Aihki New Year’s Break XL

Pyhä

Ideale reis voor

1ste kennismaking
2 tot 4 personen
Beleving
Families
Skiën
Soft adventure

Start het nieuwe jaar in Lapland! Tijdens deze reis verblijf in je in Fins Lapland in de Aihki Cabins van Sunday Morning Resort. Uiteraard zijn er weer een aantal Lapse activiteiten voor je inbegrepen. Voeg naar wens gerust wat extra's toe aan deze reis. Ook is het mogelijk om te skiën tijdens deze reis, bijvoorbeeld op de vrije dag die staat ingepland in het programma. Aan het meer nabij de lodge vind je de sauna's, waaronder een traditionele rooksauna, en jacuzzi's terug die je privé kan afhuren.

De twee-onder-één-kap cabins (90m2) die ook volledig gebouwd zijn van hout beschikken uiteraard over een eigen sauna. Bij je verblijf Sunday Morning Resort logeer je in de gezellige Aihki cabins op basis van halfpension. Tijdens de inbegrepen Lapse activiteiten zal de lunch verzorgd worden.

Pyhä beschikt over 14x skipistes (op 10-15min rijden), en in het nabijgelegen Luosto (20min rijden) kan je ook nog een tiental pistes vinden. Ideaal dus voor mensen die graag Lapse activiteiten combineren met wintersport. In het Pyhä-Luosto Nationaal Park kan je naar hartenlust sneeuwschoenwandelen of langlaufskiën.

Luchthaventransfers ter plaatse zijn inbegrepen. Indien je een huurwagen zou nemen, dan biedt dat iets meer flexibiliteit om bijvoorbeeld naar de skipistes in Luosto te rijden, of om Rovaniemi (waar je onder meer het dorp van de Kerstman vindt) te bezoeken.

Vertrekdata

31.12.2022

Hoogtepunten van de reis

 • Typisch Lapse activiteiten: huskytochten en rendieren
 • Minder uitstoot dankzij de elektrische sneeuwscooters
 • Mogelijkheid voor optionele excursies: icekarting, fatbiking, ijsvissen, ...
 • Enige locatie in ons aanbod waar je een excursie ijsklimmen kan bijboeken!
 • Indien je een huurwagen neemt kan je skiën in Luosto en de Kerstman bezoeken in Rovaniemi
 • Combineer Lapse activiteiten met skiën
 • Gezellige cabin voor 2-4 personen

01. Dag per dag

Vandaag vertrek je naar winters Lapland! Aansluitend op de vlucht word je opgehaald door de transferbus. De bus brengt je naar Sunday Morning Resort waar je verblijft in een Aihki Cabin. Deze rit duurt ongeveer 1,5 uur. Bij aankomst ontvang je de warme winterkleding die je tijdens jouw reis mag gebruiken.

Je krijgt meer informatie over het verloop van jouw reis en geniet vervolgens van een diner in het restaurant van de lodge.

— Lees meer —

Tijdens deze reis ervaar je hoe het is om op pad te gaan met elektrische sneeuwscooters! Met zijn tweeën deel je een sneeuwscooter tijdens deze tocht waarbij je de Lapse wildernis ontdekt. Je rijdt naar een lokale rendierboerderij, waar je oog in oog komt te staan met deze typisch Lapse dieren. Je leert meer over rendieren en de kunst van het rendierhoeden. Je kan ze ook even voeden en je neemt deel aan een korte rendiertocht. Na afloop wordt een lekkere lunch voorzien zodat je fijn kan opwarmen.

— Lees meer —

Na een stevig ontbijt brengen we een bezoek aan de huskykennel. Na de nodige instructies neemt de gids je mee voor een tocht van ongeveer 1u (afgelegde afstand van zo’n 10km). Met twee deel je een hondenspan van vier tot zes Alaskan husky's. Afwisselend kan je ‘mushen’ - de hondenspan besturen - en gewoon op de slede genieten van de voorbijglijdende taiga en foto's nemen. Na de tocht kan je nog even terug opwarmen met een warm drankje en wordt er ook een lekkere lunch voorzien. De hele excursie duurt zo'n 2u30 (inclusief bezoek aan de kennel en transfers).

De rest van de dag kan je vrij invullen. Je kan optionele excursies bijboeken, skiën, of het dorpje verkennen.

— Lees meer —

Zet deze dag volledig naar je hand. Je kan skiën in Pyhä (vlakbij de cabins) of Luosto (op zo'n 20min rijden). Ter plaatse kan je vlot skimateriaal en skipassen huren. Er zijn ook een aantal restaurantjes aan de pistes of in het dorp. Voor meer info over de skimogelijkheden kan je hier terecht: https://pyha.fi/en/skiresort en https://luosto.fi/en/business/luosto-ski-hiihtokeskus

Pyhä maakt deel uit van het Pyhä-Luosto Nationaal Park en is een goeie locatie om op je eentje te gaan langlaufskiën of sneeuwschoenwandelen op de bestaande trails. Voor meer informatie over de trails kan je ter plaatse een bezoekje brengen aan het bezoekerscentrum.

Je kan ook op voorhand optionele excursies bijboeken. Uniek voor de regio zijn bijvoorbeeld het bezoek aan de amethyst-mijn en ijsklimmen. Dit kan je niet doen op andere locaties binnen ons aanbod! Je kan deze excursies op voorhand bijboeken, maar ook ter plaatse zijn er nog safarikantoren waar je terecht kan (al zijn beschikbaarheden dan wel onder voorbehoud).

— Lees meer —

Het Lapse avontuur kom vandaag tot een eind. De transferbus brengt je naar de luchthaven, waarvandaan je met de mooiste herinneringen naar huis vliegt!

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

Prijzen zijn weergegeven op basis van mnimaal twee volwassenen in een cabin. Kinderprijzen zijn van toepassing van 6-11 jaar.

Vertrek op 31.12.2022
Prijzen voor 2-4 personen in een cabin.

Aantal personen Prijzen per persoon o.b.v. verblijf
in een Aihki cabin
Bij 2 personen Per volwassene: € 2862
Per kind 6-11j: € 2714
Bij 3 personen Per volwassene: € 2520
Per kind 6-11j: € 2372
Bij 4 personen Per volwassene: € 2349
Per kind 6-11j: € 2201

De beschikbaarheid van deze reis wordt regelmatig bijgewerkt. De meest actuele beschikbaarheid wordt altijd getoond bij het online boeken of tijdens het contact met onze Travel Designers.

Inbegrepen

 • Rechtstreekste retourvluchten vanaf Amsterdam naar Rovaniemi
 • Alle lokale transfers aansluitend op de vlucht
 • Vluchten inclusief 20kg ruimbagage, 1 stuk handbagage 8kg en luchthavenbelastingen
 • Maaltijden als volgt (bij verblijf in Aihki cabins):
  • Halfpension
  • Lunch op de dagen dat de activiteiten zijn inbegrepen
 • Alle activiteiten zoals omschreven in het programma
 • Professionele begeleiding door Engelstalige gidsen
 • Gebruik warme winterkleding en winterboots
 • Handdoeken, bedlinnen en eindschoonmaak
 • BTW, bijdrage Garantiefonds Reizen en toeristenbelasting
 • Uitgebreide reisinfo na boeking
 • De Noorderlicht app met real-time voorspelling
 • CO2 compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Verplicht: voor vertrek in januari, februari en maart geldt een brandstoftoeslag van €95,- per persoon. Voor meer informatie: Algemene voorwaarden. Voor boekingen met afreis vanaf 1 april kan er t/m 31.01 Brandstof Bescherming Programma toegevoegd worden (binnen 5 dagen na boeken). Voor afreizen in april verwachten wij een brandstoftoeslag.
 • Alle andere lunches
 • Huurauto in plaats van transfers
 • Lokale transfers (bvb tussen de cabins en Sunday Morning Resort of Luosto Ski Resort)
 • Skipassen en skimateriaal
 • Optionele Lapse activiteiten
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen (Allianz Global Assistance), meer informatie over de verzekeringen vind je op onze pagina: Verzekeringen Nordic
 • Het eigen risico voor materiaalschade bij een sneeuwscootertocht bedraagt ca. €1000,- per sneeuwscooter. Met de afkoop eigen risico verzekering van Allianz kan je dit eigen risico tot maximaal €1000,- afkopen. De kosten van deze verzekering bedragen €13,31 per sneeuwscooter per dag.
 • Brandstof Bescherming Programma bij vertrek vanaf Amsterdam of Brussel
 • Voor afreizen vanaf 01/01/2023 is er een extra milieu-taks van toepassingen voor vertrek vanuit Amsterdam van €18.48 per persoon.

Opmerkingen

 • Deze reis is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
 • Hou er rekening mee dat tijdens de Kerstperiode wellicht nog niet alle skipistes open zullen zijn.
 • Voeg bij vertrek vanaf Amsterdam een gratis overnachting toe in het Corendon Village Hotel op de dag voor vertrek van jouw reis. Ook is het mogelijk om de auto gratis te parkeren bij Quick Parking nabij Schiphol. Laat het onze Travel Designers weten indien je hier gebruik van wenst te maken.
 • De volgorde van de activiteiten kan afwijken van het dag-tot-dag programma dat je hierboven ziet.
 • Bij een sneeuwscootertocht zitten kinderen 6-11 jaar in een slede bij de gids.
 • Let op: om een sneeuwscooter te mogen besturen dien je 18 jaar of ouder te zijn en in het bezit te zijn van rijbewijs B.
 • Per boeking (tot 9 personen) draag je €2,50 af aan het Calamiteitenfonds.

04. Excursies

€150,- per persoon shared driving - €178,- per persoon single driving

Deze natuurtocht is een ideale manier om kennis te maken met de sneewscooter. We rijden langs rustige paden waardoor je ten volle kan genieten van de mooie natuur. Onderweg wordt er gestopt bij de meest fotogenieke plaatsen en kun je genieten van een warm drankje.

Geldig rijbewijs B is verplicht voor bestuurders. Ook mogelijk in single driving: 1 persoon/scooter.

Minimumlengte voor deelname: 140cm

— Lees meer —

€ 233 per persoon- shared driving, € 300 per persoon - single driving

Deze sneeuwscootertocht brengt je langs de mooiste landschappen, en bevroren meren. Je passeert uitzichtpunten met uitgestrekte vergezichten. Er wordt een stop aan een kampvuur voorzien, waar je kunt genieten van snacks en warme drankjes.

Geldig rijbewijs B is verplicht voor bestuurders. Ook mogelijk in single driving: 1 persoon/scooter.

Minimumlengte voor deelname: 140cm

— Lees meer —

€183,- per persoon- shared driving, €211,- per persoon - single driving

Tijdens deze sneeuwscootertocht maak je 's avonds kennis met de stilte van de wilde natuur. De gids zal je leiden naar open plaatsen ver weg van al het licht. Je hebt ruim de tijd om te genieten en de hemel te observeren. Met een beetje geluk kun je het magische noorderlicht spotten!

Geldig rijbewijs B is verplicht voor bestuurders. Ook mogelijk in single driving: 1 persoon/scooter.

Minimumlengte voor deelname: 140cm

— Lees meer —

€356,- per persoon

Met de sneeuwscooter trekken we richting de Amethyst Mine. Tijdens jouw bezoek leer je vanalles bij over de geschiedenis van amethist, geologie, de omgeving. Je krijgt de mogelijkheid om zelf te graven, om zo jouw eigen amethist edelsteen te vinden. Op de site kun je een bezoek brengen aan de shop waar je handgemaakte juwelen kunt kopen. Op de terugweg is er een lunch voorzien.

Geldig rijbewijs B is verplicht voor bestuurders. Enkel mogelijk in single driving: 1 persoon/scooter.

Opgelet: Deze excursie is enkel mogelijk voor personen vanaf 18 jaar.

— Lees meer —

€ 102 per persoon

— Lees meer —

€ 150 per persoon

— Lees meer —

€167,- per persoon

In Lapland zie je soms meer rendieren dan mensen. Deze dieren leven al honderden jaren in Lapland. Tijdens dit bezoek aan een lokale rendierboerderij maak je kennis met de dieren. Tijdens deze avondexcursie is er een rondrit met de slede van 2u voorzien.

Opgelet! Deze excursie is enkel mogelijk tussen januari en maart.

Korting voor kinderen 4-12 jaar €42,-

— Lees meer —

€150,- per persoon

Deze excursie start bij de huskyfarm waar verschillende enthousiaste husky's je al staan op te wachten. Je krijgt verdere informatie over de honden en leert hoe je met een huskyslede moet rijden. Elke slee is geschikt voor 2 personen. Terwijl de ene persoon rijdt, kan de andere persoon genieten van het uitzicht vanuit de slede.

Korting voor kinderen 4-12 jaar €44,-

— Lees meer —

€100,- per persoon

Ga op zoek naar het noorderlicht met sneeuwschoenen. Met een ervaren gids ga je op pad om de schoonheid van Lapland te ervaren. Je kunt genieten van de sterrenhemel en de zonsondergang in het sneeuwlandschap.

Opgelet: De minimum leeftijd om deel te nemen aan deze excursie is 13 jaar.

— Lees meer —

€167,- per persoon

Ga op zoek naar het noorderlicht met de slede. Met een ervaren gids ga je op pad om de schoonheid van Lapland te ervaren. Je kunt genieten van de sterrenhemel en de zonsondergang in het sneeuwlandschap.

Deze excursie is enkel mogelijk tussen januari en maart.

Korting voor kinderen 4-12 jaar €42,-

— Lees meer —

€111,- per persoon

Leer tijdens deze excursie alles over het noorderlicht. Er wordt een warme 'kota' voorzien, waar je rond het vuur kunt zitten en geniet van warme drankjes. Ondertussen zal de gids je alles vertellen over het noorderlicht, van de wetenschappelijke feiten tot de mythes en legendes die erover bestaan. De kota is net naast het Pyhäjärvi meer gelegen, waardoor je een onbelemmerd zicht hebt op het noorderlicht. Een professionele fotograaf zal je verschillende tips geven om het noorderlicht te fotograferen.

De minimum leeftijd voor deze excursie is 18 jaar.

— Lees meer —

€139,- per persoon

Ga met de E-fatbikes op tocht in het winter wonderland van Lapland! De tocht gaat over kleine, besneeuwde paden door de bossen. Je brengt ook een bezoek aan de husky en rendierboerderij. Deze tocht is geschikt voor iedereen met een normale fysieke conditie en enige fietservaring. De elektrische assistentie en dikke banden helpen je bij het besturen van de fiets. De route wordt gepland volgens de vaardigheden van de deelnemers.

Voor deze excursie geldt geen minimum leeftijd, maar wel een minimum lengte van de deelnemer namelijk; 150 cm.

— Lees meer —

€122,- per persoon

In Pyhä is er de mogelijkheid om te gaan ijsklimmen, een unieke ervaring. Deze excursie is ook geschikt voor beginners. Professionele gidsen zullen je de techniek van het ijsklimmen aanleren. IJsklimmen is geschikt voor iedereen met een gemiddeld goede conditie.

Opgelet : voor deze excursie is een minimum leeftijd van 12 jaar vereist.

— Lees meer —

Houtsauna + jacuzzi aan het meer (3u) :

€500,- per sessie tot 12 personen

Extra personen : €20,- per persoon

Houtsauna + rooksauna + jacuzzi aan het meer (3u) :

€800,- per sessie tot 12 personen

Extra personen : €20,- per persoon

— Lees meer —

Huur tobboggans : gratis - minimumleeftijd 4 jaar

Huur kicksledes : gratis - minimumleeftijd 4 jaar

Huur langlaufski's : €30,- per persoon - minimumleeftijd 13 jaar

Huur sneeuwschoenen : €30,- per persoon - minimumleeftijd 13 jaar

Huur Nordic wandelstokken : €10,- per persoon - minimumleeftijd 13 jaar

Huur E-fatbike 1u : €25,- per persoon - minimumlengte deelnemers 150 cm

Huur E-fatbike 3u : €60,- per persoon - minimumlengte deelnemers 150 cm

Huur E-fatbike volledige dag : €90,- per persoon - minimumlengte deelnemers 150 cm

— Lees meer —

€ 95 per volwassene (shared driving), € 127 per volwassene (single driving), -€ 28 kinderkorting (3-12j)

Trek erop uit met de sneeuwscooter en verken de Pyhä-heuvel! Geniet tijdens een pauze van een warm drankje en snack. De afgelegde afstand is zo'n 14-20km.

Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Kinderen tussen 3-7 jaar zitten in een slede achter de gids. Kinderen tussen 8-12jaar kunnen achterop als passagier bij een van de ouders zitten indien ze groot genoeg zijn (minstens 1m40). Je kan enkel zelf met de sneeuwscooter rijden indien je beschikt over een rijbewijs B.

Duur: ongeveer 2u

— Lees meer —

€ 125 per volwassene (shared driving), € 167 per volwassene (single driving), -€ 35 kinderkorting

Trek erop uit met de sneeuwscooter en verken de Pyhä-heuvel! Geniet van het mooie zicht tijdens de tocht. Geniet tijdens een pauze van een warm drankje en snack. De afgelegde afstand is zo'n 40-50km
(afhankelijk van het niveau van de deelnemers, de weersomdandigheden en de staat van de trails).

Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Kinderen tussen 3-7 jaar zitten in een slede achter de gids. Kinderen tussen 8-12 jaar kunnen achterop als passagier bij een van de ouders zitten indien ze groot genoeg zijn (minstens 1m40). Je kan enkel zelf met de sneeuwscooter rijden indien je beschikt over een rijbewijs B.

Duur: ongeveer 3u30

— Lees meer —

€ 199 per volwassene (shared driving), € 259 per volwassene (single driving), -€ 69 kinderkorting (3-12j)

Met de sneeuwscooter rijd je richting het Kopara rendierpark, waar je meer leert over de rendieren zelf en het leven van een rendierhoeder. Je zit ook in een rendierslede voor een korte tocht. Daarna krijg je
de kans om de rendieren eten te geven en foto's te nemen. Afsluiten doe je met een heerlijke lunch, rendiersoep!

Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Kinderen tussen 3-7 jaar zitten in een slede achter de gids. Kinderen tussen 8-12 jaar kunnen achterop als passagier bij een van de ouders zitten indien ze groot genoeg zijn (minstens 1m40). Je kan enkel zelf met de sneeuwscooter rijden indien je beschikt over een rijbewijs B.

Duur: ongeveer 5-6u (inclusief transfers en lunch)
De afgelegde afstand met de sneeuwscooter is ongeveer 45km.

Enkel mogelijk op dinsdag en vrijdag om 09u00.

— Lees meer —

€ 195 per volwassene (shared driving), € 255 per persoon (single driving)

Tijdens deze sneeuwscooterdagtocht rijd je in en rond het Pyhä-Luosto Nationaal Park. Je rijdt door de moerassen en bossen van het gebied. Onderweg stop je in het Luosto Fell & Reindeer Park Kopara. Je geniet van een lunch in een restaurant in Luosto. Niet geschikt voor kinderen. Je kan enkel zelf met de sneeuwscooter rijden indien je beschikt over een rijbewijs B.

Duur: ongeveer 6u
De afgelegde afstand is ongeveer 100km

Deze excursie is enkel mogelijk op dinsdag en woensdag om 10u00.

— Lees meer —

€ 185 per volwassene (shared driving), € 250 per volwassene (single driving)

Tijdens deze sneeuwscooterdagtocht rijd je naar een oud dorp, Kairala, waar je geniet van een lokale specialiteit (raap) in een familieboerderij tijdens de lunch.

Niet geschikt voor kinderen. Je kan enkel zelf met de sneeuwscooter rijden indien je beschikt over een rijbewijs B.

Duur: ongeveer 6u
De afgelegde afstand is ongeveer 80km

— Lees meer —

€ 60 per persoon (minstens 15 jaar oud én 1m50)

Het zijn dezelfde karts als bij indoor karten, maar dan met spijkerbanden. De activiteit bevat een oefenronde, kwalificatieronde en race. Niet geschikt voor kinderen.

Deelnemers moeten minstens 15 jaar oud zijn én minstens 1m50 zijn.

Duur: ongeveer 1u

— Lees meer —

€ 65 per persoon

Je leert de kunstjes van het vak op een nabijgelegen rivier of meer. De gids toont je hoe het moet en wat je misschien kan vangen. Je boort zelf een gat in het ijs en kan meteen aan de slag.

Duur: 2u30 (inclusief transfers)

— Lees meer —

€ 115 per volwassene, -€ 43 kinderkorting (3-15j)

Een transfer brengt je naar de beroemde lokale Amethist-mijn! Hier vertelt een gids meer over de geschiedenis van de streek en de formatie van amethist kristallen 2000 miljoen jaar geleden. Je krijgt ook de kans om zelf amethist op te graven en foto's te nemen. Je krijgt sowieso 1 amethist steen mee naar huis, maar je kan in de shop ook juwelen kopen die nergens anders verkocht worden. Je kan zelfs deels eigenaar worden van de mijn door een klein kunstwerk te kopen inclusief certificaat met aandeel.
De transfer terug naar Pyhä gebeurt met een speciale 'sneeuwtrein' die men de Amethyst Pendolino noemt. Dit is een verwarmde wagon die voortgetrokken wordt in de sneeuw door een voertuig. Deze rit duurt ongever 20min en bij aankomst krijg je nog een glaasje warm bessensap.

Duur: 3u (inclusief transfers)

— Lees meer —

05. Extra info

Vertrek vanaf Amsterdam op 31.12.2022

Rechtstreekse heenvlucht met Corendon Airlines
Vertrek Amsterdam 15:30 uur- aankomst Rovaniemi 19:35 uur

Rechtstreekse terugvlucht met Corendon Airlines
Vertrek Rovaniemi 17:00 uur - aankomst Amsterdam 19:15 uur

De vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox