Ongerept IJsland met superjeep

Ideale reis voor

Avontuurlijk
Back-to-basic
Beleving
Moeilijkheidsgraad = licht uitdagend
Ongerepte natuur

Avontuurlijke doorgaande tocht per superjeep, Engelstalig begeleid in kleine NORDIC groep met een lokale gespecialiseerde gids.

We ontdekken de winterse IJslandse natuurpracht en stoppen langs de unieke highlights van de befaamde zuidkust. Met de speciaal uitgeruste superjeep kunnen we ook de afgelegen sneeuwlandschappen in het binnenland ontdekken en krijgen we een mooi totaalbeeld.

Dankzij ons 4x4 voertuig trekken we het desolate binnenland in voor een uniek en ongeëvenaard avontuur waar weinigen komen in de winter, maar rijden we ook langs de magnifieke watervallen, zwarte zandvlaktes en priemende basaltzuilen van de zuidkust. De exacte route hangt af van de weersomstandigheden en sneeuwcondities en is in handen van onze lokale gespecialiseerde gids die het gebied als zijn broekzak kent. Onder deze deskundige begeleiding halen we het onderste uit de kan op zoek naar onovertroffen landschappen en de geologische fenomenen die IJsland kenmerken.

Via slapende vulkanen en surrealistische sneeuwlandschappen rijden we langs het Eyjafjalla vulkaanmassief tot Jokulsárlón, het gletsjermeer met drijvende ijsschotsen. We overnachten op unieke plekken die de bestemming nog meer in de kijker plaatst: een berghut in niemandsland, een gastenverblijf in één van de grootste lavavelden ter wereld en een heel centraal gelegen hotel in de pittoreske hoofdstad. We genieten van verschillende natuurlijke warmwaterbronnen met – als de goden ons goedgezind zijn – zicht op het noorderlicht.

Deze reis werd speciaal samengesteld voor iedere natuurliefhebber met een sportieve, flexibele ingesteldheid en enige zin voor avontuur.

Vertrekdata

afreis op 08.02.2024, terugvlucht op 15.02.2024

Hoogtepunten van de reis

 • avontuurlijke ritten per superjeep off the beaten track
 • Golden Circle
 • IJslandse hooglanden in de winter
 • natuurlijke warmwaterbronnen te Landmannalaugar
 • sneeuw- en ijsvelden op weg naar Thorsmörk
 • Skaftafell National Park en Jökulsárlón
 • watervallen, vulkanen, gletsjers

01. Dag per dag

Na de vlucht neem je de voorziene transfer richting Reykjavik. Je overnacht in het centraal gelegen Centerhotel Plaza. De avond kan je zelf vrij invullen en je kan alvast de gezellige hoofdstad verkennen.

— Lees meer —

Na het ontbijt vertrekken we op avontuur met de superjeep. Het voertuig biedt plaats aan 15 personen, maar gezien onze bagage nemen we maximaal 12 personen mee. We starten met de befaamde Golden Circle: Thingvellir nationaal park, de actieve Strokkur geiser en de magnifieke Gullfoss waterval. Voor velen een van de hoogtepunten, voor ons een opwarming voor het nakende avontuur. We gaan verder richting binnenland richting Landmannalaugar, gelegen in een rhyolietgebergte vlakbij de Hekla vulkaan. Bijzonder populair in de zomer, zeer moeilijk bereikbaar in de winter. Elke dag hebben we ook een nieuwe kans om het noorderlicht te spotten. Zonder enige lichtpollutie kan je in de wildernis het spectaculairste poollicht waarnemen. We zijn vandaag tussen de 5 en de 10 uur onderweg, afhankelijk van de sneeuwcondities: avontuur gegarandeerd!

— Lees meer —

Vandaag trekken we dieper door in het prachtige gebied van Landmannalaugar. In overleg met de gids zijn er tal van mogelijke activiteiten: wandelen door ongeschonden sneeuwlandschappen, een uitstap met de superjeep of gewoon genieten in de natuurlijke warmwatervijver. Je waant je alleen op de wereld in deze unieke landschappen en brengt zo veel als mogelijk tijd door in deze unieke setting. Sneeuwschoenen zijn tijdens de volledige reis voorzien en een uitstap in dit buitenaardse, met-niets-te-vergelijken landschap zal je lange tijd bijblijven.

’s Avonds bereiden we samen een heerlijke maaltijd.

— Lees meer —

Een nieuwe dag vol superjeep avontuur. We rijden dwars door de hooglanden naar de vallei van de dondergod, Þórsmörk. Onderweg doorkruisen we sneeuw- en ijsvelden en moeten we eventueel rivieren doorsteken. We stoppen regelmatig om te genieten van de bijzondere natuur en – afhankelijk van de weersomstandigheden – een wandeling te maken. We overnachten in de eenvoudige maar comfortabele berghut met opgemaakte bedden. Een natuurlijke hotpot mag daarbij niet ontbreken!

— Lees meer —

We rijden naar de zuidkust voor een bezoek aan de Seljalands- en Skogafoss watervallen. Nadien wandelen we over het zwarte strand van Reynisfjara, langs de kliffen van Dyrhólaey en het vissersdorp Vík. We doorkruisen uitgestrekte lavavelden om onze slaapplaats te bereiken in de omgeving van Kirkjubæjarklaustur.

— Lees meer —

Ons doel voor vandaag is de ijskap van de Vatnajökull, een woestijn van bevroren water. Om er te geraken doorkruisen we uitgestrekte, zwarte zandwoestijnen doorvlochten met gletsjerrivieren. Bij het Skaftafell Nationaal Park stappen we uit. Hier wagen we ons onder begeleiding aan een gletsjerwandeling in combinatie met een bezoek aan een ijsgrot. Het lijkt alsof we deelnemen aan een poolexpeditie.

In de late namiddag bereiken we het ijsbergenmeer Jökulsárlón, het zoveelste hoogtepunt van de reis. Kleine en grotere ijsbergen afkomstig van de reusachtige Vatnajökull drijven in de lagune.

— Lees meer —

We rijden over de ringweg terug naar de bewoonde wereld, met als eindbestemming Reykjavík. In de namiddag is er tijd voor een verkenning van de meest noordelijke hoofdstad ter wereld! Overnachten doen we opnieuw in Centerhotel Plaza, centraal gelegen in Reykjavik.

— Lees meer —

In de vroege ochtend nemen een transfer naar Keflavik en aansluitend de terugvlucht naar Zaventem.

— Lees meer —
Single trip quote icon

Ik vond de afgelegen berghut een zeer leuke beleving. We hadden een ongelooflijk goeie gids met veel ervaring en een top chauffeur. Ook in slechte weersomstandigheden zorgden zij ervoor dat we ons programma konden afwerken. Dikke pluim voor hen.

Lobke Roygens

02. Prijzen

PRIJS PER PERSOON
Altijd op basis van gedeelde kamer € 3195

Inbegrepen

 • vlucht met Icelandair van Brussel naar Keflavik (Reykjavik), H/T
 • 23 kg ruimbagage en 10 kg handbagage op de vlucht per persoon
 • luchthaventaks
 • alle transport ter plaatse op IJsland
 • superjeep van dag 2 tot dag 7
 • 3 nachten in een berghut (gedeelde kamers)
 • 2 nachten in guesthouse (meerpersoonskamer met gedeeld sanitair)
 • 2 nachten in Centerhotel Plaza Reykjavik (twin kamer met eigen sanitair)
 • ontbijt (behalve dag 8)
 • lokale Engelstalige begeleiding vertrouwd met onze groepen
 • toegang secret lagoon
 • combinatie gletsjerwandeling & ijsgrot
 • lokale taksen
 • bijdrage Garantiefonds Reizen
 • CO² compensatie
 • Calamiteitenfonds bijdrage

Niet inbegrepen

 • lunch & avondmaaltijden
 • slaapzak en badhanddoeken zelf te voorzien
 • niet vermelde diensten
 • annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.

Opmerkingen

 • kleine groep: max. 12
 • vlucht zonder begeleiding; ter plaatse wordt u opgewacht door onze gids
 • Per boeking (tot 9 personen) draag je €2,50 af aan het Calamiteitenfonds

03. Extra info

 • Avontuurlijke, Engelstalig begeleide NORDIC-rondreis met kleine groep (max. 12 deelnemers)
 • Afhankelijk van de omstandigheden kan dit programma een sportief karakter krijgen. Een flexibele ingesteldheid is wenselijk.
 • Logies: berghutten, guesthouses in meerpersoonskamers met gedeeld sanitair & centraal gelegen hotel in Reykjavik
 • Vlucht zonder begeleiding, ter plaatse wordt u op de luchthaven opgevangen door onze lokale gids
De paarse lupine bloeit op IJsland
Nordic Stories

De lupine die IJsland paars kleurt

Tijdens de lente- en zomermaanden wordt IJsland een waar paradijs voor fotografen. De lupine staat in bloei en de grote, paarse velden zijn een favoriet onder de toeristen. Onder de IJslanders daarentegen, is de lupine een controversiële plant.

Lees meer
Papegaaiduikers op IJsland
Nordic Stories

Papegaaiduikers op IJsland

Ongetwijfeld één van de leukste en schattigste vogelsoorten die je op IJsland kan vinden, zijn de papegaaiduikers. Met hun unieke uiterlijk en grappige manier van voortbewegen worden ze ook wel de ‘clowns der zeevogels’ genoemd. We vertellen jou de beste plekjes om deze vogels te spotten op IJsland!

Lees meer
Ijsgrotten-in-IJsland-naar-IJsland-in-de-winter-met-Nordi
Nordic Stories

IJsgrotten

IJsland, het land van vuur en ijs, verrast je telkens weer. Aan de rand van de Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer, kan je tot in het hart van de ijswereld gaan in een van de ijsgrotten. Bezoek dit prachtige natuurwonder onder begeleiding van een ervaren gids.

Lees meer
Wandelen op IJsland tijdens de winter met Nordic
Nordic Stories

Wandelen in IJsland tijdens de winter

Blogpost over de winterwandeling naar de warmwaterrivier van Reykjadalur. Deze hete waterstroom is het verrassend eindpunt van een wandeling door een wondermooie ijzige setting. 

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox