Informatie over covid-19

Informatie over Covid-19

Flexibel annuleringsbeleid

Boek nu je reis en annuleer kosteloos tot 35 dagen voor vertrek.

Meer informatie

Actuele reisinformatie

Wij volgen de de situatie in Nederland én in Scandinavië op de voet.

Meer informatie

Veelgestelde vragen

Hier vind je een antwoord op al jouw vragen rond reizen in coronatijden.

Meer informatie

1. Voor je boekt

 

Boek flexibel

Wil je graag een reis boeken, maar schrikt de onzekere coronasituatie je wat af? Dat begrijpen we. Daarom kan je alle reizen met afreis tot 15.04.2022 nu tot 35 dagen voor afreis kosteloos annuleren. Dit beslis je volledig zelf.
Wat met vaccinaties en vaccinatiepaspoorten? Meer informatie vind je bij de veelgestelde vragen onder de kopjes ‘kan ik mijn reis annuleren’ en  ‘wat met het Europees covid-certificaat’.

2. Voor je vertrekt

Reisrestricties? Geld terug!

Vanaf 1/08:
Gelden er reisrestricties voor jouw bestemming op het moment van afreis? Dan krijg je je geld terug.
Onder reisrestricties begrijpen we:
 • dat je afreist naar een gebied waarvoor het ministerie van Buitenlandse Zaken een reisverbod heeft uitgevaardigd (dit is de enige instantie die wij volgen qua reisadvies), of
 • dat je afreist naar een gebied dat voor Nederlanders verplichtingen oplegt bij aankomst in het land waardoor de afgesloten reisovereenkomst met Nordic niet meer op een reguliere manier kan uitgevoerd worden (vb. een verplichte quarantaine van 3 dagen bij aankomst)

Wanneer het land van bestemming een bewijs van inenting tegen corona of een negatieve PCR-test zou vragen, is dit geen reden om gratis te annuleren. De kosten van dergelijke testen of bewijzen kunnen niet verhaald worden op Nordic BV. Ben je ziek of test je positief op het moment van vertrek? Bekijk hiervoor de veelgestelde vragen over corona.

Wij volgen de actuele reisinformatie op de voet

Mag je reizen naar jouw bestemming en wat zijn de maatregelen waar je ter plaatse rekening mee moet houden? We volgen de actuele reisinformatie in zowel Nederland als Scandinavië op de voet en houden we je op de hoogte via onze website.
Ook vind je hier terug wat de werkwijze van Nordic is m.b.t. mogelijke vertrekdata voor toekomstige vakanties.

3. Vertrek

Reizen met het vliegtuig (zomer- & winterreizen)

Reis je met het vliegtuig? Je reis naar het Hoge Noorden start vanaf Amsterdam Schiphol Airport. Op de luchthaven zijn extra veiligheidsmaatregelen van kracht en dien je een gezondheidsverklaring bij je te hebben. Ook als je aankomt op bestemming zijn er veiligheidsmaatregelen van kracht.

Reizen met de ferry (zomerreizen)

De verschillende rederijen nemen maatregelen om het reizen aan boord zo veilig en aangenaam mogelijk te maken. Voor gedetailleerde en specifieke informatie kun je de website van de ferrymaatschappij bekijken. Hier vind je alvast enkele algemene richtlijnen:
– Desinfecterende gels op de openbare ruimtes aan boord. Deurlinken en handvaten worden regelmatig ontsmet.
– De stoelen waarop je kan zitten zijn duidelijk aangegeven. Andere stoelen zijn NIET in gebruik.
– De buffetten zijn aangepast. Alle zelfbedieningsstations zijn gesloten.
– Betalen met bankpas wordt aangemoedigd. Beperk cashbetalingen zoveel mogelijk.
– Plexiglas op cruciale plaatsen zoals balies en kassa’s.
– Openbare faciliteiten zoals de gym of sauna zijn tot nader order gesloten.

4. Verblijf

Veilig verblijven in een lodge

Reis je naar Lapland en verblijf je in een lodge? Je kan met een gerust hart van je reis in magisch Lapland genieten. Onze drie lodges in Lapland hanteren extra veiligheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Veilig verblijven in een hotel of vakantiewoning

Alle hotels en vakantiehuizen nemen heel wat maatregelen ter plaatse om jouw reis zo fijn mogelijk te laten verlopen. De maatregels kunnen per accommodatie verschillen.
– Deurklinken en handvaten worden regelmatig ontsmet.
– Het algemene sanitair is afgesloten voor gebruik.
– Tafels en stoelen worden opgedeeld in het restaurant met respect voor de ‘social distancing’.
– Buffetten worden sterk afgeraden. Het ontbijt- en/of avondbuffet wijzigt qua vorm naar een keuzemenu met service aan tafel of naar een aangepaste buffetvorm met ‘op voorhand verdeelde’ porties.
– De kamer of vakantiewoning wordt na elk verblijf grondig ontsmet en schoongemaakt.

Vergeet niet ...

Om te genieten van jouw onvergetelijke reis naar het Hoge Noorden!

Veelgestelde vragen

Het uitgeven van een voucher is niet langer van toepassing. Sinds 19 juni 2020 kunnen we wettelijk gezien geen vouchers meer uitschrijven wegens beperkingen of restricties door het Corona-virus. Indien er door de Nederlandse, Noorse, IJslandse, Finse, Deense of Zweedse overheid een negatief reisadvies wordt afgekondigd, zullen wij het nodige doen om jullie reis kosteloos te annuleren en het reeds betaalde reisbedrag terug te vergoeden.

Vanaf 21/08/2020 is er een nieuw annuleringsbeleid van toepassing waarbij je winter- en zomerreizen met een vertrekdatum tot en met 15.04.2022 tot 35 dagen voor vertrek kosteloos kan annuleren. Lees meer. 

Gelden er reisrestricties voor jouw bestemming op het moment van vertrek? Dan krijg je je geld terug. Onder reisrestricties verstaan we dat:

 • je afreist naar een gebied waarvoor het ministerie van Buitenlandse Zaken een reisverbod heeft uitgevaardigd (dit is de enige instantie die wij volgen qua reisadvies), of
 • je afreist naar een gebied dat voor inwoners uit Nederland verplichtingen oplegt bij aankomst in het land waardoor de afgesloten reisovereenkomst met Nordic niet meer op een reguliere manier kan uitgevoerd worden (vb. een verplichte quarantaine van 3 dagen bij aankomst)

Wanneer het land van bestemming een bewijs van inenting tegen corona of een negatieve PCR-test zou vragen, is dit geen reden om gratis te annuleren. De kosten van dergelijke testen of bewijzen kunnen niet verhaald worden op Nordic BV.

Je komt in aanmerking voor het Europees covid-certificaat wanneer:

 • Je gevaccineerd bent tegen het coronavirus
 • Je beschikt over een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 72 uur
 • Je positief testte op het coronavirus in de laatste 6 maanden en zo dus voldoende immuniteit hebt opgebouwd

Het Europese covid-certificaat wordt ingevoerd vanaf 1 juli. Nederlandse vakantiegangers en andere EU-burgers die het covid-certificaat bezitten kunnen zonder quarantaine naar een ander EU-land reizen. Is een lidstaat nog niet klaar voor het invoeren van het digitaal certificaat dan mag deze nog van 1 juli tot 12 september andere formaten gebruiken die door de overige lidstaten in principe moeten worden aanvaard. Meer informatie vind je terug op de website van de EU. 

Personen vanaf 12 jaar moeten, als zij niet volledig zijn ingeënt, wel een recente test kunnen overleggen waaruit blijkt dat ze negatief zijn of genoeg antilichamen tegen het coronavirus hebben. Bij reizen tussen twee lidstaten die groen kleuren op de kaart van het  Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) zijn deze maatregelen niet nodig.

Het voldoen aan de voorwaarden van het Europees covid-certificaat is de verantwoordelijkheid van de klant en dus geen reden om gratis te annuleren.

Op dit moment beslist elke lidstaat apart welke voorwaarden zij aan dit certificaat zullen koppelen (volstaat 1 of 2 inentingen bijvoorbeeld), wij zullen de actuele reisinformatie op onze website toevoegen van zodra deze beschikbaar is.

Als de grenzen opnieuw gesloten worden voor het vertrek van je reis, dan zullen we je persoonlijk op de hoogte brengen via de e-mail of telefonisch en wordt je reis terugbetaald. Als de grenzen zouden sluiten terwijl je op vakantie bent, dan doen we er alles aan om je te repatriëren. Je kan altijd contact met ons opnemen via het noodnummer.

Combinatie Noorwegen-Zweden of combinatie Finland-Zweden of combinatie Noorwegen, Zweden en Finland: 
Momenteel laten Noorwegen en Finland geen reizigers toe die door Zweden hebben gereisd. Een van onze medewerkers zal je persoonlijk op de hoogte brengen over de stand van zaken voor jouw reis. Wij zoeken voor jou een passende oplossing of een gelijkwaardig alternatief. Indien deze wijziging een fundamentele aanpassing betekent voor jouw reis, behoud je het recht kosteloos te annuleren.

Op jouw reisbestemming moet de lokale regelgeving gevolgd worden. Deze regelingen hebben wij hier met behulp van onze partners op een rij gezet. Kijk voor de laatste berichtgeving altijd op de website van de lokale overheid.

Algemene maatregelen:

 • Hou voldoende afstand van andere hotelgasten.
 • Gebruik het eigen sanitair op de kamer.
 • Als je in een vakantiewoning verblijft en zelf de eindschoonmaak doet, vragen we je vriendelijk de woning eveneens te ontsmetten. Het ontsmettingsmiddel moet je zelf voorzien.

De verblijfplaatsen doen het volgende:

 • Klinken en handvaten worden regelmatig ontsmet.
 • Het algemene sanitair is afgesloten voor gebruik.
 • Tafels en stoelen worden opgedeeld in het restaurant met respect voor de ‘social distancing’.
 • Buffetten worden sterk afgeraden. Het ontbijt- en/of avondbuffet wijzigt qua vorm naar een keuzemenu met service aan tafel of naar een aangepaste buffetvorm met ‘op voorhand verdeelde’ porties.
 • De kamer of vakantiewoning wordt na elk verblijf grondig ontsmet en schoongemaakt.

Excursies:

 • Elke excursie verstrekker neemt specifieke maatregelen.

Ziek voor vertrek of test je positief?

Blijf vooral thuis en vertrek niet op reis. Indien je geen verzekering hebt, dan zijn de kosten voor annulering voor jou. Heb je wel een annuleringsverzekering? Je kan het best even jouw verzekeringsmaatschappij contacteren om te weten of de annuleringskosten gedekt zijn.

Ziek tijdens de reis?

Neem voorzorgsmaatregelen zodat je de ziekte niet kan verspreiden. Neem contact op met jouw verzekeringsmaatschappij.

 • Medische kosten in het buitenland worden meestal vergoed indien je een reisbijstandsverzekering hebt afgesloten. Vergeet zeker niet alle betalingsbewijzen (ziekenhuis en eventuele ambulante kosten) goed te bewaren en na de reis te bezorgen aan jouw verzekeringsmaatschappij.
 • Indien je in quarantaine wordt geplaatst op de verblijfplaats zelf, dien je deze extra kosten zelf te betalen. Sommige polissen dekken ook deze kosten, maar ook hier neem je best even contact voor op met jouw verzekeringsmaatschappij.

Ziek na je reis? 

Blijf thuis en respecteer een zelfquarantaine.

Op de luchthaven:

 • Respecteer social distancing: de te bewaren afstand in de rij en de te volgen route staan duidelijk aangegeven door stickers.
 • Voordat je de luchthaven binnengaat, dien je een mondkapje te dragen. Meer informatie hierover kan je terugvinden op de website van Amsterdam Airport Schiphol.
 • Overal in de luchthaven werden desinfecterende gels geplaatst.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • De stoelen waarop je kan zitten zijn duidelijk aangegeven. Andere stoelen zijn niet in gebruik.
 • Check bij voorkeur online in. De fysieke balies blijven geopend voor de afgifte van koffers. Waar nodig zijn extra afscheidingen en plexiglas geplaatst.
 • Tijdens het boarden moet je jouw ticket zelf scannen.
 • Hou ook steeds je ID-kaart en/of paspoort bij de hand.
 • Volg de eventuele aanwijzingen van het personeel op.

In het vliegtuig:

 • Het dragen van een mondkapje is verplicht op alle vluchten gezien de afstand van 1,5 m niet altijd gegarandeerd kan worden. Je dient dit mondkapje zelf  te voorzien. Bij voorkeur is dit een herbruikbaar, stoffen masker, maar alternatieven zoals wegwerpmaskers zijn ook toegestaan. Bedek zowel mond als neus.
 • Enkel bij Finnair: mondkapje verplicht voor kinderen vanaf 7 jaar. Ook de toegelaten afmetingen van handbagage zijn per 1 juli jongsleden gewijzigd: max. 56 cm x 45 cm x 25 cm

 

De verschillende rederijen nemen maatregelen om het reizen aan boord zo veilig en aangenaam mogelijk te maken. Voor gedetailleerde en specifieke informatie verwijzen we jullie door naar de website van de ferrymaatschappij. Hier vind je alvast enkele algemene richtlijnen:

 • Reizen door Duitsland is geen enkel probleem. Overnachten in Duitsland is vanaf heden ook mogelijk. Houd altijd de reisdocumentatie en identiteitskaart bij de hand in geval van controle.
 • Klinken en handvaten worden regelmatig ontsmet.
 • Er staan desinfecterende gels verdeeld over de openbare ruimtes aan boord.
 • De stoelen waarop je kan zitten zijn duidelijk aangegeven. Andere stoelen zijn NIET in gebruik.
 • De buffetten zijn afgeschaft en er wordt ingezet op zoveel mogelijk voorverpakte maaltijden. Alle zelfbedieningsstations zijn gesloten.
 • Betalen met bankpas wordt ten zeerste aangemoedigd. Beperk cash betalingen zoveel mogelijk.
 • Op cruciale plaatsen zoals balies en kassa’s is plexiglas geplaatst.
 • Openbare faciliteiten zoals de gym of sauna zijn tot nader order gesloten.
 • Via posters en/of tv-schermen worden de voorzorgsmaatregelen uitgelicht.
Lapland Zweden Winter 8 dagen

Best of the North

Lapland op z’n best met een afwisselend en vol weekprogramma.…

Lapland Zweden Winter 8 dagen

Call of the Wild

8-daags avontuur met 2-daagse huskytocht door Zweeds Lapland.…

Lapland Zweden Winter 8 dagen

The Last Trapper

8-daagse Laplandreis met 3-daagse huskytocht.…

Lapland Finland Winter 8 dagen

Arctic Adventure Week

Actieve 8-daagse reis vanuit een comfortabel chalet in Fins Lapland…

Lapland Finland Winter 8 dagen

Supreme Adventure Week

Avontuurlijke weekreis vanuit een chalet in Fins Lapland met Lapse activiteiten…

Lapland Finland Winter 8 dagen

Arctic Adventure Xmas and New Year

Weekreis rond de feestdagen, vanuit een chalet in Fins Lapland met activiteiten…

Lapland Zweden Winter 8 dagen

Grand Arctic Week

8-daags multi-adventure programma in Zweeds Lapland…

Lapland Zweden Winter 8 dagen

Winter Relax Week

8-daagse reis naar de Lapland View Lodge, in Zweeds Lapland…

Lapland Zweden Winter 5 dagen

Magic Lights I

5-daagse kennismaking met Lapland.…

Lapland Zweden Winter 8 dagen

Fotoreis “Chase the Northern Lights”

Lapland op z’n best met een afwisselend en vol weekprogramma met een focus op fotografie.…

Zweden Zomer 5 dagen

De Stockholmse Archipel

Ontdekking van de bruisende Zweedse hoofdstad en het prachtige recreatiegebied “Skärgården”, ook wel beter gekend als de Stockholmse Archipel.…

Zweden Zomer 8 dagen

Het hart van Zweden

Ontdek de ongerepte natuur en wildlife in traditioneel Midden-Zweden, om de reis te eindigen in het hippe Stockholm.…

Zweden Zomer 5 of 8 dagen

Nature Escape

Ontspan te midden van de Zweedse bossen en ga, indien gewenst, op culturele ontdekking in Stockholm.…

Zweden Zomer 12 dagen

Svenska Tur

Tijdens deze rondreis ontdek je de hoogtepunten van Zuid- en Midden-Zweden via authentieke en kindvriendelijke hotels.…

Zweden Zomer 15 dagen

Hotell & Stuga

Maak kennis met verschillende regio's in Midden-Zweden. Een bezoek aan Stockholm en een verblijf in een prachtig Zweeds vakantiehuis maken deze reis helemaal af!…