Reykjavík fly & discover – winter

Ideale reis voor

1ste kennismaking
Beleving
Ongerepte natuur

Een citytrip waarbij Europa’s meest noordelijk gelegen hoofdstad, Reykjavík, dienst doet als uitvalsbasis om kennis te maken met de onwezenlijke IJslandse natuur.
Iedere dag staat een dagexcursie gepland onder begeleiding van een Engelstalige, lokale gids.

Reykjavík is niet echt een metropool te noemen, eerder een stad op mensenmaat met zijn talrijke musea, kunstgalerieën, slenterstraatjes, trendy shops, koffiehuizen en bars.

Anderzijds is de natuur op dit magische eiland wel groots te noemen. Alles staat hier in het teken van de oerkrachten die het eiland heeft doen ontstaan en het nog dagelijks vormgeven. Overal proeft, voelt, hoort en ruik je de pure natuur.

Proef je ook graag de culinaire hoogstandjes? Dan kan je los gaan op verschillende adresjes in de stad.

Er zijn in ieder geval een aantal excursies geselecteerd die de hoogstandjes van Moeder Natuur tonen in de vorm van ongeëvenaarde landschappen en fenomenen.

Ongetwijfeld ben je op het einde van de reis al een volgende trip richting IJsland aan het plannen!

Vertrekdata

vanaf 01.10.2021 tot 30.04.2022

Hoogtepunten van de reis

 • Trendy Reykjavík
 • Blue Lagoon
 • Golden Circle: Þingvellir Nationaal Park, Geysir, Gullfoss
 • Seljalands- en Skógafoss waterval
 • Basaltzuilen en -grot van Reynisfjara
 • Zwarte stranden bij Kaap Dyrhólaey
 • Noorderlicht boottocht

01. Dag per dag

De reis naar IJsland gaat beginnen! Je vliegt naar de IJslandse luchthaven: Keflavík. Bij aankomst op de luchthaven word je met een shuttle bus naar jouw hotel gebracht in het 101-district.

‘s Avonds ga je gelijk al op excursie en word je verwacht voor een boottocht. Vanaf de oude haven zet de kapitein koers richting ‘duister’ op zoek naar het toverachtige poollicht. Indien de weersomstandigheden roet in het eten gooien, word je automatisch uitgenodigd om de volgende dag opnieuw te proberen.

— Lees meer —

Vandaag ga je de 3 bekendste locaties van Zuidwest-IJsland ontdekken!

Je maakt een stop bij het þingvellir Nationaal Park. Dit nationaal park ligt pal op de aardbreuk tussen 2 tektonische aardplaten. Het is één van de weinige plaatsen op onze planeet waar dergelijk fenomeen boven de zeespiegel kan worden bezocht. In het nationaal park kan je, in de Almannagjá kloof, letterlijk tussen de twee continenten wandelen. Hoe bijzonder!

Doordat IJsland bovenop een hotspot ligt, waarbij er zich een grote hoeveelheid magma net onder het aardoppervlak bevindt, is het één van de meest vulkanisch actieve gebieden op onze planeet met allerlei, typische fenomenen. Eén van deze fenomenen is duidelijk zichtbaar in het Geysir gebied, waar grondwater wordt verhit door de aardwarmte. De ondergrondse druk die hierdoor ontstaat, zoekt een uitweg en wordt ‘ontladen’ in spuitgaten: de geisers.

Nog meer water krijg je te zien bij de Gullfoss waterval. Een verzakking in het landschap zorgt ervoor dat het gletsjerwater van de Hvítá rivier in een breed watergordijn naar beneden dondert. Het stuifwater zorgt bij zonnig weer voor een constante regenboog waaraan de waterval zijn naam dankt.

— Lees meer —

Vandaag ga je naar de Blue Lagoon, waar je heerlijk kunt relaxen in het warme water of in één van de stoombaden en sauna’s.
Je bepaalt zelf hoelang je wenst te blijven en wanneer je teruggebracht wilt worden naar het hotel.

— Lees meer —

De zuidkust is één van de mooiste kustlijnen ter wereld met een snelle opeenvolging van diverse landschappen, fotogenieke locaties en kleine dorpjes.

Je ontdekt vandaag een deel van deze boeiende kust die wordt gedomineerd door het vulkanenmassief van de Eyjafjalla en de Katla vulkaan. Ze liggen allebei verscholen onder een metersdikke ijslaag, maar dit belette de Eyjafjalla vulkaan niet om zich in 2010 een weg door deze ijslaag heen te branden.

Aan de rand van de beruchte vulkaan vind je de Seljalandsfoss, een sierlijke waterval waarvan je ook de achterkant kan bezoeken (bij de juiste weersomstandigheden). Je ziet vandaag ook de statige Skögafoss die, tijdens de zomermaanden, het begin van het ‘pad der watervallen’ markeert.

Het vulkanenmassief ligt aan de rand van de Atlantische Oceaan en wordt afgeboord met zwarte stranden en kliffen, waar de branding onder andere de natuurlijke brug van Kaap Dyrhólæy uithakte.

— Lees meer —

De laatste dag is aangebroken. Na een vroeg ontbijt word je teruggebracht naar de internationale luchthaven om in te checken en aan de terugvlucht te beginnen. Mooi moment om al jouw gemaakte foto's terug te kijken!

— Lees meer —
Single trip quote icon

Zeer goed hotel, mooie kamer, alles proper. Uitgebreid ontbijt. Zeer goede ligging, vlakbij pickup bushalte en centrum. Goed begeleide excursies met degelijke uitleg en veel humor!

Inge Meeuwissen & Virina Gielen

02. Prijzen

PRIJS PER PERSOON
2 volw. - tweepersoonskamer €1.280
1 volw. - eenpersoonskamer €1.485

Bovenstaande prijzen zijn niet van toepassing tijdens de kerstvakantie.
Prijzen voor deze periode zijn op aanvraag.

Inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam naar Keflavík (retour) in de voordeligste klasse
 • 23 kg ruimbagage en 10 kg handbagage per persoon
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer van de luchthaven Keflavík naar jouw hotel en terug op dag 1 en 5
 • 4 hotelovernachtingen in een 3* hotel in Reykjavík op basis van logies en ontbijt
 • De vermelde excursies van en tot jouw hotel
 • Noorderlicht excursie vanaf de haven in Reykjavík
 • Een Nordic infopakket met algemene informatie en tips en stadsplattergrond
 • IJslandse belastingen
 • BTW, reserveringskosten, bijdrage Garantiefonds reizen (GFG)

Niet inbegrepen

 • Lunch en avondmaaltijden
 • Niet vermelde diensten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (vrijblijvend aanbod bij offerte)

Opmerkingen

Bij reservering wordt meteen nagekeken of de vermelde vluchtklasse nog beschikbaar is. Indien niet meer beschikbaar, kan er enkel gereisd worden als er een toeslag wordt betaald.

03. Extra info

Met Icelandair vlieg je in ongeveer 3 uur naar Reykjavik en land je in een totaal andere wereld!

Vanaf Amsterdam zijn er het hele jaar door dagelijkse vluchten.

Papegaaiduikers op IJsland
Nordic Stories

Papegaaiduikers op IJsland

Ongetwijfeld één van de leukste en schattigste vogelsoorten die je op IJsland kan vinden, zijn de papegaaiduikers. Met hun unieke uiterlijk en grappige manier van voortbewegen worden ze ook wel de ‘clowns der zeevogels’ genoemd. We vertellen jou de beste plekjes om deze vogels te spotten op IJsland!

Lees meer
Ijsgrotten-in-IJsland-naar-IJsland-in-de-winter-met-Nordi
Nordic Stories

IJsgrotten

IJsland, het land van vuur en ijs, verrast je telkens weer. Aan de rand van de Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer, kan je tot in het hart van de ijswereld gaan in een van de ijsgrotten. Bezoek dit prachtige natuurwonder onder begeleiding van een ervaren gids.

Lees meer
Wandelen op IJsland tijdens de winter met Nordic
Nordic Stories

Wandelen in IJsland tijdens de winter

Blogpost over de winterwandeling naar de warmwaterrivier van Reykjadalur. Deze hete waterstroom is het verrassend eindpunt van een wandeling door een wondermooie ijzige setting. 

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox