Dansk Tur

Eerste kennismaking met Denemarken

Ideale reis voor

1ste kennismaking
Ontspanning
Roadtrip
Sightseeing

Deze rondreis biedt een uitstekende eerste kennismaking met Denemarken. De regio Zuid-Sjӕlland staat bekend om z’n oeroude kliffen en grillige kustlijnen. Daarna gaat het richting het pittoreske eiland Fyn. Charmante dorpjes, imposante kastelen, zacht glooiende heuvels, boomgaarden en vakwerkboerderijen heten je welkom in de ‘tuin van Denemarken’. Vervolgens reis je door naar het knusse Ribe. Het oudste stadje van Denemarken verhaalt de interessante geschiedenis van de Vikingen en is tevens de toegangspoort tot het bijzondere Wadden Nationaal Park.

Vertrekdata

Dagelijkse afreizen van mei tot oktober

Hoogtepunten van de reis

 • Stevns Klint: Unesco Werelderfgoed
 • Het eiland Møn
 • Egeskov Slot
 • Prachtig eiland Fyn
 • Historische stad Ribe
 • VikingeCenter Ribe
 • Waddenzee

01. Dag per dag

Je reis start met een rit naar Puttgarden in Duitsland (590 km). Hier neem je de ferry naar Rødby in Denemarken. Drie kwartier later zet je voet aan wal in de regio Sjӕlland.

De volgende dagen trek je eropuit en neem je de veelzijdige natuurpracht van dit gebied in je op. Stevns Klint pronkt met z’n 15 km dramatische kalksteenkliffen op de Unesco werelderfgoedlijst. Met een taxiboot kan je de 41 m hoge spierwitte krijtrotsen aanschouwen. Verschillende wandelpaden leiden tot uitkijkpunten waarbij je op heldere dagen geniet van het vergezicht op de Øresundsbrug tussen Denemarken en Zweden. Het schiereiland kent echter ook een duister verleden. Tijdens de Koude Oorlog was Stevnsfort een geheim onderdeel van de verdediging van Denemarken en de NAVO.
Ook het eiland Møn is een bezoekje waard! De 70 miljoen jaar oude krijtrotsen brokkelen op dit eiland af in de Oostzee en kleuren het water helderblauw. Wil je het gebied op een bijzondere manier verkennen? Neem dan deel aan een zeil- of kajaktocht, of een snorkel- of duiksessie.
Als kers op de taart staat een stop in Rønnede bij Camp Adventure gepland. De Forest Tower torent 135 m boven de zeespiegel uit. Hoog boven de boomtoppen word je getrakteerd op een uniek 360° uitzicht over Zuid-Sjӕlland.

Je verblijft in een charmante B&B nabij het pittoreske Prӕstø. Het oude vakwerkhuis met stallen (1784) werd verbouwd tot knusse studio’s met kitchenette. Een heerlijk vers ontbijt wordt ’s morgens aan je deur gezet. De warme gastvrouw creëert een liefdevolle thuis dichtbij het bos, Prӕstø fjord en het comfort van de stad.

— Lees meer —

Een rit van 140 km brengt je via de imposante tolbrug naar het eiland Fyn (Funen). Hier gaan rust en ontspanning hand in hand. Dankzij het milde maritiem klimaat is het er heerlijk vertoeven. Het eiland is ideaal om met de fiets of te voet te verkennen. Maar liefst 123 kastelen sieren het heuvelachtige landschap, met de idyllische waterburcht Egeskov Slot als kroonjuweel. Breng je innerlijke zeeman naar boven en ga eilandhoppen door de Zuid-Fyn Archipel. Deze telt meer dan 60 eilanden, zeestraten, baaien en inhammen die je per veerboot, zeilboot, kano of kajak kan bezoeken. Veel van deze eilanden zijn onbewoond, maar hebben adembenemende landschappen en een markant vogelleven.

In het levendige Odense vind je het geboortehuis van de populairste Deen: (sprookjes)schrijver Hans Christian Andersen. Maar de echte verborgen pareltjes zijn de charmante dorpjes zoals Faaborg, Bogense, Kerteminde,… Kuier door kasseistraatjes, langs vrolijk gekleurde huisjes, rustgevende havens en geef je over aan het gemoedelijke eilandleven.

In het kleine dorpje Broby logeer je in Brobyvaerk Kro, pittoresk gelegen aan een kreekje. Het is een traditionele herberg waarvan het hoofdgebouw recent gerenoveerd werd met aandacht voor de authentieke elementen. Er heerst een heel rustige en vriendelijke sfeer en de locals komen er ’s avonds graag een biertje drinken. De kamers zijn ruim en comfortabel.

— Lees meer —

Het laatste deel van de reis brengt je naar Ribe in Zuidwest-Jutland (130 km). Ribe is de oudste stad van Denemarken en bij uitbreiding heel Scandinavië. De geschiedenis voel en ervaar je het best in het sfeervolle centrum. Vakwerkhuizen met unieke voordeuren, smalle geplaveide steegjes, oude watermolens, de indrukwekkende Domkirke,… Ze vertellen trots hun deel van de historie. Vikingen vertrokken van hier met hun houten schip om handel te drijven met Europa via de gelijknamige rivier die dwars door de stad stroomt. Ook vandaag valt er nog heel wat te beleven. Het hele jaar door vinden er evenementen en festiviteiten plaats.

Het openluchtmuseum Ribe VikingeCenter trekt veel bezoekers. Je keert er meer dan 1000 jaar terug in de tijd en ondervindt aan de hand van historische taferelen die nagespeeld worden hoe de stoere Noormannen leefden en werkten.
Ribes Vikinger Museum toont het dagdagelijkse leven in Ribe in de tijd van de Vikingen, de Middeleeuwen en de Renaissance. Een aanrader voor archeologiefans!
Het Waddenzeecentrum bevindt zich op 20 minuten rijden en is de toegangspoort tot het Unesco werelderfgoed Wadden Nationaal Park. Dit opmerkelijk gebouw biedt je een natuurlijke en toegankelijke introductie tot het gebied. De Waddenzee zit vol leven: in de lucht, in het lage water, boven en onder het moerasoppervlak. Het is tevens de thuishaven van de grootste populatie van de gewone zeehond in Denemarken. De nabijgelegen eilanden Rømø, Mandø en Fanø vormen het hart van het nationaal park. Klaar voor een zeehondensafari of oesterexpeditie?

Je verblijft in een comfortabel appartement in het Ribe Byferie Resort. Dit vakantiedorp is centraal gelegen in de stad en heeft een kinderspeeltuin ter beschikking. De keuken is goed uitgerust om eigen maaltijden te bereiden. Ontbijt kan je vrijblijvend bestellen aan de receptie, en de auto kan veilig geparkeerd worden.

— Lees meer —

Terugrit naar huis (670 km).

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

Reisgezelschap Prijs per persoon
2 volwassenen (o.b.v. dubbele kamer) € 1065
3 volwassenen (o.b.v. single en dubbele kamer) € 1115
4 volwassenen (o.b.v. twee dubbele kamers) € 850
1 volwassene (o.b.v. single kamer) € 2070
Kindprijs (-12 jaar - max. 1 extra bed) € 595

Inbegrepen

 • Dagvaart Puttgarden - Rødby met Scandlines voor auto en passagiers
 • 6 hotelovernachtingen zoals vermeld
 • 6 x ontbijt
 • 4 overnachtingen in een appartement van Ribe Byferie
 • Eindschoonmaak in het appartement
 • Onze bekende informatiebrochure met uitstappen, praktische info en wandelingen
 • BTW

Niet inbegrepen

 • Bedlinnen en handdoeken in Ribe Byferie Resort: ter plaatse te bestellen en te betalen (95 DKK per set)
 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox