De mooiste wandelingen in Noorwegen

De mooiste wandelingen in Noorwegen

Noorwegen is een Scandinavisch land dat zich onderscheidt door zijn spectaculaire landschappen, fjorden, bergen en een adembenemende kustlijn. Het land is een waar wandelparadijs en biedt een breed scala aan wandelmogelijkheden. Verken de prachtige Noorse natuur en geniet van de adembenemende landschappen door jouw wandeling aan te passen aan het gewenste niveau.

Lungsdalen

Op deze route wandel je langs azuurblauwe bergmeren, langs majestueuze watervallen en door het indrukwekkende Noorse landschap. Een licht betreden pad leidt naar de berghut Lungsdalen. Op de top geniet je van het uitzicht, waarna je de lus in drie moeilijkheidsgraden kunt afmaken. Welke route je ook neemt, het is een unieke wandeling. Deze wandeling wordt letterlijk “het einde van de wereld” genoemd, dit wil je niet missen!
Onze tip: Tot juni kan er sneeuw op het pad liggen en de hut is niet altijd bereikbaar, dus doe de wandeling bij goed weer!

Vøringfossen

Vøringfossen is de op een na hoogste waterval van Noorwegen en waarschijnlijk een van de spectaculairste van het land. Om deze natuurkracht te ervaren, raden wij een wandeling aan door de Måbødalen vallei. Halverwege het pad kan je de imposante waterval van dichtbij bekijken… Pas op, je kan nat worden! Tijdens de 3 tot 4 uur durende wandeling kan je elk moment genieten van het adembenemende panorama over de prachtige vallei.
Onze tip: neem goede wandelschoenen mee, want het pad kan glad zijn.

Kvamskleiva, The Old King’s Road

De Oude Koningsweg is een van de meest spectaculaire routes van Noorwegen en een absolute must voor wandelliefhebbers. De route is ongeveer 100 km lang en is verdeeld in verschillende stukken. Wij stellen voor dat je een wandeling van 2,5 uur maakt door de groene heuvels en het boerenland van Vang. Je loopt in de voetsporen van de arbeiders die de weg meer dan 200 jaar geleden aanlegden. Dit is niet alleen een reis door de tijd, maar ook een van de meest indrukwekkende wandelingen van Noorwegen.
Onze tip: Veel wandelaars lopen de weg graag in de zomer, maar wij raden ook het begin van de herfst aan om te genieten van de prachtige kleuren van het seizoen.

Van Smuksjøseter naar Peer Gynt

Deze lus in het hart van Nationaal Park Rondane voert je door het beste van het Noorse landschap: uitgestrekte groene gebieden, glinsterende meren, uitzicht op de hoge bergen… Je wandelt van Høvringen naar de hut van Peer Gynt terwijl je geniet van de rust en stilte van de ongerepte natuur in de regio. Tijdens deze 3,5 uur durende wandeling geniet je van prachtige uitzichten op het oudste nationale park van Noorwegen. Als je de natuurlijke schoonheid van het land wilt ervaren op een gemakkelijk te bewandelen pad, raden wij deze wandeling aan. Je bevindt je steeds weer in een nieuwe omgeving tijdens deze wandeling!
Onze tip: Als je de hut nadert en de rivier passeert die tussen de bergen stroomt, vergeet dan niet te stoppen en de schoonheid van de natuur te bewonderen!

Ga zelf op pad in Noorwegen

Zuid-Noorwegen Lente Nazomer Zomer 5 of 7 dagen

Citytrip Oslo en Bergen

Tijdens deze 5-daagse trip bezoek je de twee populairste steden van Noorwegen.…

Zuid-Noorwegen Zomer 12 dagen

Historiske Tur

Ontdek de hoogtepunten van het fjordengebied en de gezellige stad Bergen via historische charmehotels.…

Zuid-Noorwegen Winter 5 dagen

Beitostølen Ski Break

Actieve 5-daagse wintersportvakantie in Beitostølen…

Zuid-Noorwegen Winter 8 dagen

Geilo Ski Week

Avontuurlijke 8-daagse ski week in Geilo…

Zuid-Noorwegen Winter 8 dagen

Kvitfjell Ski Week

Actief 8-daags ski-avontuur in Kvitfjell…

Zuid-Noorwegen Winter 5 dagen

Kvitfjell Ski Break

Actief 5-daags ski-avontuur in Kvitfjell…

Zuid-Noorwegen Winter 8 dagen

Hafjell Ski Week

Avontuurlijke en actieve wintersportreis in Hafjell…

Zuid-Noorwegen Winter 5 dagen

Hafjell Ski Break

Avontuurlijke shorttrip met skimogelijkheden in Hafjell…

Zuid-Noorwegen Zomer 12 dagen

Nordic Tur

Geniet van de Noorse natuurpracht: diepblauwe fjorden, felgroene gletsjermeren, uitgestrekte hoogvlaktes en nationale parken.…

Zuid-Noorwegen Zomer 12 dagen

Het hart van Noorwegen

Geniet van de Noorse natuurpracht: diepblauwe fjorden, felgroene gletsjermeren, uitgestrekte hoogvlaktes en nationale parken.…

Lofoten en Noors Lapland Zuid-Noorwegen Winter 12 dagen

Noorderlichtreis met Hurtigruten, een wereldklassieker 2024

Geniet van de schitterende kustlijn van Noorwegen tijdens je reis van Bergen naar Kirkenes en weer terug. De prachtige natuur trekt aan je voorbij terwijl je op het panoramadek zit of ontdek één van de havens tijdens een stop. Met als hoogtepunt de kans op het spotten van het bijzondere noorderlicht. Blijf ook zeker alert voor het spotten van wildleven.…

Zuid-Noorwegen Winter 15 dagen

Hurtigruten winterexpeditie ’22-’23 Hamburg-Noordkaap-Hamburg

Verken de Noorse kustlijn tijdens een 15-daagse winterexpeditie.…

Zuid-Noorwegen Zomer 17 dagen

Familie Tur Hotel & Hytter

Een mooie rondreis vol variatie in natuurpracht en accommodaties.…

Zuid-Noorwegen Zomer 17 dagen

Hyttertur door het hart van Noorwegen

Ontdek de hoogtepunten binnen de 'gouden driehoek' en verblijf in typisch Noorse blokhutten…

Zuid-Noorwegen Zomer 9 dagen

Citytrip Oslo, Bergen & Trondheim

Bezoek de drie belangrijkste steden van Noorwegen en ervaar een nacht op de Havila boot.…