IJsland in slow motion

Ideale reis voor

Beleving
Ongerepte natuur
Wandelen

Kies voor een belevingsreis door het prachtige IJsland!

Doordat IJsland een zeer uitgebreid aanbod heeft aan fotogenieke plaatsen, wandelmogelijkheden, geothermische fenomenen, stilte gebieden, enzovoorts ... probeert men logischerwijze zoveel mogelijk te zien tijdens een rondreis; een veelgemaakte fout. Op deze manier reis je op basis van een ellenlange lijst met af te vinken locaties, zonder écht stil te staan bij de schoonheid ervan.

Dit ‘slow motion’ programma is speciaal samengesteld voor iedereen die niet per se alles gezien moet hebben langs het uitgestippelde traject. Tijdens deze reis ga je het eiland echt ‘beleven’. Je maakt vooral kennis met de bijzonderste locaties, en dat zijn niet altijd de meest toeristische, waardoor de beleving intenser wordt en het tempo automatisch langzamer.

Samen met de geselecteerde en comfortabele accommodaties zorgt deze reis ervoor dat je IJsland rustig kan ontdekken en tijd hebt om te genieten.
In de advies route vind je onze suggestie van het te volgen traject met: zeker te bezoeken plaatsen, mooie korte wandelingen en leuke restaurantjes. Daarbij zijn er ook extra’s opgenomen, zoals langere wandelingen en hier en daar een zijsprong of een excursie. Ter plaatse speel je dan nog in op de omstandigheden.

Vertrekdata

vanaf 01.05.2023 tot 30.09.2023

Hoogtepunten van de reis

 • Gletsjers en talloze watervallen
 • Zwarte stranden bij Kaap Dyrhólæy en Reynisfjara
 • Fjaðrárgljúfur kloof
 • Spoel- en woestijnvlaktes
 • Golden Circle: þingvellir, Geysir, Gullfoss
 • Natuur- & stiltegebieden van Noord-IJsland
 • Vulkanische fenomenen rond Mývatn
 • Mogelijkheid tot korte en langere wandelingen

01. Dag per dag

Vandaag vertrek je met het vliegtuig naar de IJslandse luchthaven: Keflavík. Op de luchthaven staat de huurauto klaar en kan de vakantie echt beginnen! Na een korte rit bereik je de hoofdstad Reykjavík; al dan niet met een stop aan de Blue Lagoon. Aan jou de keuze!

Overnachting: Hotel Grandi / Fosshotel Reykjavík *

— Lees meer —

De Mid-Atlantische breukzone die dwars over het eiland loopt, zorgt voor een aantal boeiende plaatsen op korte afstand van Reykjavík. Enkele van deze plaatsen zijn zeker een bezoek waard!

Maak een stop bij onder ander het þingvellir Nationaal Park, waar je in deze breuk kan wandelen; het Geysir gebied, waar je verbaasd wordt hoe de natuur water zo hoog de lucht in kan spuiten; en de Gullfoss waterval, waar het water met denderende kracht richting de oceaan wordt geleid. Allemaal even indrukwekkend!

Overnachting: IH Flúðir / Hotel Skálholt *

— Lees meer —

Via een alternatieve route proef je van de uitgestrekte, maar imponerende ‘leegte’ van het binnenland.

De zuidkust biedt dan weer een totaal andere aanblik met talloze bekende en onbekende watervallen, groene bergflanken en zwarte zandstranden. Wie een warmwaterbad in de vrije natuur wil nemen, komt hier zeker aan zijn trekken.

Overnachting: Hotel Vík í Mýrdal / Hotel Búrfell *

— Lees meer —

Je reist vandaag langs Kaap Dyrhólaey, het meest zuidelijke puntje van IJsland, en de perfect gevormde basaltzuilen van Reynisfjara. Om vervolgens de spoelvlaktes van machtige gletsjers en de met mos gedrapeerde lavavelden van nog machtigere vulkanen te bereiken.

Overnachting: Hotel Klaustur / Fosshotel Núpar *

— Lees meer —

Je volgt de rand van de Vatnajökull gletsjer. Het ijs ervan heeft in de loop der eeuwen voor fraaie landschappen en heel wat fenomenen gezorgd. Het Skaftafell Nationaal Park en het Jökulsárlón ijsmeer spelen hier absoluut de hoofdrol. Dit zijn zeker must-sees!

Overnachting: Hotel Edda Höfn / Fosshotel Vatnajökull *

— Lees meer —

Uitgeschuurd door lang verdwenen gletsjers vormen de Oostfjorden een minder bekend gebied. Maar de verlaten en soms nauwe fjorden zijn zeker een bezoek waard. Vandaag worden er, naar onze mening, een paar van de mooiste plekken in de regio getoond.

Overnachting: Gistihúsið (Lake Hotel Egilsstadir) / Wilderness Center *

— Lees meer —

Met een omweg langs de rand van ’s werelds meest uitgestrekte lavaveld brengt onze advies route je naar het Mývatn meer. Onderweg maak je nog een stop aan Europa’s krachtigste waterval: Dettifoss.

Overnachting: Sel Hotel Mývatn / Fosshotel Mývatn *

— Lees meer —

De regio rond het meer is één van de meest vulkanische gebieden van het eiland. De geplande en zeer gevarieerde bezoeken staan dan ook in het teken van het ‘vuur’.

Overnachting: Sel Hotel Mývatn / Fosshotel Mývatn *

— Lees meer —

De kustweg aan de rand van IJslands langste fjord zit gekneld tussen de wateren van de Noordelijke IJszee en de bergen van het Trollenschiereiland. Op weg naar Siglufjörður, ooit één van de meest welvarende haringdorpen, kan je inschepen voor een walvistocht.

Overnachting: Sigló Hotel

— Lees meer —

Je hebt de mogelijkheid om vandaag een bezoek te brengen aan het haringmuseum. Daarna reis je verder langs de kustweg en heb je de optie om te baden in één van de mooiste openluchtzwembaden van IJsland. Wie zin heeft in meer cultuur of op zoek wil gaan naar zeehonden vindt in de Vamoos app meer informatie hierover.

Overnachting: Hotel Laugarbakki

— Lees meer —

Of je rijdt rechtstreeks naar Reykjavík en hebt de volledige namiddag de tijd om de stad te bezoeken. Reykjavík is geen metropool te noemen, maar zeker een gezellige slenterstad.

Of je blijft wat langer in de natuur. Profiteer nog even van deze dag door onderweg de Grábrók krater op te wandelen of zelfs een langere wandeling te maken naar de Glymur waterval.

Overnachting: Hotel Grandi / Fosshotel Reykjavík *

— Lees meer —

De laatste dag is aangebroken; wat betekent dat de huurauto ingeleverd moet worden en er ingecheckt kan worden voor de terugvlucht. Je gaat naar huis boordevol ervaringen en waarschijnlijk met een camera vol met foto's.

— Lees meer —
Single trip quote icon

Jullie hadden zeer snel begrepen welke soort reis wij wensten. De reisgids en de uitgeschreven route dag per dag waren perfect. Zeer goede logementen, vooral ook de boerderij-logementen hebben we enorm geapprecieerd. Deze kennismakingsreis met Nordic en IJsland is ons prima bevallen.

Verstricht Ria

02. Je verblijf

03. Prijzen

PRIJS PER PERSOON O.B.V. VASTE VERTREKDATA - VAN ZONDAG T.E.M. VRIJDAG
OP BASIS VAN 2 PERSONEN
Huurauto VW Golf of gelijkwaardig
28.05.23 - 09.06.23 volzet
04.06.23 - 16.06.23 volzet
11.06.23 - 23.06.23 volzet
18.06.23 - 30.06.23 volzet
25.06.23 - 07.07.23 € 3585
02.07.23 - 14.07.23 volzet
09.07.23 - 21.07.23 € 3665
16.07.23 - 28.07.23 € 3595
23.07.23 - 04.08.23 volzet

30.07.23 - 11.08.23

Vanuit Brussel-Zaventem

€ 3595
06.08.23 - 18.08.23 € 3595
13.08.23 - 25.08.23 € 3595

Alternatieve reisperiodes zijn mogelijk op aanvraag. Hou rekening met een toeslag.


PRIJS PER PERSOON O.B.V. VASTE VERTREKDATA - VAN ZONDAG T.E.M. VRIJDAG
OP BASIS VAN 4 PERSONEN
Huurauto Skoda Octavia Break of gelijkwaardig
28.05.23 - 09.06.23 volzet
04.06.23 - 16.06.23 volzet
11.06.23 - 23.06.23 volzet
18.06.23 - 30.06.23 volzet
25.06.23 - 07.07.23 € 3255
02.07.23 - 14.07.23 volzet
09.07.23 - 21.07.23 € 3370
16.07.23 - 28.07.23 volzet
23.07.23 - 04.08.23 volzet
30.07.23 - 11.08.23 volzet
06.08.23 - 18.08.23 € 3275
13.08.23 - 25.08.23 € 3275

Alternatieve reisperiodes zijn mogelijk op aanvraag. Hou rekening met een toeslag.

Inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam naar Keflavik (retour) in de voordeligste klasse
 • 23 kg bagage (1 stuk) en 10 kg handbagage per persoon
 • Luchthavenbelasting
 • 2 nachten in een centraal gelegen hotel in Reykjavík op basis van een tweepersoonskamer met privé-faciliteiten en ontbijt
 • 10 hotelnachten op het platteland op basis van een tweepersoonskamer met privé-faciliteiten en ontbijt
 • Huurauto volgens het aantal reizigers, van en tot de luchthaven in Keflavík. Inclusief onbeperkt aantal kilometers
  • Verzekering huurauto met verlaging franchise (eigen risico) naar max. €400,-, gravel protection. In tegenstelling tot andere bestemmingen zijn op IJsland de banden en de onderkant van de auto nooit verzekerd.
  • Tweede bestuurder
 • Uitgebreid Nederlandstalige NORDIC-reisapp met algemene informatie en tips, routebeschrijvingen en bezienswaardigheden
 • Wegenkaart en Dominicus reisgids
 • IJslandse belastingen
 • BTW, reserveringskosten, bijdrage Garantiefonds reizen (GFG)
 • CO2 compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Lunch en avondmaaltijden
 • Optionele excursies en toegangen
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (vrijblijvend aanbod bij offerte)

Opmerkingen

 • Accommodaties zijn afhankelijk van vertrekdatum
 • Prijs voor eenpersoonskamer, driepersoonskamer en kinderen op aanvraag. Driepersoonskamer kan ook een tweepersoonskamer met een extra bed zijn.
 • Per boeking (tot 9 personen) draag je €2,50 af aan het Calamiteitenfonds

04. Excursies

€90,- à €110,- per persoon (naargelang beschikbaarheid) / transfer vanaf Reykjavík op aanvraag

Op 15 minuten van de internationale luchthaven kan je baden in het Blue Lagoon warmwatermeer. Het bad, eigenlijk een kunstmatig meer, ligt in een oud met mossen begroeid lavaveld.
Het water heeft een temperatuur van 39°, bevat ongeveer 2,5% zout en is rijk aan mineralen, silicaten en blauwwieren die het een lichtblauwe, opaalachtige kleur geven. Ze zeggen dat het een heilzame werking heeft.

Wanneer? Dagelijks, het hele jaar door (op basis van beschikbaarheid).
Waar? Reykjanes schiereiland.
Hoe? Individueel of met een bustransfer vanaf jouw hotel in Reykjavík.

— Lees meer —

€100,- per persoon / van 8 tot 15 jaar: €75,- per persoon

Een ervaren gletsjergids neemt je letterlijk en figuurlijk op sleeptouw over de Svinafellsjökull, een gletsjertong van de grote Vatnajökull in het zuiden van IJsland. De gids vertelt je meer over de werking van de ijsmassa en de boeiende randfenomenen.

Wanneer? Dagelijks, het hele jaar door (op basis van beschikbaarheid).
Waar? Skaftafell Nationaal Park.
Hoe? Onder gespecialiseerde begeleiding. Stijgijzers en ijsbijl worden voorzien. Haalbaar voor iedereen met een normale conditie en minimum schoenmaat 34. Bergschoenen van het type B of C zijn noodzakelijk.

— Lees meer —

€105,- per persoon / kinderen van 10 tot 12 jaar: €55,- per persoon

Tussen de ijsbergen door ga je met een zodiac naar het front van de Vatnajökull, Europa’s grootste ijskap. Er vaart ook een amfibievoertuig tussen het afgekalfde ijs, maar de zodiac biedt een andere, meer avontuurlijke ervaring zonder enig gevaar.

Wanneer? Dagelijks, in de maanden: juni tot september (op basis van beschikbaarheid).
Waar? Jökulsárlón, Zuid-IJsland.
Hoe? Met een zodiacboot, geschikt voor 6 tot 8 personen, manoeuvreert de Engelstalige gids je door ijsschotsen. Een reddingsvest is verplicht en krijg je ter plaatse.

— Lees meer —

€120,- per persoon

Ten zuiden van de Vatnajökull gletsjer, in de buurt van Höfn, kan je deelnemen aan een 3 uur durende kajaktocht op een onbekend en afgelegen gletsjermeer. Samen met een gespecialiseerde, Engelstalige gids ruil je de bewoonde wereld in voor een verbluffende setting aan de rand van de ijswoestijn. Een onvergetelijke ervaring!

Wanneer? Dagelijks, in de maanden: juni tot en met september (op basis van beschikbaarheid).
Waar? Omgeving van Höfn.
Hoe? Met een professionele gids. Al het noodzakelijke materiaal waaronder een droogpak krijg je ter plaatse. Deze tocht is geschikt voor iedereen vanaf 14 jaar met een sportieve instelling.

— Lees meer —

€80,- à €90,- per persoon / kinderen van 7 tot 15 jaar: €28,- per persoon / kinderen tot 6 jaar: € gratis

Aangetrokken door grote hoeveelheden voedsel komen verschillende soorten walvissen (bultruggen, vinvissen en witsnuitdolfijnen) tijdens de zomermaanden naar de wateren rondom IJsland. Met omgebouwde vissersboten kan je deze imposante dieren op volle zee spotten.

Wanneer? Dagelijks, in de maanden: mei tot en met september (op basis van beschikbaarheid).
Waar? Reykjavík, Húsavik en Dalvík (vanuit Dalvík krijg je ook de kans om te zeevissen en jouw vangst te proeven).
Hoe? Circa 3 uur durende boottocht. Voor het inschepen krijg je een warme overall. Onderweg wordt een kop warme chocolademelk geserveerd.

— Lees meer —

05. Extra info

Met Icelandair vlieg je in ongeveer 3 uur naar Reykjavik en land je in een totaal andere wereld.

Vanaf Amsterdam zijn er het hele jaar door dagelijkse vluchten.

De paarse lupine bloeit op IJsland
Nordic Stories

De lupine die IJsland paars kleurt

Tijdens de lente- en zomermaanden wordt IJsland een waar paradijs voor fotografen. De lupine staat in bloei en de grote, paarse velden zijn een favoriet onder de toeristen. Onder de IJslanders daarentegen, is de lupine een controversiële plant.

Lees meer
Papegaaiduikers op IJsland
Nordic Stories

Papegaaiduikers op IJsland

Ongetwijfeld één van de leukste en schattigste vogelsoorten die je op IJsland kan vinden, zijn de papegaaiduikers. Met hun unieke uiterlijk en grappige manier van voortbewegen worden ze ook wel de ‘clowns der zeevogels’ genoemd. We vertellen jou de beste plekjes om deze vogels te spotten op IJsland!

Lees meer
Ijsgrotten-in-IJsland-naar-IJsland-in-de-winter-met-Nordi
Nordic Stories

IJsgrotten

IJsland, het land van vuur en ijs, verrast je telkens weer. Aan de rand van de Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer, kan je tot in het hart van de ijswereld gaan in een van de ijsgrotten. Bezoek dit prachtige natuurwonder onder begeleiding van een ervaren gids.

Lees meer
Wandelen op IJsland tijdens de winter met Nordic
Nordic Stories

Wandelen in IJsland tijdens de winter

Blogpost over de winterwandeling naar de warmwaterrivier van Reykjadalur. Deze hete waterstroom is het verrassend eindpunt van een wandeling door een wondermooie ijzige setting. 

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox