Reykjavík fly & drive – winter

Ideale reis voor

1ste kennismaking
Beleving
Families
Koppels
Ongerepte natuur
Sightseeing

Deze citytrip combineert het beste van twee werelden.

Enerzijds geniet je van Reykjavík; een stad op mensenmaat met talrijke musea, kunstgalerieën, slenterstraatjes, trendy shops, koffiehuizen en bars. Anderzijds beleef je in jouw eigen tempo de grootsheid en pracht van de IJslandse natuur.

Met een huurauto en gewapend met onze advies route en tips voor te bezoeken hoogtepunten, trek je er iedere ochtend op uit om de vele hoogtepunten in deze speeltuin voor fotografen en natuurliefhebbers te ontdekken.

De dagtochten zijn totaal verschillend van elkaar en zodanig opgemaakt dat je alles op een rustig tempo kan beleven en zelfs de tijd hebt om af en toe een mooie wandeling te maken.

Op deze manier krijg je een duidelijk beeld van de impact van de oerkrachten die het eiland hebben gevormd en nog steeds vormgeven.

Kortom; een citytrip met de allures van een rondreis!

Vertrekdata

vanaf 01.10.2022 tot 30.04.2023

Hoogtepunten van de reis

 • Trendy Reykjavík
 • Golden Circle: Þingvellir, Geysir, Gullfoss
 • Vulkanisch schiereiland Reykjanes
 • Seljalands- en Skógafoss waterval
 • Basaltzuilen en grot van Reynisfjara
 • Zwarte stranden rond Kaap Dyrhólaey
 • Noorderlichtexcursie (mogelijk tot 15.04.2023)

01. Dag per dag

Het is zover, jouw reis naar IJsland gaat beginnen! Je vliegt naar de luchthaven Keflavík. Bij aankomst haal je jouw huurauto op en begint de korte rit naar de hoofdstad Reykjavík. Je overnacht in het oude centrum van de stad.

‘s Avonds ga je gelijk al op excursie! Vanaf de oude haven vertrek je op een boottocht, waarbij de kapitein koers zet richting 'duister' op zoek naar het toverachtige poollicht. Indien de weersomstandigheden roet in het eten gooien, word je automatisch uitgenodigd om de volgende dag opnieuw mee op pad te gaan.

— Lees meer —

Vandaag bezoek je de 3 bekendste locaties van Zuid- en West-IJsland, door middel van onze advies route en tips met bezienswaardigheden, en met de wegenkaart in de hand. Dit zijn de échte must-sees!

Het þingvellir Nationaal Park ligt pal op de aardbreuk tussen 2 tektonische aardplaten. Deze breuk scheidt het Noord-Amerikaanse en Europese continent. Daarbij is dit één van de weinige plaatsen op onze planeet waar je een dergelijk fenomeen boven de zeespiegel kan bezoeken. In het nationaal park wandel je in de Almannagjá kloof letterlijk tussen de twee continenten. Hoe bijzonder is dat!

Doordat IJsland bovenop een hotspot ligt, waarbij er zich een grote hoeveelheid magma net onder het aardoppervlak bevindt, is het één van de meest vulkanisch actieve gebieden op onze planeet met allerlei, typische fenomenen. Eén van deze fenomenen is duidelijk zichtbaar in het Geysir gebied waar grondwater wordt verhit door de aardwarmte. De ondergrondse druk die hierdoor ontstaat, zoekt een uitweg en wordt 'ontladen' in spuitgaten: de geisers.

Nog meer water krijg je te zien bij de Gullfoss waterval. Een verzakking in het landschap zorgt ervoor dat het gletsjerwater van de Hvítá rivier in een breed watergordijn naar beneden dondert. Het stuifwater zorgt bij zonnig weer voor een constante regenboog waaraan de waterval zijn naam dankt.

— Lees meer —

Onze advies route laat je vandaag kennismaken met een stukje 'vergeten' IJsland.

Het vulkanische Reykjanes laat misschien niet onmiddellijk een belletje rinkelen, maar is zeker de moeite waard om een dag naar toe te gaan. De Blue Lagoon is dé topattractie van het schiereiland en trekt jaarlijks duizenden toeristen.

We laten je de meest karakteristieke plaatsen, zoals hete brongebieden, kleurrijke meren, verlaten vogelkliffen en dramatische rotskusten zien. Aan jou om te oordelen of we ons vergissen in de schoonheid van deze vergeten uithoek.

Extra bij te boeken: toegang tot de Blue Lagoon

— Lees meer —

De zuidkust is één van de mooiste kustlijnen ter wereld met een snelle opeenvolging van diverse landschappen, fotogenieke locaties en kleine dorpjes.

Je ontdekt vandaag een deel van deze boeiende kust die gedomineerd wordt door het vulkanenmassief van de Eyjafjalla en de Katla vulkaan. Beide vulkanen liggen verscholen onder een metersdikke ijslaag, maar dit belette de Eyjafjalla vulkaan in 2010 niet om zich een weg door de ijslaag heen te branden. Met een uitbarsting tot gevolg!

Aan de rand van de beruchte vulkaan vind je de Seljalandsfoss, een sierlijke waterval waar je ook onder door kan lopen, mochten de weersomstandigheden het toelaten. In deze regio vind je ook de statige Skögafoss waterval, die tijdens de zomermaanden het begin van het 'pad der watervallen' markeert.

Het vulkanenmassief ligt aan de rand van de Atlantische oceaan en wordt afgeboord met zwarte stranden en kliffen, waar de branding onder andere de natuurlijke brug van Kaap Dyrhólæy uithakte.

Wil je een stevige wandeling maken? Ook dat vind je terug bij onze tips voor IJsland.

— Lees meer —

De laatste dag van de prachtige IJsland reis is aangebroken. Na het inleveren van de huurauto op de luchthaven begint de terugvlucht naar huis. Tijd om alle indrukken te verwerken!

— Lees meer —
Single trip quote icon

Mooi uitgeschreven routes. Heel correct en vriendelijk hotel, aangenaam personeel, nette kamers. super ontbijt.Voor de rest, doe zo verder. Wij blijven zeker klant!

Caroline Vanbelleghem

02. Prijzen

PRIJS PER PERSOON
AUTOTYPE AANTAL PERSONEN
1 persoon
Suzuki Vitara €1.850,-
2 personen
Suzuki Vitara €1.290,-
4 personen
Toyota Rav4 €1.165,-

Bovenstaande prijzen zijn niet van toepassing tijdens de kerstvakantie.
Prijzen voor deze periode zijn op aanvraag.

Inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam naar Keflavík (retour) in de voordeligste klasse
 • 23 kg ruimbagage en 10 kg handbagage per persoon
 • Luchthavenbelasting
 • 4 hotelovernachtingen in een 3* hotel in Reykjavík op basis van logies en ontbijt. Na boeking wordt bekend in welk hotel wordt verbleven.
 • Huurauto type passend bij het aantal personen (zoals bij 'prijzen' is benoemd) of gelijkwaardig, van en tot de luchthaven.
  • Inclusief onbeperkt aantal km’s, omniumverzekering met verlaging franchise (eigen risico) naar €0,- en verzekering tegen schade veroorzaakt door steenslag (banden en bodem zijn nooit verzekerd op IJsland)
  • Tweede bestuurder
 • Noorderlicht excursie vanaf de haven van Reykjavík (mogelijk tot 15.04.2023)
 • Een uitgebreide, Nederlandstalige NORDIC-reisapp met algemene informatie en tips, routebeschrijvingen en bezienswaardigheden.
 • IJslandse belastingen
 • BTW, reserveringskosten, bijdrage Garantiefonds reizen (GFG)
 • CO2 compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Lunch en avondmaaltijden
 • Optionele excursies en toegangen
 • Niet vermelde diensten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (vrijblijvend aanbod bij offerte)

Opmerkingen

 • Bij reservering wordt meteen nagekeken of de vermelde vluchtklasse nog beschikbaar is. Indien niet meer beschikbaar, kan er enkel gereisd worden als er een toeslag wordt betaald. De exacte prijs per persoon wordt vermeld in de offerte.
 • Per boeking (tot 9 personen) draag je €2,50 af aan het Calamiteitenfonds

03. Excursies

€90,- à €110,- per persoon (naargelang beschikbaarheid) / transfer vanaf Reykjavík op aanvraag

Op 15 minuten van de internationale luchthaven kan je baden in het Blue Lagoon warmwatermeer. Het bad, eigenlijk een kunstmatig meer, ligt in een oud met mossen begroeid lavaveld.
Het water heeft een temperatuur van 39°, bevat ongeveer 2,5% zout en is rijk aan mineralen, silicaten en blauwwieren die het een lichtblauwe, opaalachtige kleur geven. Ze zeggen dat het een heilzame werking heeft.

Wanneer? Dagelijks, het hele jaar door (op basis van beschikbaarheid).
Waar? Reykjanes schiereiland.
Hoe? Individueel of met een bustransfer vanaf jouw hotel in Reykjavík.

— Lees meer —

04. Extra info

Met Icelandair vlieg je in ongeveer 3 uur naar Reykjavik en land je in een totaal andere wereld!

Vanaf Amsterdam zijn er het hele jaar door dagelijkse vluchten.

De paarse lupine bloeit op IJsland
Nordic Stories

De lupine die IJsland paars kleurt

Tijdens de lente- en zomermaanden wordt IJsland een waar paradijs voor fotografen. De lupine staat in bloei en de grote, paarse velden zijn een favoriet onder de toeristen. Onder de IJslanders daarentegen, is de lupine een controversiële plant.

Lees meer
Papegaaiduikers op IJsland
Nordic Stories

Papegaaiduikers op IJsland

Ongetwijfeld één van de leukste en schattigste vogelsoorten die je op IJsland kan vinden, zijn de papegaaiduikers. Met hun unieke uiterlijk en grappige manier van voortbewegen worden ze ook wel de ‘clowns der zeevogels’ genoemd. We vertellen jou de beste plekjes om deze vogels te spotten op IJsland!

Lees meer
Ijsgrotten-in-IJsland-naar-IJsland-in-de-winter-met-Nordi
Nordic Stories

IJsgrotten

IJsland, het land van vuur en ijs, verrast je telkens weer. Aan de rand van de Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer, kan je tot in het hart van de ijswereld gaan in een van de ijsgrotten. Bezoek dit prachtige natuurwonder onder begeleiding van een ervaren gids.

Lees meer
Wandelen op IJsland tijdens de winter met Nordic
Nordic Stories

Wandelen in IJsland tijdens de winter

Blogpost over de winterwandeling naar de warmwaterrivier van Reykjadalur. Deze hete waterstroom is het verrassend eindpunt van een wandeling door een wondermooie ijzige setting. 

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox