot in het hart van de ijswereld gaan in een van de ijsgrotten. Bezoek dit prachtige natuurwonder onder begeleiding van een ervaren gids.

Lees meer
Wandelen op IJsland tijdens de winter met Nordic
Nordic Stories

Wandelen in IJsland tijdens de winter

Blogpost over de winterwandeling naar de warmwaterrivier van Reykjadalur. Deze hete waterstroom is het verrassend eindpunt van een wandeling door een wondermooie ijzige setting. 

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox