Zuid-IJsland Deluxe

Ideale reis voor

Beleving
Ongerepte natuur

Deze luxe ontdekkingstocht is speciaal samengesteld voor wie geen compromissen wil sluiten.

Overdag trek je door de overdadige subarctische en vulkanische landschappen van het mythische rijk der elfen en trollen. ’s Avonds kan je bekomen van alle natuurgeweld in het beste hotel van iedere regio. De ene keer gaat het om een design hotel, de andere keer om een luxe hotel op een super locatie of met een heerlijke keuken.

Kortom, genieten op alle vlakken!

Het programma toont je alle natuurlijke fenomenen langs de zuidkust. Warmwaterfonteinen, kokende modderpoelen, uitgestrekte maanlandschappen gevormd door eeuwenoude mossen en messcherpe lavavelden, verbrande zandvlaktes, ijs- en watervallen; er is te veel om op te noemen.

En wil je het nog spannender maken? Dan kan je een aantal activiteiten toevoegen om de kracht van de natuur vanaf de eerste rij te beleven.

Vertrekdata

vanaf 01.10.2022 tot 30.04.2023

Hoogtepunten van de reis

 • Blue Lagoon
 • Zwarte stranden bij Kaap Dyrhólæy
 • Basaltzuilen van Reynisdrangar
 • Spoel- en woestijnvlaktes
 • Gletsjers en talloze watervallen
 • Golden Circle: þingvellir, Geysir, Gullfoss
 • Vulkanische fenomenen
 • Jökulsárlón ijsmeer
 • Vatnajökull Nationaal Park

01. Dag per dag

Na het ophalen van de huurauto en de eerste kilometers te hebben gereden, kom je onmiddellijk al in de ban van de natuurpracht.

Je start jouw ontdekkingstocht met een uitgebreid bezoek aan de Blue Lagoon. Het is een uitzonderlijk gebied met een buitenaardse aanblik door het felle contrast tussen het zwarte lavazand en het azuurblauwe water. Bij de Blue Lagoon verblijf je eerste nacht.

— Lees meer —

Vandaag bezoek je dé bekendste locaties van IJsland. Deze staan sowieso op jouw IJslandse bucketlist!
Pal op de Mid-Atlantic Rift, die het Noord-Amerikaanse en Europese continent scheidt, ligt het þingvellir Nationaal Park. In dit Nationaal Park wandel je op één van de befaamde breuklijnen. Dit is tevens één van de weinige plaatsen op onze planeet waar je dergelijk fenomeen van zo dichtbij kan bezoeken. Hoe bijzonder!

Als je de breuklijn volgt, bereik je het Geysir gebied. Een fascinerend gebied, waar met enige regelmaat heet water metershoog de lucht in wordt gespoten. Ook kan je vandaag de indrukwekkende Gullfoss waterval ontdekken. Deze waterval voert het gletsjerwater van de ‘witte’ rivier naar het zuiden. Zeker de moeite waard om te bezichtigen.
Niet lang na het verlaten van de waterval verandert het landschap, de voorbode van een uitgestrekt en intrigerend gebied dat het hoofd moet buigen voor de wetten van Moeder Natuur.

— Lees meer —

Vandaag zet je koers naar het zuiden. De natuur laat het namelijk niet toe om in de winter, door de weersomstandigheden, verder het binnenland in te trekken. Je reist langs de flanken van de Hekla vulkaan. Wanneer je de kust bereikt, wijzigt het landschap opnieuw. Het bergmassief met de ondertussen beruchte Eyjafjallavulkaan domineert hier het uitzicht met talloze watervallen. Elke waterval is verschillend en even spectaculair op zijn eigen manier.

Tussen de Atlantische Oceaan en het massief liggen hoge basaltkliffen, Kaap Dyrhólæy, zwarte stranden, fossiele eilanden, en nog veel meer prachtig IJslands natuurschoon. Je kan het vandaag allemaal tegenkomen!

Je overnacht aan de voet van de Mýrdalsgletsjer.

— Lees meer —

Meer naar het oosten ligt Europa’s grootste ijswoestijn, de Vatnajökull. Onderdeel van deze ijswoestijn en verscholen gelegen tussen de enorme gletsjertongen is het Skaftafell Nationaal Park. Een prachtig Nationaal Park wat zeker een stop waard is.

Aan de rand van de ijsmassa vind je het Jökulsárlón ijsmeer. Een indrukwekkend meer, waar ijsbergen van verschillende formaten afdrijven naar open zee. Neem ook een kijkje op Diamond Beach; een zwart strand waar vaak afgeborken ijsblokken op aanspoelen. Een must-see!

Deze wereld van ijs bereik je pas na het doorsteken van het ‘Vuurveld’. Het resultaat van een verwoestende uitbarsting van de Laki vulkaan. Destijds een rampzalige gebeurtenis; vandaag de dag een sprookjesachtig gebied.

Je overnacht in de omgeving van het gletsjermeer.

Extra bij te boeken: gletsjerwandeling of bezoek aan een ijsgrot

— Lees meer —

Door de enorme variatie langs dit deel van de zuidkust verblijf je nog een volledige dag tussen “vuur en ijs”. Ideaal om nog meer van dit gebied te genieten. Ga bijvoorbeeld (nogmaals) op ontdekkingstocht in het Skaftafell Nationaal Park.

Aan het einde van de dag keer je terug naar de voet van de Mýrdalsgletsjer om te overnachten.

— Lees meer —

Een echte metropool kan Reykjavík niet worden genoemd, maar toch is het een bruisende en gezellige stad. De kleurrijke winkeltjes, hippe koffiehuizen en bars maken het een echte slenterstad.
Wie geen speciaal ‘to do’ lijstje heeft, heeft voldoende aan één dagje Reykjavík. Voeg een extra nacht toe, als je bijvoorbeeld de musea wil bezoeken of een rondleiding wil in het Harpa concertgebouw.

— Lees meer —

Vandaag rijd je terug naar de internationale luchthaven om de huurauto in te leveren en in te checken voor je terugvlucht. Met avonturen en herinneringen rijker, vlieg je terug naar huis.

— Lees meer —
Single trip quote icon

Overdonderend en fantastisch! Is een reis die we nog eens zouden willen reserveren. IJsland is meer dan we hadden verwacht.

Erik en Lieve Deman - Snelders

02. Je verblijf

03. Prijzen

PRIJZEN PER PERSOON
AUTOTYPE AANTAL PERSONEN
2 personen
Suzuki Vitara €2.395,-
Land Rover Defender €2.980,-
4 personen
Toyota Rav4 €2.160,-
Toyota Landcruiser €2.285,-

Tijdens de donkere periode, tussen 15.12.2022 en 15.01.2023, bieden we deze reis niet aan.

Inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam naar Keflavik (retour) in de voordeligste klasse
 • Luchthavenbelasting
 • 23 kg ruimbagage en 10 kg handbagage per persoon
 • 7 overnachtingen in luxe hotels op basis van een kamer met privé-sanitair en ontbijt
 • Huurauto type passend bij het aantal personen (zoals bij 'prijzen' is benoemd) of gelijkwaardig, van en tot de luchthaven.
  • Inclusief onbeperkt aantal km’s, omniumverzekering met verlaging franchise (eigen risico) naar €0,- en verzekering tegen schade veroorzaakt door steenslag (banden en bodem zijn nooit verzekerd op IJsland.
  • Tweede bestuurder
 • Uitgebreid Nederlandstalige NORDIC-reisapp met algemene informatie en tips, routebeschrijvingen en bezienswaardigheden
 • Wegenkaart en Dominicus reisgids
 • IJslandse belastingen
 • BTW, reserveringskosten, bijdrage Garantiefonds reizen (GFG)
 • CO2 compensatie van deze reis

  Niet inbegrepen

  • Lunch en avondmaaltijden
  • Optionele excursies en toegangen
  • Niet vermelde diensten
  • Reis- en/of annuleringsverzekering (vrijblijvend aanbod bij offerte)

  Opmerkingen

  • Driepersoonskamer kan ook een tweepersoonskamer met een extra bed zijn
  • Prijzen voor eenpersoonskamer en kinderen op aanvraag
  • Bij boeking wordt meteen nagekeken of de vluchtklasse nog beschikbaar is. Indien niet meer beschikbaar, kan er enkel gereisd worden als er een toeslag wordt betaald. De exacte prijs per persoon wordt vermeld in de offerte.
  • Per boeking (tot 9 personen) draag je €2,50 af aan het Calamiteitenfonds

  04. Excursies

  €100,- per persoon / van 8 tot 15 jaar: €75,- per persoon

  Een ervaren gletsjergids neemt je letterlijk en figuurlijk op sleeptouw over de Svinafellsjökull, een gletsjertong van de grote Vatnajökull in het zuiden van IJsland. De gids vertelt je meer over de werking van de ijsmassa en de boeiende randfenomenen.

  Wanneer? Dagelijks, het hele jaar door (op basis van beschikbaarheid).
  Waar? Skaftafell Nationaal Park.
  Hoe? Onder gespecialiseerde begeleiding. Stijgijzers en ijsbijl worden voorzien. Haalbaar voor iedereen met een normale conditie en minimum schoenmaat 34. Bergschoenen van het type B of C zijn noodzakelijk.

  — Lees meer —

  €185,- per persoon / van 6 tot 16 jaar: €140,- per persoon

  Laat je verbazen door de fantastische kristallen ijswereld onder de Vatnajökull. Vanaf het Jökulsárlón ijsmeer start het avontuur naar de rand van de gletsjer waar je je klaarmaakt om deze bijzondere gletsjergrot te verkennen. Een spektakel van water, ijs en licht en een oneindige variatie van verschillende tinten blauw.

  Wanneer? Dagelijks, in de maanden: november tot en met maart (op basis van beschikbaarheid).
  Waar? Vatnajökull, vertrek vanaf Jökulsárlón.
  Hoe? De excursie vindt plaats onder gespecialiseerde begeleiding. Uitrusting en al het nodige materiaal is ter plaatse aanwezig. De excursie duurt circa 3 uur.

  Bij slechte weersvoorspellingen, neem altijd even contact op met de leverancier van deze excursie. Op die manier ben je zeker dat de excursie zoals gepland doorgaat. De contactgegevens kan je in de voucher terugvinden.

  — Lees meer —

  05. Extra info

  Met Icelandair vlieg je in ongeveer 3 uur naar Reykjavik en land je in een totaal andere wereld!

  Vanaf Amsterdam zijn er het hele jaar door dagelijkse vluchten.

  De paarse lupine bloeit op IJsland
  Nordic Stories

  De lupine die IJsland paars kleurt

  Tijdens de lente- en zomermaanden wordt IJsland een waar paradijs voor fotografen. De lupine staat in bloei en de grote, paarse velden zijn een favoriet onder de toeristen. Onder de IJslanders daarentegen, is de lupine een controversiële plant.

  Lees meer
  Papegaaiduikers op IJsland
  Nordic Stories

  Papegaaiduikers op IJsland

  Ongetwijfeld één van de leukste en schattigste vogelsoorten die je op IJsland kan vinden, zijn de papegaaiduikers. Met hun unieke uiterlijk en grappige manier van voortbewegen worden ze ook wel de ‘clowns der zeevogels’ genoemd. We vertellen jou de beste plekjes om deze vogels te spotten op IJsland!

  Lees meer
  Ijsgrotten-in-IJsland-naar-IJsland-in-de-winter-met-Nordi
  Nordic Stories

  IJsgrotten

  IJsland, het land van vuur en ijs, verrast je telkens weer. Aan de rand van de Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer, kan je tot in het hart van de ijswereld gaan in een van de ijsgrotten. Bezoek dit prachtige natuurwonder onder begeleiding van een ervaren gids.

  Lees meer
  Wandelen op IJsland tijdens de winter met Nordic
  Nordic Stories

  Wandelen in IJsland tijdens de winter

  Blogpost over de winterwandeling naar de warmwaterrivier van Reykjadalur. Deze hete waterstroom is het verrassend eindpunt van een wandeling door een wondermooie ijzige setting. 

  Lees meer

  Nog interessante reizen

  Op de hoogte blijven?

  Ontvang tips & tricks in je mailbox