IJsland per camper

Ideale reis voor

Avontuurlijk
Families
Ongerepte natuur
Roadtrip
Wandelen

Een ideale reis om in alle vrijheid met een camper rond te reizen door de prachtige en indrukwekkende natuur van IJsland.
Er zijn talloze opties! Wij stellen een 14-daags voorbeeldprogramma voor, die je voor aanvang van de reis van ons ontvangt. Dit programma laat je een tal van mooie bezienswaardigheden bekijken en geeft je ook de ruimte om eigen invulling te geven.

In het voorbeeldprogramma is zoveel mogelijk rekening gehouden met kampeerplaatsen die geschikt zijn voor campers. De laatste nacht is in een hotel nabij de internationale luchthaven, zodat je de volgende ochtend onmiddellijk kan inchecken voor de terugvlucht zonder je te moeten bekommeren over de camper.

Er zijn campers geschikt voor 2 tot 4 personen.

Wil je met een camper ook het binnenland ontdekken? Bekijk dan onze reis "Het beste van IJsland per 4x4 camper". We bieden 4×4 campers voor maximaal 2 volwassenen met 2 kinderen.

Vertrekdata

vanaf 01.05.2023 tot 15.09.2023

Hoogtepunten van de reis

 • Zwarte stranden bij Kaap Dyrhólæy
 • Basaltzuilen van Reynisfjara
 • Gletsjers en talloze watervallen
 • Skaftafell Nationaal Park
 • Jökulsárlón en Fjallsárlón ijsmeren
 • Golden Circle: þingvellir, Geysir, Gullfoss
 • Vulkanische fenomenen rondom Mývatn
 • Snæfellsnes schiereiland
 • Vrijheid om het programma aan te passen
 • Mogelijkheid tot korte wandelingen

01. Dag per dag

In een paar uur vlieg je naar IJsland. Als je eenmaal geland bent, haal je de camper op en gaat je reis echt beginnen!

Je rijdt via de Blue Lagoon, een bezoek hieraan mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je reis (optioneel bij te boeken), door naar de omgeving van Selfoss. Tijdens de rit krijg je gelijk al een impressie van de IJslandse natuurschoon.

— Lees meer —

Pal op de Mid-Atlantic Rift ligt het Þingvellir Nationaal Park. De omgeving wordt getekend door scheuren, spleten en kloven. Eén van de bekendste kloof is de Alamannagjá kloof, waar je letterlijk tussen de 2 continenten wandelt. Bijzonder en dus zeker een bezoekje waard!

Vervolgens reis je verder langs de breuklijn en bereik je het Geysir gebied. Neem een kijkje bij de indrukwekkende geiser die het water een aantal meter omhoog spuit. Bezoek ook de Gullfoss waterval, die het gletsjerwater van de ‘witte’ rivier met donderend geweld afvoert naar het zuiden.

— Lees meer —

Je reist via de puimsteen- en lavavelden van de Hekla vulkaan naar de ruigere, groene zuidkust. De uitgestrekte vlaktes maken plaats voor een statig bergmassief dat de wacht lijkt te houden bij de zuidelijkste punt van het eiland, Kaap Dyrhólæy.
Het massief ondersteunt eveneens de ijsmassa van de Eyjafjalla- en de Mýrdalsgletsjers. In ruil siert hun smeltwater, samen met bronwater, de bergflanken in de vorm van talloze watervallen.

Aan de voet ervan bevindt zich een smalle zone met zwarte zand- en keienstranden en vogelkliffen. Langs en bovenop de verticale wanden broeden verschillende zeevogels, waaronder de papegaaiduiker (in bepaalde maanden).

— Lees meer —

Meer naar het oosten ligt Europa’s grootste ijswoestijn, de Vatnajökull, en het Skaftafell Nationaal Park met talloze wandelmogelijkheden. Dit kan dus weer een sportieve wandeldag worden!

Aan de rand van de ijsmassa ligt ook het Jökulsárlón ijsmeer, waar ijsbergen die gedurende miljoenen jaren werden gevormd, afdrijven naar open zee en in een kwestie van ‘uren’ herleid worden tot hun oorspronkelijke staat.

Deze wereld van ijs bereik je pas na het doorsteken van het ‘Vuurveld’; het resultaat van een verwoestende uitbarsting van de Laki vulkaan.

— Lees meer —

Je hebt de hele dag de tijd om Skaftafell te bezoeken en de zuidrand van de gletsjer te ontdekken.

— Lees meer —

Je ruilt de bevroren wereld in voor een totaal ander landschap. Dit landschap behoort geologisch gezien tot de oudste gebieden van IJsland. Het is een aaneenschakeling van bergen, binnenzeeën en diep uitgesleten gletsjerdalen met nederzettingen, die gedurende de winter soms maanden afgezonderd leven van de rest van het eiland.
Maar het is ook een gebied van watervallen, idyllische plekjes, fantastische vergezichten en ooit een veilige haven voor Franse en Belgische IJslandvaarders.

— Lees meer —

De kortste route naar Mývatn is de ringweg, maar omdat de kortste weg zelden de beste is, stuurt ons routeboek je vandaag via een omweg. Je reist langs verbluffende maanlandschappen naar de omgeving van het Mývatn meer.

Het is een zeer vulkanisch gebied met solfatarenvelden, zwavelbergen, pseudokraters, lavaformaties en –velden en kratermeren; allen getuigen van een onzichtbare oerkracht.

Niet alleen in de onmiddellijke omgeving van het meer worden de zintuigen geprikkeld door de natuur. In een wijde boog liggen nog andere indrukwekkende plaatsen, waarbij de machtige gletsjerrivier, Jökulsá a Fjöllum, een hoofdrol speelt. Hij onderstreept het extreme karakter van deze regio met een aantal fotogenieke locaties, waaronder de Selfoss en Dettifoss watervallen.

— Lees meer —

Via Akureyri bereik je de bergen en gletsjerdalen van het trollen schiereiland.
De meest noordelijke punt ervan bevindt zich op amper 40 kilometer van de poolcirkel. Het was vanaf de tweede helft van de 19de eeuw tot ver in de 20ste eeuw een ideale plaats voor het verwerken en exporteren van tonnen haring.

Hoewel de visserij voor een lokale economische boost zorgde, was de tweede helft van de 19de eeuw in het algemeen een belabberde periode voor de IJslandse economie. Meer kom je vandaag te weten!

— Lees meer —

Vandaag reis je verder naar het westen via een mooie kustroute. Met een beetje geluk zie je zeehonden die liggen te zonnen of aan het bijkomen zijn van hun jacht op voedsel. Of wat dacht je van een duik in een warmwaterbad?

— Lees meer —

Het Snæfellsnes schiereiland is een haven van rust en een ideale plaats voor een wandeling langs de woeste rotskusten. Dat staat zeker op je planning vandaag! Het schiereiland wordt door een langgerekte bergketen, die in het uiterste westen uitloopt in de Snæfells vulkaan, in twee werelden verdeeld. Een wereld van kleine fjorden, baaien en kraters en een wereld van laagland, lavavelden en grillige kusten.

— Lees meer —

Ga op verdere verkenning van het Snæfellsnes schiereiland. Op weg naar het zuiden heb je de mogelijkheid om de langste rij, perfect gevormde basaltzuilen van het eiland te bezichtigen, en kan je naar de top van de ‘Vuurburcht’ wandelen, een vulkaankrater die als een open wond in het vlakke landschap ligt. Zeer indrukwekkend!

— Lees meer —

Wil je ook de gezellige stad Reykjavik bezoeken? Dan reis je onmiddellijk door naar de hoofdstad om er een volledige dag te spenderen. De kleurrijke winkeltjes, hippe koffiehuizen en bars maken het een echte slenterstad.

Kies je liever voor een extra portie natuur? Dan volg je de Walvisbaai en heb je de mogelijkheid om een avontuurlijke wandeling te maken (circa 3,5 uur) naar de op één na hoogste waterval van IJsland.

Aan het eind van de dag lever je de camper in, nabij de internationale luchthaven, en check je in bij je hotel.

— Lees meer —

De laatste dag is aangebroken. Met een shuttle bus of te voet, afhankelijk van de ligging van het hotel, ga je naar de internationale luchthaven. Check in en maak je klaar voor de terugvlucht. Kijk nog eenmaal uit het raampje, voordat je het prachtige IJsland verlaat.

— Lees meer —
Single trip quote icon

Moeilijk onder woorden te brengen wat we allemaal beleefd en gezien hebben, gewoon fantastisch. De kampeerplaatsen waren eerder basic, maar sluit perfect aan bij het avontuurlijk gevoel en daarvoor deden we het. Nordic heeft onze verwachtingen volledig ingelost.

Koen Smolders

02. Je verblijf

03. Prijzen

PRIJS PER PERSOON O.B.V. VASTE VERTREKDATA
OP BASIS VAN 2 PERSONEN
01.05.23 - 17.06.23 Prijzen op aanvraag
18.06.23 - 01.07.23 volzet
25.06.23 - 08.07.23 op aanvraag
02.07.23 - 15.07.23 € 3895
09.07.23 - 22.07.23 op aanvraag
16.07.23 - 29.07.23 € 3925
23.07.23 - 05.08.23 op aanvraag
30.07.23 - 12.08.23 € 3895
06.08.23 - 19.08.23 op aanvraag
07.08.23 - 15.09.23 Prijzen op aanvraag
Alternatieve reisdata steeds mogelijk. Prijs op aanvraag. Hou rekening met een toeslag.


PRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 3 PERSONEN
vertrek op 18.06.23 terug op 01.07.23 volzet
vertrek op 25.06.23 terug op 08.07.23 € 2835
vertrek op 02.07.23 terug op 15.07.23 € 2845
vertrek op 09.07.23 terug op 22.07.23 € 2845
vertrek op 16.07.23 terug op 29.07.23 € 2880
vertrek op 23.07.23 terug op 05.08.23 € 2865
vertrek op 30.07.23 terug op 12.08.23 € 2845
vertrek op 06.08.23 terug op 19.08.23 € 2865

Prijzen voor 4 personen en alternatieve afreisdata op aanvraag

Inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam naar Keflavik (retour) in de voordeligste klasse
 • 23 kg bagage (1 stuk) en 10 kg handbagage per persoon
 • Luchthavenbelasting
 • 12 nachten: volledig uitgeruste camper in verhouding tot het aantal personen, vanaf dag 1 t/m dag 13, onbeperkt aantal km’s
  • Uitrusting camper: picknicktafel -en stoelen, bedlinnen, 1 gasfles en tablet met mobile wifi (3GB gratis, kan eveneens gebruikt worden als GPS)
  • Tweede bestuurder
  • Als extra Nordic-service is de franchise (eigen risico) in geval van een ongeval verlaagd naar max. €675,-, maar ook gravel protection is inbegrepen. In tegenstelling tot andere bestemmingen zijn op IJsland de banden en de onderkant van de auto nooit verzekerd.
 • 1 hotelnacht: nabij de internationale luchthaven (dag 13) op basis van logies & ‘grabbel’ ontbijt + transfer indien nodig
 • Uitgebreid Nederlandstalige NORDIC-reisapp met algemene informatie en tips, routebeschrijvingen en bezienswaardigheden
 • Wegenkaart en Dominicus reisgids
 • IJslandse belastingen
 • BTW, reserveringskosten, bijdrage Garantiefonds reizen (GFG)
 • CO2 compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Maaltijden
 • Staanplaatsen campings (ca. €10,- per persoon per nacht)
 • Optionele excursies en toegangen
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (vrijblijvend aanbod bij offerte)

Opmerkingen

 • Per boeking (tot 9 personen) draag je €2,50 af aan het Calamiteitenfonds

04. Excursies

€90,- à €110,- per persoon (naargelang beschikbaarheid) / transfer vanaf Reykjavík op aanvraag

Op 15 minuten van de internationale luchthaven kan je baden in het Blue Lagoon warmwatermeer. Het bad, eigenlijk een kunstmatig meer, ligt in een oud met mossen begroeid lavaveld.
Het water heeft een temperatuur van 39°, bevat ongeveer 2,5% zout en is rijk aan mineralen, silicaten en blauwwieren die het een lichtblauwe, opaalachtige kleur geven. Ze zeggen dat het een heilzame werking heeft.

Wanneer? Dagelijks, het hele jaar door (op basis van beschikbaarheid).
Waar? Reykjanes schiereiland.
Hoe? Individueel of met een bustransfer vanaf jouw hotel in Reykjavík.

— Lees meer —

€100,- per persoon / van 8 tot 15 jaar: €75,- per persoon

Een ervaren gletsjergids neemt je letterlijk en figuurlijk op sleeptouw over de Svinafellsjökull, een gletsjertong van de grote Vatnajökull in het zuiden van IJsland. De gids vertelt je meer over de werking van de ijsmassa en de boeiende randfenomenen.

Wanneer? Dagelijks, het hele jaar door (op basis van beschikbaarheid).
Waar? Skaftafell Nationaal Park.
Hoe? Onder gespecialiseerde begeleiding. Stijgijzers en ijsbijl worden voorzien. Haalbaar voor iedereen met een normale conditie en minimum schoenmaat 34. Bergschoenen van het type B of C zijn noodzakelijk.

— Lees meer —

€105,- per persoon / kinderen van 10 tot 12 jaar: €55,- per persoon

Tussen de ijsbergen door ga je met een zodiac naar het front van de Vatnajökull, Europa’s grootste ijskap. Er vaart ook een amfibievoertuig tussen het afgekalfde ijs, maar de zodiac biedt een andere, meer avontuurlijke ervaring zonder enig gevaar.

Wanneer? Dagelijks, in de maanden: juni tot september (op basis van beschikbaarheid).
Waar? Jökulsárlón, Zuid-IJsland.
Hoe? Met een zodiacboot, geschikt voor 6 tot 8 personen, manoeuvreert de Engelstalige gids je door ijsschotsen. Een reddingsvest is verplicht en krijg je ter plaatse.

— Lees meer —

€120,- per persoon

Ten zuiden van de Vatnajökull gletsjer, in de buurt van Höfn, kan je deelnemen aan een 3 uur durende kajaktocht op een onbekend en afgelegen gletsjermeer. Samen met een gespecialiseerde, Engelstalige gids ruil je de bewoonde wereld in voor een verbluffende setting aan de rand van de ijswoestijn. Een onvergetelijke ervaring!

Wanneer? Dagelijks, in de maanden: juni tot en met september (op basis van beschikbaarheid).
Waar? Omgeving van Höfn.
Hoe? Met een professionele gids. Al het noodzakelijke materiaal waaronder een droogpak krijg je ter plaatse. Deze tocht is geschikt voor iedereen vanaf 14 jaar met een sportieve instelling.

— Lees meer —

€80,- à €90,- per persoon / kinderen van 7 tot 15 jaar: €28,- per persoon / kinderen tot 6 jaar: € gratis

Aangetrokken door grote hoeveelheden voedsel komen verschillende soorten walvissen (bultruggen, vinvissen en witsnuitdolfijnen) tijdens de zomermaanden naar de wateren rondom IJsland. Met omgebouwde vissersboten kan je deze imposante dieren op volle zee spotten.

Wanneer? Dagelijks, in de maanden: mei tot en met september (op basis van beschikbaarheid).
Waar? Reykjavík, Húsavik en Dalvík (vanuit Dalvík krijg je ook de kans om te zeevissen en jouw vangst te proeven).
Hoe? Circa 3 uur durende boottocht. Voor het inschepen krijg je een warme overall. Onderweg wordt een kop warme chocolademelk geserveerd.

— Lees meer —

05. Extra info

Met Icelandair vlieg je in ongeveer 3 uur naar Reykjavik en land je in een totaal andere wereld!

Vanaf Amsterdam zijn er het hele jaar door dagelijkse vluchten.

De paarse lupine bloeit op IJsland
Nordic Stories

De lupine die IJsland paars kleurt

Tijdens de lente- en zomermaanden wordt IJsland een waar paradijs voor fotografen. De lupine staat in bloei en de grote, paarse velden zijn een favoriet onder de toeristen. Onder de IJslanders daarentegen, is de lupine een controversiële plant.

Lees meer
Papegaaiduikers op IJsland
Nordic Stories

Papegaaiduikers op IJsland

Ongetwijfeld één van de leukste en schattigste vogelsoorten die je op IJsland kan vinden, zijn de papegaaiduikers. Met hun unieke uiterlijk en grappige manier van voortbewegen worden ze ook wel de ‘clowns der zeevogels’ genoemd. We vertellen jou de beste plekjes om deze vogels te spotten op IJsland!

Lees meer
Ijsgrotten-in-IJsland-naar-IJsland-in-de-winter-met-Nordi
Nordic Stories

IJsgrotten

IJsland, het land van vuur en ijs, verrast je telkens weer. Aan de rand van de Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer, kan je tot in het hart van de ijswereld gaan in een van de ijsgrotten. Bezoek dit prachtige natuurwonder onder begeleiding van een ervaren gids.

Lees meer
Wandelen op IJsland tijdens de winter met Nordic
Nordic Stories

Wandelen in IJsland tijdens de winter

Blogpost over de winterwandeling naar de warmwaterrivier van Reykjadalur. Deze hete waterstroom is het verrassend eindpunt van een wandeling door een wondermooie ijzige setting. 

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox