Tussen stad en kaap

Ideale reis voor

1ste kennismaking
Beleving
Ongerepte natuur

Deze reis is perfect voor de reiziger die over weinig tijd beschikt, maar toch meer wil doen dan een citytrip.

In tegenstelling tot onze 5-daagse Reykjavík pakketten, waarbij je ’s avonds telkens terugkeert naar de stad, laten we je tijdens deze reis ook logeren op het platteland.
Het bespaart je heel wat kilometers en tegelijkertijd proef je intenser van de sfeer buiten de hoofdstad.

Vanuit Reykjavík volg je aan de hand van onze advies route en tips van te bezoeken hoogtepunten je weg tot Kaap Dyrhólæy. Je rijdt langs bekende en minder bekende locaties, epische landschappen en wonderlijke natuurfenomenen. Zeker mag een bezoek aan één van de heetwaterbaden niet missen tijdens jouw reis!

‘s Avonds logeer je in geselecteerde hotels waar altijd een restaurant of eethuisje nabij is.

Vertrekdata

vanaf 01.10.2022 tot 30.04.2023

Hoogtepunten van de reis

 • Reykjavík
 • Golden Circle: þingvellir, Geysir, Gullfoss
 • Zwarte stranden bij Kaap Dyrhólæy
 • Basaltzuilen van Reynisdrangar
 • Gletsjers en talloze watervallen
 • Vulkanische fenomenen
 • Rustig tempo

01. Dag per dag

Jouw reis start met een circa 3-uur durende vlucht naar de internationale luchthaven van IJsland, Keflavík. Na het ophalen van de auto begin je aan de eerste kilometers. Je kunt ervoor kiezen om de snelste route naar Reykjavík te nemen, maar wij raden een alternatieve route aan over het Reykjanes schiereiland om Reykjavík te bereiken. Zo leer je gelijk al meer van de buitenaardse natuur van IJsland te kennen.
Onderweg kan er optioneel een stop gemaakt worden bij de Blue Lagoon. Geniet van een heerlijk warm bad en begin jouw reis zeer relaxt.

Extra bij te boeken: toegang tot de Blue Lagoon

— Lees meer —

Niet ver van Reykjavík vertoont het landschap scheuren en barsten; diepe wonden die getuigen van een ontembare kracht onder de aardkorst. De Almannagjá kloof is één van de bekendste en ligt in het þingvellir Nationaal Park. Deze kan jij vandaag bezoeken en doorheen wandelen. Hoe speciaal!

Dezelfde oerkrachten zorgen iets verderop voor een nog spectaculairder fenomeen: de geisers van Geysir. Momenteel is vooral de geiser Strokkur actief. Om de paar minuten spuit deze geiser warm water de lucht in, tot wel een hoogte van ongeveer 20 meter.

Om de dag af te sluiten bezoek je de ‘gouden’ waterval, Gullfoss, één van IJslands mooiste en krachtigste watervallen. Hij dankt zijn naam aan de regenbogen die veroorzaakt worden door de grote hoeveelheid stuifwater dat het zonlicht breekt.

Na deze dag heb je de Golden Circle gezien en waarschijnlijk ontdekt waarom het deze naam heeft gekregen.

— Lees meer —

Vandaag volg je een deel van de ringweg. Wegnummer ‘1’ is de basisweg rondom het eiland, waar je vaak over zult rijden. Deze weg toont langs de zuidkust als een parelsnoer uitzonderlijke fenomenen. Denk aan watervallen, dramatische bergflanken, vulkanische zandstranden, glinsterende gletsjertoppen, fossiele eilanden en idyllische warmwaterbaden; zij volgen elkaar in sneltempo op.
De natuurlijke brug van Kaap Dyrhólæy en de basaltzuilen van Reynisfjara vormen het sluitstuk van deze buitengewone route.

— Lees meer —

Vandaag keer je terug langs dezelfde weg als gisteren. Aangezien er talloze hoogtepunten langs deze route liggen, word je vandaag weer verrast met een paar andere facetten van de IJslandse natuur.

— Lees meer —

Reykjavík is de meest noordelijk gelegen hoofdstad en een stad op mensenmaat; ideaal om al wandelend te verkennen. De straatjes met kleurige huizen, de kleine winkeltjes, de gezellige koffiebars, de oude haven met het futuristische concertgebouw en de smaakvolle graffiti-hoekjes en –gevels maken het een leuke stad om te bekomen van al het natuurgeweld van de afgelopen dagen.

— Lees meer —

Na het inleveren van de huurauto op de internationale luchthaven zit de reis er definitief op. Met een ochtendvlucht vlieg je terug naar Nederland. Een reis waarbij je herinneringen voor het leven hebt gemaakt.

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

PRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 2 PERSONEN
PERIODE SUZUKI VITARA
01.10.2022 t/m 23.12.2022 €1.455,-
09.01.2023 t/m 30.04.2023 €1.430,-

PRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 4 PERSONEN
PERIODE TOYOTA RAV4
01.10.2022 t/m 31.10.2022 €1.270,-
01.11.2022 t/m 30.04.2023 €1.245,-

Tijdens de donkere periode, tussen 15.12.2022 en 15.01.2023, bieden we deze reis niet aan.

Inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam naar Keflavik (retour) in de voordeligste klasse
 • 23 kg ruimbagage en 10 kg handbagage per persoon
 • Luchthavenbelasting
 • 2 nachten in een centraal gelegen hotel in Reykjavík op basis van een 2-persoonskamer met privé-sanitair en ontbijt
 • 3 hotelnachten op het platteland op basis van een 2-persoonskamer met privé-sanitair en ontbijt
 • Huurauto type passend bij het aantal personen (zoals bij 'prijzen' is benoemd) of gelijkwaardig, van en tot de luchthaven.
  • Inclusief onbeperkt aantal km’s, omniumverzekering met verlaging franchise (eigen risico) naar €0,- en verzekering tegen schade veroorzaakt door steenslag (banden en bodem zijn nooit verzekerd op IJsland)
  • Tweede bestuurder
 • Uitgebreid Nederlandstalige NORDIC-reisapp met algemene informatie en tips, routebeschrijvingen en bezienswaardigheden
 • Wegenkaart en Dominicus reisgids
 • IJslandse belastingen
 • BTW, reserveringskosten, bijdrage Garantiefonds reizen (GFG)
 • CO2 compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Lunch en avondmaaltijden
 • Optionele excursies en toegangen
 • Niet vermelde diensten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (vrijblijvend aanbod bij offerte)

Opmerkingen

 • Driepersoonskamer kan ook een tweepersoonskamer met een extra bed zijn
 • Prijzen voor eenpersoonskamer en kinderen op aanvraag
 • Bij boeking wordt meteen nagekeken of de vluchtklasse nog beschikbaar is. Indien niet meer beschikbaar, kan er enkel gereisd worden als er een toeslag wordt betaald. De exacte prijs per persoon wordt vermeld in de offerte.
 • Per boeking (tot 9 personen) draag je €2,50 af aan het Calamiteitenfonds

04. Excursies

€90,- à €110,- per persoon (naargelang beschikbaarheid) / transfer vanaf Reykjavík op aanvraag

Op 15 minuten van de internationale luchthaven kan je baden in het Blue Lagoon warmwatermeer. Het bad, eigenlijk een kunstmatig meer, ligt in een oud met mossen begroeid lavaveld.
Het water heeft een temperatuur van 39°, bevat ongeveer 2,5% zout en is rijk aan mineralen, silicaten en blauwwieren die het een lichtblauwe, opaalachtige kleur geven. Ze zeggen dat het een heilzame werking heeft.

Wanneer? Dagelijks, het hele jaar door (op basis van beschikbaarheid).
Waar? Reykjanes schiereiland.
Hoe? Individueel of met een bustransfer vanaf jouw hotel in Reykjavík.

— Lees meer —

€215,- p.p. (2 personen per scooter) / van 8 tot 16 jaar: €165,- p.p. / toeslag solo-rit: €52,- p.p.

Na een korte briefing en het aantrekken van de warme kleding reis je per gletjsertruck in ongeveer 25 minuten naar de top van de Mýrdalsgletsjer, de enorme ijsvlakte naast de beruchte Eyjafjalla vulkaan.
Hier start
een avontuurlijke sneeuwscootertocht van 1 uur (2 personen per scooter) door en over een wildernis van ijs. De totale excursie duurt ongeveer 2,5 uur.

Wanneer? Dagelijks.
Waar? Het basiskamp ligt iets ten westen van het dorpje Vík.
Hoe? Onder gespecialiseerde begeleiding. Uitrusting en al het nodige materiaal wordt ter plaatse voorzien. Als chauffeur is een geldig rijbewijs verplicht.

— Lees meer —

€90,- per persoon / van 8 tot 15 jaar: €65,- per persoon

Een gespecialiseerde gletsjergids neemt je mee op gletsjertocht over de Mýrdalsjökull, de op één na grootste ijsvlakte van IJsland. De gids vertelt je meer over de werking van de ijsmassa en de boeiende randfenomenen.

Wanneer? Dagelijks, het hele jaar door (op basis van beschikbaarheid).
Waar? Mýrdalsjökull, tussen de Skógafoss waterval en Kaap Dyrhólaey.
Hoe? De excursie wordt uitgevoerd onder gespecialiseerde begeleiding. Stijgijzers en ijsbijl zijn ter plaatse aanwezig. Haalbaar voor iedereen met een normale conditie en die minimaal schoenmaat 34 heeft. Bergschoenen van het type B of C zijn noodzakelijk.

— Lees meer —

05. Extra info

Met Icelandair vlieg je in ongeveer 3 uur naar Reykjavik en land je in een totaal andere wereld!

Vanaf Amsterdam zijn er het hele jaar door dagelijkse vluchten.

De paarse lupine bloeit op IJsland
Nordic Stories

De lupine die IJsland paars kleurt

Tijdens de lente- en zomermaanden wordt IJsland een waar paradijs voor fotografen. De lupine staat in bloei en de grote, paarse velden zijn een favoriet onder de toeristen. Onder de IJslanders daarentegen, is de lupine een controversiële plant.

Lees meer
Papegaaiduikers op IJsland
Nordic Stories

Papegaaiduikers op IJsland

Ongetwijfeld één van de leukste en schattigste vogelsoorten die je op IJsland kan vinden, zijn de papegaaiduikers. Met hun unieke uiterlijk en grappige manier van voortbewegen worden ze ook wel de ‘clowns der zeevogels’ genoemd. We vertellen jou de beste plekjes om deze vogels te spotten op IJsland!

Lees meer
Ijsgrotten-in-IJsland-naar-IJsland-in-de-winter-met-Nordi
Nordic Stories

IJsgrotten

IJsland, het land van vuur en ijs, verrast je telkens weer. Aan de rand van de Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer, kan je tot in het hart van de ijswereld gaan in een van de ijsgrotten. Bezoek dit prachtige natuurwonder onder begeleiding van een ervaren gids.

Lees meer
Wandelen op IJsland tijdens de winter met Nordic
Nordic Stories

Wandelen in IJsland tijdens de winter

Blogpost over de winterwandeling naar de warmwaterrivier van Reykjadalur. Deze hete waterstroom is het verrassend eindpunt van een wandeling door een wondermooie ijzige setting. 

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox