IJsland vanuit zomerhuisjes

Ideale reis voor

Avontuurlijk
Beleving
Ongerepte natuur
Roadtrip
Wandelen

Wens je de grandioze natuur van IJsland te ontdekken zonder dagelijks te moeten inpakken en verder te trekken, dan zit je goed bij dit programma.

Deze rondreis is ideaal voor families en kleine groepjes, doordat een ‘eigen huisje of appartement’ meer ruimte en gezelligheid biedt dan een kamer in een hotel of B&B.

We hebben 4 mooie locaties geselecteerd, waar je logeert in een zomerhuisje/appartement verspreid over het eiland.
Ze zijn uitgerust met modern comfort en laten toe om zelf te koken en je vakantie op eigen ritme te beleven. Ze zijn strategisch gekozen om de mooiste locaties rondom IJsland te bereiken.

Je kan met maximum 4 personen een huisje of appartement delen. Bij meerdere deelnemers dien je 2 huisjes/apartementen te boeken.

Bij deze reis ontvang je van ons een uitgebreide reisapp die we zelf hebben samengesteld met verschillende dagexcursies en wandelmogelijkheden vanuit ieder huisje.

Door de groeiende interesse in deze prachtige reis werken we met vaste vertrekdata en locaties. Vertrek kan op zaterdag of woensdag.

Afhankelijk van de gekozen vertrekdag zal de focus op bepaalde regio's licht verschillen. Bij vertrek op zaterdag voorzien we 4 nachten in de regio Golden circle, 3 nachten in de regio Vatnajökull Nationaal Park, 4 nachten in de oostfjorden, 3 nachten regio Myvatn en de laatste nacht nabij Keflavik airport. Bij vertrek op woensdag voorzien we 3 nachten in het Zuiden, 4 nachten in de regio Vatnajökull Nationaal Park, 3 nachten in de oostfjorden, 4 nachten regio Myvatn en de laatste nacht nabij Keflavik airport.

Vertrekdata

vanaf 01.07.2023 tot 24.08.2023

Hoogtepunten van de reis

 • Zwarte stranden bij Kaap Dyrhólæy
 • Gletsjers en talloze watervallen
 • Skaftafell Nationaal Park
 • Jökulsárlón gletsjermeer
 • Vulkanische fenomenen rond Mývatn
 • Golden Circle: þingvellir, Geysir, Gullfoss
 • Mogelijkheid tot korte en langere wandelingen

01. Dag per dag

Vandaag start jouw IJsland avontuur. Je vliegt vanaf Amsterdam naar de internationale luchthaven, Keflavík. Na het ophalen van de huurauto rijd je direct door naar je eerste logeerplaats in de regio Golden Circle, waar je enkele nachten verblijft.

— Lees meer —

Het is tijd om deze prachtige regio te gaan ontdekken. Met deze regio als uitvalsbasis stellen we je totaal verschillende dagtochten voor.

 • Je krijgt het þingvellir Nationaal Park te zien waar de aardkorst in twee breekt en zo het Noord-Amerikaanse en het Europese continent vormt. Het is één van de weinige plaatsen op onze planeet waar dergelijk fenomeen boven het wateroppervlak te zien is. Langs dezelfde breuklijn ligt ook het Geysir gebied waar met regelmaat heet water metershoog de lucht wordt ingespoten, en de Gullfoss waterval die het gletsjerwater van de ‘witte’ rivier afvoert naar het zuiden.
 • Een kleine omweg leidt je door de dorre puimsteen- en lavavelden aan de voet van de Hekla vulkaan.
 • Nog meer vulkanische verschijnselen vind je op het Reykjanes schiereiland.
  De naam doet misschien geen belletje rinkelen, maar het schiereiland is zeker de moeite waard om er een dag voor uit te trekken. De Blue Lagoon is hier dé topattractie en trekt jaarlijks duizenden toeristen, maar overstemt helaas de rest van het gebied. We tonen je de meest karakteristieke plaatsen van het schiereiland, zoals hete brongebieden, kleurrijke meren, verlaten vogelkliffen en dramatische rotskusten.
 • Optioneel kan je vanuit deze regio een daguitstap maken naar Vestmannaeyjar, het eiland gelegen ten zuiden van IJsland.

Bij vertrek op zaterdag logeer je 4 nachten in deze regio en bij vertrek op woensdag logeer je 3 nachten in deze regio.

Verblijf: Icelandic Cottages

Aantal kilometer naar volgende verblijfslocatie: 385 km

— Lees meer —

Onderweg naar de volgende locatie zorgt het bergmassief met de ondertussen beruchte Eyjafjalla-vulkaan voor een ander type landschap. Bron- en smeltwater afkomstig vanonder de ijskappen die het massief bedekken, zorgt ervoor dat de donkere bergwanden gesierd worden door talloze watervallen. Hier en daar kleurt een boerderij de flanken en zie je een glinsterende ijstong die ieder jaar verder ‘opdroogt’.

Om de hoek ligt Kaap Dyrhólæy, de zuidelijkste punt van het eiland, die met zijn natuurlijke boog en perfecte basaltzuilen een veel gebruikt beeld is voor postkaarten en posters.

Voorbij de kaap loopt de ringweg als een groen lint door de uitgestrekte, kale spoelvlakte van de Mýrdalsgletsjer om uiteindelijk uit te monden in het ‘Vuurveld’. Een sprookjesachtig decor met een duister verleden.

De route gaat via de spoelvlakte van de Skeiðarársandur richting de Vatnajökull, een woestijn van ijs en Europa’s grootste beschermde gebied.
In de oksel van de gletsjer ligt het Skaftafell Nationaal Park,

Voor het verkennen van deze regio verblijf je in een zomerhuisje nabij Höfn.

Van hieruit zijn verschillende daguitstappen mogelijk:

 • Bezoek het Skaftafell Nationaal park, een wandelgebied gewijd aan de ijslandschappen.
 • Ontdek het gletsjermeer Jökulsárlón en zijn kleinere broertje Fjallsárlón.
 • Neem zeker een kijkje bij het fotogenieke Vestrahorn en het gebied bij Stokksnes.
 • Op een halfuur rijden van het zomerhuisje kan je deelnemen aan een 3 uur durende kajaktocht op een onbekend en afgelegen gletsjermeer.
 • Voor wie met kinderen reist, kan het publieke zwembad in Höfn een leuke afwisseling vormen.

Bij vertrek op zaterdag logeer je 3 nachten in deze regio en bij vertrek op woensdag logeer je 4 nachten in deze regio.

Verblijf: Aurora Cabins Höfn

Aantal kilometer tot volgende verblijfslocatie: 255 km.

— Lees meer —

Tijdens de route naar de volgende locatie ruil je de bevroren wereld in voor een totaal ander decor. Een decor dat geologisch tot de oudste gebieden van IJsland behoort. Het is een aaneenschakeling van bergen, binnenzeeën en diep uitgesleten gletsjerdalen met nederzettingen die gedurende de winter soms maanden geïsoleerd leven van de rest van het eiland.
Het is ook een gebied van watervallen, idyllische en verlaten plekjes, fantastische vergezichten en tal van wandelmogelijkheden.

We laten je logeren in het mooi gelegen vissersdorpje aan de Norðfjörður.

Van hieruit bezoek je de oostjorden op eigen tempo met de volgende mogelijke daguitstappen:

 • Breng een bezoek aan het kleurrijke Seyðisfjörður.
 • Ga zeker op onderzoek in de regio rond Egilsstaðir.
 • Maak een wat langere dagtocht naar Mjóifjörður of Borgarfjörður Eystri waar een grote kolonie papegaaiduikers hun jongen klaarstomen voor de wintertocht naar volle zee. Enkel mogelijk vanaf juni tot medio augustus.
 • Dichterbij, op nog geen 10 minuten rijden van het appartement, kan je een paardrijtocht maken om zo deze mooie omgeving te verkennen.
 • Ook zwemmen in het best verkozen zwembad van oost-IJsland is een optie.
 • Of ga kajakken tussen de fjorden.

Bij vertrek op zaterdag logeer je 4 nachten in deze regio en bij vertrek op woensdag logeer je 3 nachten in deze regio.

Verblijf: Hildibrand Apartments (1- of 2-slaapkamerappartement afhankelijk van het aantal deelnemers)

Aantal kilometer tot volgende verblijfslocatie: 275 km.

— Lees meer —

Via verbluffende maanlandschappen krijg je uiteindelijk het Mývatn meer in het vizier. Het is een vulkanisch gebied doordat de aardkorst hier erg dun is en de magmakamer dichtbij. Fenomenen zoals zwavelbergen, pseudokraters, lavaformaties en –velden, kratermeren en solfatarenvelden, getuigen van een onzichtbare oerkracht.

In de onmiddellijk omgeving van het meer worden alle zintuigen geprikkeld door de natuur. Maar er is meer te doen. De volgende hoogtepunten kan je in dit gebied gaan ontdekken:

 • Dettifoss en Selfoss watervallen, die je tegenkomt op de route naar Mývatn toe, zorgen voor een waterspektakel aan de Diamond Circle. De ene is puur geweld, de andere brengt alles terug in balans met een sprookjesachtige schoonheid.
 • Op korte afstand liggen nog andere indrukwekkende plaatsen die duiden op het extreme karakter van deze regio. Deze informatie krijg je in de reis-app die je ontvangt voor aanvang van de reis.
 • Wie walvissen wil spotten, kan in Húsavik inschepen voor een tocht in de Skjálfandi baai. Tijdens het zomerseizoen komen hier verschillende grote en kleine soorten voedsel zoeken.
 • Of wat denk je van een superjeep excursie naar de Askja vulkaan, diep in het desolate binnenland waar destijds de eerste astronauten ervaring kwamen opdoen met buitenaardse landschappen.

Bij vertrek op zaterdag logeer je 3 nachten in deze regio en bij vertrek op woensdag logeer je 4 nachten in deze regio.

Verblijf: Einishús Cottage OF Breidamyri farm apartments (afhankelijk van het aantal deelnemers)

Aantal kilometer tot de volgende verblijfslocatie: 475 km.

— Lees meer —

Vandaag staat een langere rit op het programma (475 km). De route loopt via ringweg 1 tot Reykjavík.

Wens je Reykajvik te bezoeken dan raden we aan om in één keer door te rijden, zodat je aan het einde van de middag een bezoek kan brengen aan de hoofdstad. Op deze manier kan je nog de hoogtepunten van de stad ontdekken. We raden ook aan om hier te gaan dineren.

Wil je het onderste uit de kan halen, dan vind je in onze advies route suggesties om er een boeiende natuurdag van te maken.

Je vervolgt de weg tot aan het airport hotel nabij Keflavik International airport.

Verblijf: Konvin Hotel in een 4-persoonskamer

— Lees meer —

De laatste dag van de reis is aangebroken. Je rijdt richting de luchthaven om de huurauto in te leveren en in te checken voor de terugvlucht. Dit is het moment om na te genieten van al jouw avonturen, die je hebt meegemaakt tijdens de reis.

Hopelijk is het een tot ziens!

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

PRIJS PER PERSOON O.B.V. VASTE VERTREKDATA
OP BASIS VAN 4 PERSONEN
Huurauto Skoda Octavia Break of gelijkwaardig
01.07.23 - 16.07.23 €2.640,-
05.07.23 - 20.07.23 €2.725,-
08.07.23 - 23.07.23 €2.640,-
12.07.23 - 27.07.23 €2.730,-
15.07.23 - 30.07.23 volzet
19.07.23 - 03.08.23 €2.730,-

22.07.23 - 06.08.23

volzet
26.07.23 - 10.08.23 €2.730,-
29.07.23 - 13.08.23 volzet
02.08.23 - 17.08.23 volzet
05.08.23 - 20.08.23 €2.640,-
09.08.23 - 24.08.23 €2.695,-

Alternatieve reisperiodes zijn mogelijk op aanvraag. Hou rekening met een toeslag.

PRIJS PER PERSOON O.B.V. VASTE VERTREKDATA
OP BASIS VAN 3 PERSONEN
Huurauto Skoda Octavia Break of gelijkwaardig
01.07.23 - 16.07.23 €3.195,-
05.07.23 - 20.07.23 €3.195,-
08.07.23 - 23.07.23 €3.195,-
12.07.23 - 27.07.23 €3.195,-
15.07.23 - 30.07.23 volzet
19.07.23 - 03.08.23 €3.195,-
22.07.23 - 06.08.23 volzet
26.07.23 - 10.08.23 €3.195,-
29.07.23 - 13.08.23 volzet
02.08.23 - 17.08.23 volzet
05.08.23 - 20.08.23 €3.195,-
09.08.23 - 24.08.23 €3.195,-

Alternatieve reisperiodes zijn mogelijk op aanvraag. Hou rekening met een toeslag.


PRIJS PER PERSOON O.B.V. VASTE VERTREKDATA
OP BASIS VAN 2 PERSONEN
Huurauto VW Golf of gelijkwaardig
01.07.23 - 16.07.23 €4.265,-
05.07.23 - 20.07.23 €4.260,-
08.07.23 - 23.07.23 €4.270,-
12.07.23 - 27.07.23 €4.265,-
15.07.23 - 30.07.23 volzet
19.07.23 - 03.08.23 €4.265,-
22.07.23 - 06.08.23 volzet
26.07.23 - 10.08.23 €4.265,-
29.07.23 - 13.08.23 volzet
02.08.23 - 17.08.23 volzet
05.08.23 - 20.08.23 €4.265,-
09.08.23 - 24.08.23 €4.255,-

Alternatieve reisperiodes zijn mogelijk op aanvraag. Hou rekening met een toeslag.


Inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Keflavik, retour
 • 23 kg bagage (1 stuk) en 10 kg handbagage per persoon
 • Luchthavenbelasting
 • 14 nachten in volledig uitgeruste zomerhuisjes en/of appartement, geen maaltijden voorzien
 • 1 hotelnacht nabij Keflavik airport op basis van kamer met privé sanitair en grabbelontbijt
 • Huurauto volgens het aantal reizigers van en tot de luchthaven in Keflavík. Inclusief onbeperkt aantal kilometers.
  • Verzekering huurauto waarbij NORDIC als extra service de franchise (eigen risico) reeds verlaagde tot max. € 400 en gravel protection. In tegenstelling tot andere bestemmingen zijn op IJsland de banden en de onderkant van de wagen nooit verzekerd.
  • Tweede bestuurder
 • Uitgebreid Nederlandstalige NORDIC-reisapp met algemene informatie en tips, routebeschrijvingen en bezienswaardigheden
 • Wegenkaart en Dominicus reisgids
 • IJslandse belastingen
 • BTW, reserveringskosten, bijdrage Garantiefonds reizen (GFG)
 • CO2 compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Ontbijt, lunch en avondmaaltijden
 • Optionele excursies en toegangen
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (vrijblijvend aanbod bij offerte)

Opmerkingen

 • Dit programma wordt telkens gereserveerd met vertrek op zaterdag of woensdag gezien de beperkte beschikbaarheden van huisjes/appartementen in het hoogseizoen.
 • Type huisje/apartement hangt af van de grote van het reisgezelschap. Enkel bij regio Oostfjorden en Mývatn is hier een verschil: indien reisgezeschap bestaat uit 2 of 3 personen verblijf je in one superior bedroom apartment inHildibrand en verblijf je in one bedroom cottage in Einishus. Indien reisgezelschap bestaat uit 4 personen: two bedroom apartment in Hildibrand en 2 bedroom apartment in Breidamyri of 2 bedroom cottage Einishus.

04. Excursies

€90,- à €110,- per persoon (naargelang beschikbaarheid) / transfer vanaf Reykjavík op aanvraag

Op 15 minuten van de internationale luchthaven kan je baden in het Blue Lagoon warmwatermeer. Het bad, eigenlijk een kunstmatig meer, ligt in een oud met mossen begroeid lavaveld.
Het water heeft een temperatuur van 39°, bevat ongeveer 2,5% zout en is rijk aan mineralen, silicaten en blauwwieren die het een lichtblauwe, opaalachtige kleur geven. Ze zeggen dat het een heilzame werking heeft.

Wanneer? Dagelijks, het hele jaar door (op basis van beschikbaarheid).
Waar? Reykjanes schiereiland.
Hoe? Individueel of met een bustransfer vanaf jouw hotel in Reykjavík.

— Lees meer —

€100,- per persoon / van 8 tot 15 jaar: €75,- per persoon

Een ervaren gletsjergids neemt je letterlijk en figuurlijk op sleeptouw over de Svinafellsjökull, een gletsjertong van de grote Vatnajökull in het zuiden van IJsland. De gids vertelt je meer over de werking van de ijsmassa en de boeiende randfenomenen.

Wanneer? Dagelijks, het hele jaar door (op basis van beschikbaarheid).
Waar? Skaftafell Nationaal Park.
Hoe? Onder gespecialiseerde begeleiding. Stijgijzers en ijsbijl worden voorzien. Haalbaar voor iedereen met een normale conditie en minimum schoenmaat 34. Bergschoenen van het type B of C zijn noodzakelijk.

— Lees meer —

€105,- per persoon / kinderen van 10 tot 12 jaar: €55,- per persoon

Tussen de ijsbergen door ga je met een zodiac naar het front van de Vatnajökull, Europa’s grootste ijskap. Er vaart ook een amfibievoertuig tussen het afgekalfde ijs, maar de zodiac biedt een andere, meer avontuurlijke ervaring zonder enig gevaar.

Wanneer? Dagelijks, in de maanden: juni tot september (op basis van beschikbaarheid).
Waar? Jökulsárlón, Zuid-IJsland.
Hoe? Met een zodiacboot, geschikt voor 6 tot 8 personen, manoeuvreert de Engelstalige gids je door ijsschotsen. Een reddingsvest is verplicht en krijg je ter plaatse.

— Lees meer —

€120,- per persoon

Ten zuiden van de Vatnajökull gletsjer, in de buurt van Höfn, kan je deelnemen aan een 3 uur durende kajaktocht op een onbekend en afgelegen gletsjermeer. Samen met een gespecialiseerde, Engelstalige gids ruil je de bewoonde wereld in voor een verbluffende setting aan de rand van de ijswoestijn. Een onvergetelijke ervaring!

Wanneer? Dagelijks, in de maanden: juni tot en met september (op basis van beschikbaarheid).
Waar? Omgeving van Höfn.
Hoe? Met een professionele gids. Al het noodzakelijke materiaal waaronder een droogpak krijg je ter plaatse. Deze tocht is geschikt voor iedereen vanaf 14 jaar met een sportieve instelling.

— Lees meer —

€80,- à €90,- per persoon / kinderen van 7 tot 15 jaar: €28,- per persoon / kinderen tot 6 jaar: € gratis

Aangetrokken door grote hoeveelheden voedsel komen verschillende soorten walvissen (bultruggen, vinvissen en witsnuitdolfijnen) tijdens de zomermaanden naar de wateren rondom IJsland. Met omgebouwde vissersboten kan je deze imposante dieren op volle zee spotten.

Wanneer? Dagelijks, in de maanden: mei tot en met september (op basis van beschikbaarheid).
Waar? Reykjavík, Húsavik en Dalvík (vanuit Dalvík krijg je ook de kans om te zeevissen en jouw vangst te proeven).
Hoe? Circa 3 uur durende boottocht. Voor het inschepen krijg je een warme overall. Onderweg wordt een kop warme chocolademelk geserveerd.

— Lees meer —

05. Extra info

Met Icelandair vlieg je in ongeveer 3 uur naar Reykjavik en land je in een totaal andere wereld!
Rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam Schiphol.

De paarse lupine bloeit op IJsland
Nordic Stories

De lupine die IJsland paars kleurt

Tijdens de lente- en zomermaanden wordt IJsland een waar paradijs voor fotografen. De lupine staat in bloei en de grote, paarse velden zijn een favoriet onder de toeristen. Onder de IJslanders daarentegen, is de lupine een controversiële plant.

Lees meer
Papegaaiduikers op IJsland
Nordic Stories

Papegaaiduikers op IJsland

Ongetwijfeld één van de leukste en schattigste vogelsoorten die je op IJsland kan vinden, zijn de papegaaiduikers. Met hun unieke uiterlijk en grappige manier van voortbewegen worden ze ook wel de ‘clowns der zeevogels’ genoemd. We vertellen jou de beste plekjes om deze vogels te spotten op IJsland!

Lees meer
Ijsgrotten-in-IJsland-naar-IJsland-in-de-winter-met-Nordi
Nordic Stories

IJsgrotten

IJsland, het land van vuur en ijs, verrast je telkens weer. Aan de rand van de Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer, kan je tot in het hart van de ijswereld gaan in een van de ijsgrotten. Bezoek dit prachtige natuurwonder onder begeleiding van een ervaren gids.

Lees meer
Wandelen op IJsland tijdens de winter met Nordic
Nordic Stories

Wandelen in IJsland tijdens de winter

Blogpost over de winterwandeling naar de warmwaterrivier van Reykjadalur. Deze hete waterstroom is het verrassend eindpunt van een wandeling door een wondermooie ijzige setting. 

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox