Wintersport in Äkäslompolo

Äkäslompolo

Een Laps wintersprookje

Äkäslompolo is een klein skigebied in een vallei aan de rand van het Pallas National Park in Fins Lapland. Slechts 5 minuten met de auto scheiden je van het Yllas skigebied en het begin van je winteravontuur. Hier combineer je wintersport met Laplandse activiteiten zoals huskytochten en sneeuwscootertochten of een bezoek aan een rendierboerderij. Bovendien is de kans dat je het noorderlicht ziet hier groot!

Landschap: tunturi & tykky

Dit is het Finse tunturi fell landschap: afgeronde heuvels waaronder restanten van miljoenen jaren oude alpenpieken schuilen. In de winter blijven dikke pakken sneeuw aan de boomtoppen kleven, in lokale terminologie heet dat “tykky”. Hoe hoger je op de heuvels klimt, hoe meer het bos opentrekt. Vanop de top geniet je van een eindeloos 360° uitzicht. Dit is een oase van ski- en langlaufmogelijkheden. Äkäslompolo is de Lapland spot bij uitstek voor doe-het-zelvers op gebied van excursies.

Äkäslompolo log cabins

Verborgen in de vallei en omsingeld door de sprookjesachtige heuvels van Äkäslompolo liggen her en der  de mooiste verblijfplaatsen, van authentieke boomstammenchalets tot moderne chalets. De chalets zijn vaak twee onder één dak en liggen op een rijtje. Vanbuiten hebben ze een erg puur karakter, opgetrokken uit het ronde hout van de eeuwenoude zilverdennenbossen. Vanbinnen heb je alles wat je nodig hebt: een goed uitgeruste keuken, open haard, droogkamer en natuurlijk zoals de Finse traditie het vereist: een sauna!

Lokale charme

Er is goed uitgebouwde en onderhouden infrastructuur met skitracks en sneeuwscootertrails. Toch krijg je hier geen commerciële overdosis en heeft Äkäslompolo zijn vredige karakter weten te bewaren. Voor je maaltijden kan je terecht in de gezellige restaurantjes of de supermarkt van het dorp. Een lokaal safaribureau verzorgt de activiteiten, je kan rekenen op de uitgebreide regiokennis van de natuurgidsen uit de streek.

Chalets in Äkäslompolo

Alle chalets beschikken over sanitair, een sauna, een droogkamer voor kledij, een vuurplaats met onbeperkte houtvoorraad, linnen, handdoeken, radio, tv en een uitgeruste keuken met vaatwasmachine.

Bij een aantal van de grotere chalets beschikken enkele of sommige van de slaapkamers over een eigen badkamer. Jouw Travel Designer vertelt je hier alles over en kan op basis van jouw wensen beschikbaarheid nagaan.

Alle chalets zijn volledig anders. Hiernaast vind je een overzicht van enkele types. Pas bij boeking kunnen we het exacte type bevestigen.

Type één slaapkamer chalet 2+2 personen: 1 slaapkamer + loft – 40 à 50 m², woon- en eetkamer met open haard en slaapgedeelte en één aparte slaapkamer

Type twee slaapkamers chalet 4+2 personen: 2 slaapkamers + loft – 55 à 70 m², woon- en eetkamer met open haard en slaapgedeelte en twee aparte slaapkamers

Grotere chalets tot 8 slaapkamers of 16 personen:  mogelijk op aanvraag.

 

Waarom Äkäslompolo

  • Finse boomstammenchalets voor 2 tot 6 personen, steeds met eigen sanitair, haardvuur en sauna
  • Prachtige ligging naast een enorm nationaal park: veel wandel- en langlaufmogelijkheden
  • Nabij skiresort Yllas
  • Vredig dorpje met faciliteiten
  • Vrije maaltijdkeuze, zelf koken of naar een restaurant
  • Vrije keuze activiteiten
  • Veel privacy

Verblijf in Äkäslompolo

Fins Lapland Winter 8 dagen

Frozen Fells Week

Verblijf in de unieke chalets met eigen sauna en haardvuur in Äkäslompolo, Fins Lapland. Kies zelf de typische Lapse activiteiten uit. Je kan hier zelfs een aantal dagen gaan skiën.…

Op de hoogte blijven?

Ontvang het laatste nieuws, bergen inspiratie en
ontdek als eerste onze aanbiedingen in jouw mailbox