Winterbreak IJsland voorjaarsvakantie

Ideale reis voor

1ste kennismaking
Beleving
Ongerepte natuur

Tijdens deze winterbreak laten we je kennismaken met een aantal van de meest bekende locaties op IJsland in een winters jasje.

In tegenstelling tot onze 5-daagse Reykjavík pakketten, waarbij je ’s avonds telkens terugkeert naar de stad, laten we je tijdens deze reis ook logeren op het platteland.
Het bespaart je heel wat kilometers en tegelijkertijd proef je intenser van de sfeer buiten de hoofdstad.

Vanuit Reykjavík volg je ons uitgestippelde traject tot Kaap Dyrhólæy langs bekende en minder bekende locaties, epische landschappen en wonderlijke natuurfenomenen.

Vanuit Vik maak je een begeleide superjeeptocht door filmachtige en indrukwekkende landschappen. Je wandelt hierbij over de Myrdalsjokull-gletsjer om een bezoek te brengen aan een natuurlijke ijsgrot.

Ook bij dit programma hoort een gepersonaliseerde route-app. Je hoeft dus zelf minder tijd te besteden in de voorbereiding van jouw vakantie, want deze app is een goed hulpmiddel.
Het vertelt niet alleen waar de beste stops en korte wandelmogelijkheden zijn, maar verklapt ook waar je natuurlijke warmwaterbaden kan vinden.

‘s Avonds logeer je in geselecteerde hotels waar altijd een restaurant is of nabij is.

Vertrek op 20.02.2023 vanaf Brussel en vertrek op 27.02.2023 vanaf Amsterdam.

Vertrekdata

20.02.2023 tot 26.02.2023 OF 27.02.2023 tot 05.03.2023

Hoogtepunten van de reis

 • Reykjavík
 • Golden Circle: þingvellir, Geysir, Gullfoss
 • Zwarte stranden bij Kaap Dyrhólæy
 • Basaltzuilen van Reynisdrangar
 • Gletsjers en talloze watervallen
 • Vulkanische fenomenen
 • Superjeep tocht inclusief bezoek aan een natuurlijke ijsgrot
 • Rustig tempo

01. Dag per dag

Vandaag is het zover! Jullie prachtige reis naar IJsland gaat beginnen. Het avontuur, op zoek naar de bijzondere natuurfenomenen, begint direct tijdens de eerste kilometers. Na het ophalen van de auto neem je een alternatieve route over het Reykjanes schiereiland om Reykjavík te bereiken. Je eerste kennismaking met de IJslandse wegen is gemaakt.
Onderweg kan er eventueel een stop gemaakt worden aan de Blue Lagoon.

Overnachting: Skuggi hotel Reykjavík

Extra bij te boeken: toegang tot de Blue Lagoon

— Lees meer —

Niet ver van Reykjavík vertoont het landschap scheuren en barsten; diepe wonden die getuigen van een ontembare kracht onder de aardkorst. De Almannagjá kloof is één van de bekendste en ligt in het þingvellir Nationaal Park. Een bezoek aan dit park staat uiteraard op jouw lijstje vandaag.
Dezelfde oerkrachten zorgen iets verderop voor een nog spectaculairder fenomeen: de geisers van Geysir. Momenteel is vooral de geiser Strokkur actief. Om de paar minuten spuit deze warm water tot een hoogte van ongeveer 20 meter.
Om de dag af te sluiten bezoek je nog de ‘gouden’ waterval, Gullfoss, één van IJslands mooiste en krachtigste watervallen. Hij dankt zijn naam aan de regenbogen die veroorzaakt worden door de grote hoeveelheid stuifwater dat het zonlicht breekt.

Al met al een prachtige dag om het natuurschoon van IJsland te ontdekken.

Overnachting: Hótel Skálholt

— Lees meer —

Vandaag volg je een deel van de ringweg, ook wel de nummer '1' genoemd. De ‘1’ is de basisweg rondom het eiland. Deze weg toont langs de zuidkust als een parelsnoer de uitzonderlijke fenomenen van IJsland. Watervallen, dramatische bergflanken, vulkanische zandstranden, glinsterende gletsjertoppen, fossiele eilanden en idyllische warmwaterbaden volgen mekaar in sneltempo op.
De natuurlijke brug van Kaap Dyrhólæy en de basaltzuilen van Reynisfjara vormen het sluitstuk van deze buitengewone route.

Overnachting: Katla Hotel

— Lees meer —

In de ochtend ga je op stap met een begeleide superjeep tour. Deze tour duurt ongeveer 3 uur. Bereid je voor op filmachtige en indrukwekkende landschappen. Je wandelt over de Myrdalsjokull-gletsjer en bezoekt vervolgens de verbazingwekkende blauwe en zwarte ijsgrot van de Kötlujökull-gletsjer aan de Katla berg. Een bijzondere excursie, waarbij je dichtbij de oerkrachten van de natuur komt.

Aan het einde van de middag kan je genieten van de hottub en sauna van de accommodatie. Of als je nog energie genoeg hebt, kan je uiteraard de regio op eigen houtje verder verkennen.

Overnachting: Katla Hotel

— Lees meer —

Vandaag keer je terug langs dezelfde weg als op dag 3. Aangezien er talloze hoogtepunten langs deze route liggen, word je vandaag weer verrast met een paar andere facetten van de IJslandse natuur.

Overnachting: Eldhestar Hotel

— Lees meer —

Reykjavík is de meest noordelijk gelegen hoofdstad en een stad op mensenmaat; ideaal om al wandelend te verkennen. De eenvoudige straatjes met kleurige huizen, de kleine winkeltjes, de gezellige koffiebars, de oude haven met het futuristische concertgebouw en de smaakvolle graffiti-hoekjes en –gevels maken het een leuke stad om te ontspannen van al het natuurgeweld van de voorbije dagen.

Dit is tevens je laatste volledige dag op dit bijzondere eiland. Geniet zeker nog eenmaal van de heerlijke IJslandse keuken.

Overnachting: Skuggi Hotel Reykjavík

— Lees meer —

De laatste dag is aangebroken. Na een vroege check-out en een klein grab-to-go ontbijt rijd je terug naar de luchthaven. Je levert de huurauto in op de internationale luchthaven en checkt in voor je terugvlucht.

Geef nog een laatste blik op IJsland als je de eerste kilometers met het vliegtuig huiswaarts maakt.

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

WINTERBREAK IJSLAND
OP BASIS VAN 2 PERSONEN
PERIODE Suzuki Vitara of gelijkwaardig
20.02.2023 - 26.02.2023 VOLZET
27.02.2023 - 05.03.2023 VOLZET
OP BASIS VAN 3 PERSONEN
PERIODE Toyota RAV4 of gelijkwaardig
20.02.2023 - 26.02.2023 VOLZET
OP BASIS VAN 4 PERSONEN
PERIODE Toyota RAV4 of gelijkwaardig
20.02.2023 - 26.02.2023 VOLZET
27.02.2023 - 05.03.2023 VOLZET

Kindkorting <12 jaar: €70,-

Vaste vertrekdata: vertrek op 20.02.2023 vanaf Brussel en vertrek op 27.02.2023 vanaf Amsterdam

Inbegrepen

 • Icelandairvlucht Brussel/Amsterdam naar Keflavik (retour)
 • Luchthavenbelasting
 • 23 kg ruimbagage en 10 kg handbagage per persoon
 • 2 nachten in een centraal gelegen hotel in Reykjavík op basis van een 2-persoonskamer* met privé-sanitair en ontbijt
 • 4 hotelnachten op het platteland op basis van een 2 persoonskamer* met privé-sanitair en ontbijt
 • Superjeeptocht en bezoek aan een ijsgrot op dag 4 van de reis
 • Huurauto type passend bij het aantal personen (zoals bij 'prijzen' is benoemd) of gelijkwaardig, van en tot de luchthaven.
  • Inclusief onbeperkt aantal km’s, omniumverzekering met verlaging franchise (eigen risico) naar €0,- en verzekering tegen schade veroorzaakt door steenslag (banden en bodem zijn nooit verzekerd op IJsland)
  • Tweede bestuurder
 • Uitgebreid Nederlandstalige NORDIC-reisapp met algemene informatie en tips, routebeschrijvingen en bezienswaardigheden
 • Wegenkaart en Dominicus reisgids
 • IJslandse belastingen
 • BTW, reserveringskosten, bijdrage Garantiefonds reizen (GFG)
 • CO2 compensatie

Niet inbegrepen

 • Lunch en avondmaaltijden
 • Optionele excursies en toegangen
 • Niet vermelde diensten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (vrijblijvend aanbod bij offerte)

Opmerkingen

 • Driepersoonskamer kan ook een tweepersoonskamer met een extra bed zijn
 • Per boeking (tot 9 personen) draag je €2,50 af aan het Calamiteitenfonds

04. Excursies

€90,- à €110,- per persoon (naargelang beschikbaarheid) / transfer vanaf Reykjavík op aanvraag

Op 15 minuten van de internationale luchthaven kan je baden in het Blue Lagoon warmwatermeer. Het bad, eigenlijk een kunstmatig meer, ligt in een oud met mossen begroeid lavaveld.
Het water heeft een temperatuur van 39°, bevat ongeveer 2,5% zout en is rijk aan mineralen, silicaten en blauwwieren die het een lichtblauwe, opaalachtige kleur geven. Ze zeggen dat het een heilzame werking heeft.

Wanneer? Dagelijks, het hele jaar door (op basis van beschikbaarheid).
Waar? Reykjanes schiereiland.
Hoe? Individueel of met een bustransfer vanaf jouw hotel in Reykjavík.

— Lees meer —

€215,- p.p. (2 personen per scooter) / van 8 tot 16 jaar: €165,- p.p. / toeslag solo-rit: €52,- p.p.

Na een korte briefing en het aantrekken van de warme kleding reis je per gletjsertruck in ongeveer 25 minuten naar de top van de Mýrdalsgletsjer, de enorme ijsvlakte naast de beruchte Eyjafjalla vulkaan.
Hier start
een avontuurlijke sneeuwscootertocht van 1 uur (2 personen per scooter) door en over een wildernis van ijs. De totale excursie duurt ongeveer 2,5 uur.

Wanneer? Dagelijks.
Waar? Het basiskamp ligt iets ten westen van het dorpje Vík.
Hoe? Onder gespecialiseerde begeleiding. Uitrusting en al het nodige materiaal wordt ter plaatse voorzien. Als chauffeur is een geldig rijbewijs verplicht.

— Lees meer —

05. Extra info

Met Icelandair vlieg je in ongeveer 3 uur naar Reykjavik en land je in een totaal andere wereld!

Rechtstreekse vlucht van en naar Brussel voor vertrek 20.02.2023.

Rechtstreekse vlucht van en naar Amsterdam voor vertrek 27.02.2023.

De paarse lupine bloeit op IJsland
Nordic Stories

De lupine die IJsland paars kleurt

Tijdens de lente- en zomermaanden wordt IJsland een waar paradijs voor fotografen. De lupine staat in bloei en de grote, paarse velden zijn een favoriet onder de toeristen. Onder de IJslanders daarentegen, is de lupine een controversiële plant.

Lees meer
Papegaaiduikers op IJsland
Nordic Stories

Papegaaiduikers op IJsland

Ongetwijfeld één van de leukste en schattigste vogelsoorten die je op IJsland kan vinden, zijn de papegaaiduikers. Met hun unieke uiterlijk en grappige manier van voortbewegen worden ze ook wel de ‘clowns der zeevogels’ genoemd. We vertellen jou de beste plekjes om deze vogels te spotten op IJsland!

Lees meer
Ijsgrotten-in-IJsland-naar-IJsland-in-de-winter-met-Nordi
Nordic Stories

IJsgrotten

IJsland, het land van vuur en ijs, verrast je telkens weer. Aan de rand van de Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer, kan je tot in het hart van de ijswereld gaan in een van de ijsgrotten. Bezoek dit prachtige natuurwonder onder begeleiding van een ervaren gids.

Lees meer
Wandelen op IJsland tijdens de winter met Nordic
Nordic Stories

Wandelen in IJsland tijdens de winter

Blogpost over de winterwandeling naar de warmwaterrivier van Reykjadalur. Deze hete waterstroom is het verrassend eindpunt van een wandeling door een wondermooie ijzige setting. 

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox