De Atlantische Kustweg per camper

Ideale reis voor

Beleving
Families
Ongerepte natuur
Wandelen

Een ideale formule om in alle vrijheid rond te reizen.

Er zijn talloze opties! Hieronder wordt een 9-daags voorbeeldprogramma voorgesteld. Als je meer of minder tijd wenst te besteden, dan helpen we je graag bij het uitwerken van een gepersonaliseerd programma.

In het programma is zoveel mogelijk rekening gehouden met kampeerplaatsen die geschikt zijn voor campers.

De laatste nacht is in een hotel nabij de internationale luchthaven, zodat je de volgende ochtend direct kan inchecken op de terugvlucht zonder je nog te moeten bekommeren om de camper.

Onze voorgestelde route volgt in grote lijnen de Atlantische kustweg. Je reist vanaf de Snæfell vulkaan in het westen van IJsland, tot het Jökulsárlón ijsmeer in het oosten. Op dit traject komt alles wat IJsland te bieden heeft aan bod, zoals: vulkanen, kraters, watervallen, gletsjers, zwarte zandstranden, geothermische verschijnselen en onvergetelijke landschappen.

En ook heel wat extra activiteiten om jouw reis nog avontuurlijker en of actiever te maken, kunnen worden toegevoegd.

Onze campers zijn geschikt voor 2 tot 5 personen.

Vertrekdata

vanaf 01.05.2023 tot 15.09.2023

Hoogtepunten van de reis

 • Snæfellsnes schiereiland
 • Vulkanisch strand bij Kaap Dyrhólæy
 • Basaltzuilen van Reynisfjara
 • Gletsjers en talloze watervallen
 • Golden Circle: þingvellir, Geysir, Gullfoss
 • Skaftafell Nationaal Park
 • Jökulsárlón ijsmeer
 • Vulkanische fenomenen
 • Vrijheid om het programma aan te passen
 • Mogelijkheid tot korte wandelingen

01. Dag per dag

Jouw avontuur begint met een vlucht naar IJsland. Na landing en het ophalen van de bagage, staat eerst het ophalen van de camper op de planning. Na het doornemen van de instructies rijd je via de Blue Lagoon naar de omgeving van Selfoss. Tijdens de eerste paar kilometers kan je al genieten van de IJslandse natuur!

— Lees meer —

Afhankelijk van de omstandigheden wandel je vandaag naar de op één na hoogste waterval van IJsland. Daarna reis je verder door naar het westen. Vandaag niet zo avontuurlijk ingesteld? Dan kan je net voorbij het Mýrar moerasgebied de benen strekken voor een gemakkelijkere wandeling naar de ‘Vuurburcht’.

Vanaf hier heb je een mooi zicht op de bergketen die als een ruggengraat over de volledige lengte van het Snæfellsnes schiereiland loopt. Bij goed weer is zelfs de 1.400 meter hoge vulkaankegel van de Snæfellsjökull, op het eind van de bergketen, duidelijk zichtbaar.
Het schiereiland zelf is een aaneenschakeling van ruige kusten met grillig gevormde basaltrotsen, geërodeerde vulkaankraters, lavagrotten, nederzettingen en kleine baaien en fjorden.

Je overnacht aan de voet van de vulkaan.

— Lees meer —

Je hebt vandaag de tijd om het schiereiland verder te verkennen. Je reist via de kustweg en overnacht in het havendorpje Stykkishólmur.

— Lees meer —

Je doorkruist het schiereiland en rijdt terug richting het zuiden. Je volgende bestemming is het þingvellir Nationaal Park.
Hoewel IJsland geologisch gezien één van de jongste landen is, heeft het wel één van de oudste parlementen, gesticht in dit nationaal park. Vandaag de dag is het vooral een druk bezochte locatie om ook nog een andere reden. Het nationaal park vormt namelijk de grens tussen het Noord-Amerikaanse en het Europese continent.
De twee tektonische platen drijven hier ieder jaar ongeveer 2 centimeter verder uit mekaar, waardoor een verzakking is ontstaan die wordt gekenmerkt door kloven en scheuren. Zeer bijzonder dus!

Om de dag goed af te sluiten, kan je nog genieten van een heerlijk stoombad of sauna aan de rand van het Laugarmeer.

— Lees meer —

Om de dag te starten, breng je een bezoek aan één van de bekendste fenomenen op het eiland, het Geysir gebied! Dit gebied ontleende zijn naam aan alle geisers ter wereld. Tien kilometer verderop ligt een andere must-see, de Gullfoss waterval, die het water van de Hvitá rivier in twee trappen afvoert richting de Atlantische Oceaan.

Aan de rand van die oceaan ondergaat het landschap een metamorfose. De glooiende heuvels maken plaats voor een bergmassief met steile rotsen en kliffen. Bovenop het massief houden twee gletsjers met wisselend succes machtige vulkanen onder bedwang. De bekendste is de Eyjafjalla die in 2010 van zich liet horen.
Op verschillende plaatsen komt smelt- en regenwater vanonder het ijs vandaan en vormt talloze soms sierlijke en soms imposante watervallen.
En alsof het nog niet voldoende is, vind je aan de voet van het massief zwarte zand- en keistranden. De stranden zijn afgeboord met perfect gevormde basaltzuilen en door Kaap Dyrhólæy die met zijn natuurlijk gevormde brug het zuidelijkste punt van het eiland is.

— Lees meer —

Vandaag bezoek je het Skaftafell Nationaal Park. Dit nationaal park is een deel van Europa’s grootste nationaal park, het Vatnajökull Nationaal Park. Een immens en uitzonderlijk gevarieerd gebied van ijs, woestijnen, lavavelden, watervallen, gletsjermeren en meanderende rivieren. Een ideale plaats voor korte en lange wandelingen.
Daarna rijd je verder naar het gletsjermeer Jökulsárlón, waar afkalvend ijs als ijsbergen een geruisloze dood sterven.

— Lees meer —

Doordat de zuidkust zodanig veel te bieden heeft, keer je vandaag langs de kust terug naar de voet van de Mýrdalsjökull. Onderweg kan je de plaatsen die je gisteren wegens tijdsgebrek hebt moeten overslaan alsnog bezoeken of je gaat op pad voor een extra wandeling in Skaftafell.

Je overnacht aan de voet van de beruchte supervulkaan, Katla.

— Lees meer —

Wie nog iets wil meepikken van de hoofdstad kan in circa 2 uur naar Reykjavík rijden. Een echte metropool kan Reykjavík niet worden genoemd, maar toch is het een bruisende en gezellige stad.
Wil je nog een afsluitende wandeling maken door de IJslandse natuur? Volg dan ons routeboek voor een mooie en verkwikkende wandeling naar een warmwaterrivier.

Vandaag lever je ook de camper in op de luchthaven en maak je gebruik van een hotelovernachting nabij de luchthaven.

— Lees meer —

De laatste dag is aangebroken van jouw rondreis in IJsland. Na het inchecken kan de terugvlucht echt starten. Mooi moment om terug te blikken op jouw IJslandse avontuur!

— Lees meer —
Single trip quote icon

Moeilijk onder woorden te brengen wat we allemaal beleefd en gezien hebben, gewoon fantastisch. De kampeerplaatsen waren eerder basic, maar sluit perfect aan bij het avontuurlijk gevoel en daarvoor deden we het. Nordic heeft onze verwachtingen volledig ingelost.

Koen Smolders

02. Je verblijf

03. Prijzen

PRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 2 EN 3 PERSONEN
van 01.05.23 tot 20.06.23
2 pers./camper 3 pers./camper
€2.025,- €1.590,-
van 21.06.23 tot 25.08.23
2 pers./camper 3 pers./camper
€2.730,- €2.100,-
van 26.08.23 tot 15.09.23
2 pers./camper 3 pers./camper
€2.025,- €1.590,-

PRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 4 EN 5 PERSONEN
van 01.05.23 tot 20.06.23
4 pers./camper 5 pers./camper
€1.395,- €1.260,-
van 21.06.23 tot 25.08.23
4 pers./camper 5 pers./camper
€1.825,- €1.625,-
van 26.08.23 tot 15.09.23
4 pers./camper 5 pers./camper
€1.395,- €1.260,-

De prijs van vliegtickets is sterk afhankelijk van de beschikbaarheid. Al onze prijzen zijn opgemaakt op basis van realistische tarieven.
Je ontvangt een korting indien we toch goedkopere vluchten kunnen reserveren. Als de lagere klasses zijn volgeboekt, moeten we een toeslag vragen.
Hoe sneller je reserveert, hoe meer kans op een voordeliger tarief.

Inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam naar Keflavik (retour) in de voordeligste klasse
 • 23 kg bagage (1 stuk) en 10 kg handbagage per persoon
 • Luchthavenbelasting
 • 7 nachten: volledig uitgeruste camper in verhouding tot het aantal personen, vanaf dag 1 t/m dag 7, onbeperkt aantal kilometers
  • Uitrusting camper: picknicktafel -en stoelen, bedlinnen, 1 gasfles en tablet met mobile wifi (3GB gratis, kan eveneens gebruikt worden als GPS)
  • Tweede bestuurder
  • Als extra Nordic-service is de franchise (eigen risico) in geval van een ongeval verlaagd naar max. €675,-, maar ook gravel protection is inbegrepen. In tegenstelling tot andere bestemmingen zijn op IJsland de banden en de onderkant van de auto nooit verzekerd.
 • 1 hotelnacht: nabij de internationale luchthaven (dag 8) op basis van logies & ‘grabbel’ ontbijt + transfer indien nodig
 • Uitgebreid Nederlandstalige NORDIC-reisapp met algemene informatie en tips, routebeschrijvingen en bezienswaardigheden
 • Wegenkaart en Dominicus reisgids
 • IJslandse belastingen
 • BTW, reserveringskosten, bijdrage Garantiefonds reizen (GFG)
 • CO2 compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Maaltijden
 • Staanplaatsen campings
 • Optionele excursies en toegangen
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (vrijblijvend aanbod bij offerte)

Opmerkingen

 • Bij reservering wordt eerst nagekeken of de vluchten in de vermelde vluchtklasse nog beschikbaar zijn. Indien niet beschikbaar, dan wordt een eventuele toeslag gerekend of worden andere reisdata voorgesteld.
 • Per boeking (tot 9 personen) draag je €2,50 af aan het Calamiteitenfonds

04. Excursies

€90,- à €110,- per persoon (naargelang beschikbaarheid) / transfer vanaf Reykjavík op aanvraag

Op 15 minuten van de internationale luchthaven kan je baden in het Blue Lagoon warmwatermeer. Het bad, eigenlijk een kunstmatig meer, ligt in een oud met mossen begroeid lavaveld.
Het water heeft een temperatuur van 39°, bevat ongeveer 2,5% zout en is rijk aan mineralen, silicaten en blauwwieren die het een lichtblauwe, opaalachtige kleur geven. Ze zeggen dat het een heilzame werking heeft.

Wanneer? Dagelijks, het hele jaar door (op basis van beschikbaarheid).
Waar? Reykjanes schiereiland.
Hoe? Individueel of met een bustransfer vanaf jouw hotel in Reykjavík.

— Lees meer —

€100,- per persoon / van 8 tot 15 jaar: €75,- per persoon

Een ervaren gletsjergids neemt je letterlijk en figuurlijk op sleeptouw over de Svinafellsjökull, een gletsjertong van de grote Vatnajökull in het zuiden van IJsland. De gids vertelt je meer over de werking van de ijsmassa en de boeiende randfenomenen.

Wanneer? Dagelijks, het hele jaar door (op basis van beschikbaarheid).
Waar? Skaftafell Nationaal Park.
Hoe? Onder gespecialiseerde begeleiding. Stijgijzers en ijsbijl worden voorzien. Haalbaar voor iedereen met een normale conditie en minimum schoenmaat 34. Bergschoenen van het type B of C zijn noodzakelijk.

— Lees meer —

€105,- per persoon / kinderen van 10 tot 12 jaar: €55,- per persoon

Tussen de ijsbergen door ga je met een zodiac naar het front van de Vatnajökull, Europa’s grootste ijskap. Er vaart ook een amfibievoertuig tussen het afgekalfde ijs, maar de zodiac biedt een andere, meer avontuurlijke ervaring zonder enig gevaar.

Wanneer? Dagelijks, in de maanden: juni tot september (op basis van beschikbaarheid).
Waar? Jökulsárlón, Zuid-IJsland.
Hoe? Met een zodiacboot, geschikt voor 6 tot 8 personen, manoeuvreert de Engelstalige gids je door ijsschotsen. Een reddingsvest is verplicht en krijg je ter plaatse.

— Lees meer —

€80,- à €90,- per persoon / kinderen van 7 tot 15 jaar: €28,- per persoon / kinderen tot 6 jaar: € gratis

Aangetrokken door grote hoeveelheden voedsel komen verschillende soorten walvissen (bultruggen, vinvissen en witsnuitdolfijnen) tijdens de zomermaanden naar de wateren rondom IJsland. Met omgebouwde vissersboten kan je deze imposante dieren op volle zee spotten.

Wanneer? Dagelijks, in de maanden: mei tot en met september (op basis van beschikbaarheid).
Waar? Reykjavík, Húsavik en Dalvík (vanuit Dalvík krijg je ook de kans om te zeevissen en jouw vangst te proeven).
Hoe? Circa 3 uur durende boottocht. Voor het inschepen krijg je een warme overall. Onderweg wordt een kop warme chocolademelk geserveerd.

— Lees meer —

05. Extra info

Met Icelandair vlieg je in ongeveer 3 uur naar Reykjavik en land je in een totaal andere wereld!

Vanaf Amsterdam zijn er het hele jaar door dagelijkse vluchten.

De paarse lupine bloeit op IJsland
Nordic Stories

De lupine die IJsland paars kleurt

Tijdens de lente- en zomermaanden wordt IJsland een waar paradijs voor fotografen. De lupine staat in bloei en de grote, paarse velden zijn een favoriet onder de toeristen. Onder de IJslanders daarentegen, is de lupine een controversiële plant.

Lees meer
Papegaaiduikers op IJsland
Nordic Stories

Papegaaiduikers op IJsland

Ongetwijfeld één van de leukste en schattigste vogelsoorten die je op IJsland kan vinden, zijn de papegaaiduikers. Met hun unieke uiterlijk en grappige manier van voortbewegen worden ze ook wel de ‘clowns der zeevogels’ genoemd. We vertellen jou de beste plekjes om deze vogels te spotten op IJsland!

Lees meer
Ijsgrotten-in-IJsland-naar-IJsland-in-de-winter-met-Nordi
Nordic Stories

IJsgrotten

IJsland, het land van vuur en ijs, verrast je telkens weer. Aan de rand van de Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer, kan je tot in het hart van de ijswereld gaan in een van de ijsgrotten. Bezoek dit prachtige natuurwonder onder begeleiding van een ervaren gids.

Lees meer
Wandelen op IJsland tijdens de winter met Nordic
Nordic Stories

Wandelen in IJsland tijdens de winter

Blogpost over de winterwandeling naar de warmwaterrivier van Reykjadalur. Deze hete waterstroom is het verrassend eindpunt van een wandeling door een wondermooie ijzige setting. 

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox